Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Δείτε πότε κλείνουν οι μπάρες στο Μετρό!
Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Δείτε αναλυτικά!

Συνέντευξη παραχώρησε στην ΕΡΤ, ο υπουργός Υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης και μίλησε για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και το πόσο θα ξεκινήσει η “νέα εποχή” για το Μετρό με το κλείσιμο στις μπάρες.

Όπως ανέφερε, αυτό θα γίνει προς το τέλος του μήνα Φεβρουαρίου, οπότε και θα ολοκληρωθεί η δοκιμαστική λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στο Μετρό. Τότε θα κλείσουν οι πόρτες στα τερματικά μηχανήματα.

Πέραν της προσαρμογής του κοινού στο νέο σύστημα, λέει ο υπουργός, έπρεπε να ολοκληρωθεί και η διαδικασία για εκείνους που πληρώνουν μισό εισιτήριο, η οποία υπολογίζεται για τις 15 Φεβρουαρίου. Επίσης, δήλωσε είπε ότι δεν έχουν μειωθεί τα έσοδα των αστικών συγκοινωνιών κατά την παρατεταμένη δοκιμαστική λειτουργία, αντιθέτως έχουν πωληθεί πάνω από 400 χιλιάδες προσωποποιημένες κάρτες που εκδίδονται πλέον και μέσω ίντερνετ, ενώ οι παλαιές χάρτινες κάρτες δεν ξεπερνούσαν τις 250 χιλιάδες κάθε μηνά.

Ηλεκτρονικό Εισιτήριο: Πώς θα βγάλουν ηλεκτρονική κάρτα οι δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου;

Ο κ. Σπίρτζης, κατέστησε σαφές επιπλεόν, ότι δεν υπάρχει θέμα τοποθέτησης διοδίων στη Βαρυμπόμπη και τον Άγιο Στέφανο και ανακοινώσε ότι εντός του πρώτου τριμήνου του έτους θα γίνει ο διαγωνισμός για το νέο ηλεκτρονικό δορυφορικό σύστημα πληρωμής διοδίων στους αυτοκινητόδρομους. Το νέο σύστημα όπως είπε θα εφαρμοστεί σε κάποιους από τους αυτοκινητόδρομους μέχρι το τέλος του 2018.

Για το έργο της ζεύξης Περάματος -Σαλαμίνας ο κ. Σπίρτζης υπολόγισε ότι θα χρειαστούν περίπου δυο μήνες, ώστε να αποφανθεί το ΣτΕ επί των προσφύγων στο διαγωνισμό ώστε να ανακηρυχθεί ανάδοχος και να ξεκινήσει το Έργο.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα θα γίνει ένας διαγωνισμός “σκούπα” για το έργο της Παραϊόνιας οδού.

Δείτε επίσης: Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Θα μπορούν ο άνεργοι να μετακινούνται πλέον δωρεάν με τα ΜΜΜ;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;