Πλαστικό: Πώς να το μειώσεις με 10 απλούς τρόπους!
Όλοι μας θέλουμε να ζούμε σε ένα καθαρό και όμορφο περιβάλλον! Μπορείς και εσύ να συμβάλλεις στην εξασφάλισή του μειώνοντας το πλαστικό!

Τα προβλήματα που δημιουργεί το πλαστικό!

Όλοι μας γνωρίζουμε, το πόσο μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας από την μόλυνση του περιβάλλοντος. Πολύς κόσμος εν έτη 2017, ακόμα δεν είναι, όσο ενημερωμένος θα έπρεπε, πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αλλόγιστη χρήση πλαστικού και πολλών άλλων υλικών, τα οποία είναι ιδιαίτερα καταστρεπτικά για το περιβάλλον.

Κάθε χρόνο τουλάχιστον 8 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού καταλήγουν στη θάλασσα. Δηλαδή κάθε λεπτό καταλήγει στη θάλασσα ποσότητα σκουπιδιών ίση με ένα φορτηγό!
Η κατάσταση στις θάλασσες φαίνεται, να γίνεται όλο και πιο σοβαρή, ενώ με το πέρασμα του χρόνου, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα η ποσότητα των σκουπιδιών που απορρίπτονται στην θάλασσα, θα διπλασιαστεί.

Σύμφωνα με την στατιστική η παραγωγή πλαστικού έχει εικοσαπλασιαστεί από το 1964, ενώ έφτασε τους 311 εκατομμύρια τόνους το 2014. Οι αριθμοί αυτοί αναμένεται να αυξάνονται με το πέρασμα των χρόνων, αυξάνοντας παράλληλα και την εξόρυξη ορυκτών καυσίμων.

Πέρα από τη συνεχή ανάγκη για όλο και περισσότερο πλαστικό πρόβλημα αποτελεί και σε πολλές περιπτώσεις η μη επιτυχής διαχείριση πλαστικού.
Η πλειονότητα του πλαστικού δεν ανακυκλώνεται επιτυχώς, ενώ σύμφωνα με έρευνες μόνο το 5% ανακυκλώνεται, το 40% στέλνεται σε χωματερές και το 1/3 καταλήγει πίσω στο περιβάλλον και ειδικά στις θάλασσες.

Αναρωτιέστε, λοιπόν, ακόμα πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα με τα πλαστικά; Θα σας αναφέρω μόνο πως κάθε χρόνο παράγονται στις ΗΠΑ  33 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών αποβλήτων. Το εντυπωσιακό είναι, πως δυστυχώς από όλους αυτούς του τόνους πλαστικού, μόνο το 7% ανακυκλώνεται.

Γενικά η ανακύκλωση και η αποφυγή απορριμάτων είναι καθαρά θέμα κουλτούρας και παιδείας. Η Ελλάδα αποτελεί μία χώρα με πολύ χαμηλό επίπεδο ενημέρωσης πάνω σε ζητήματα περιβαλλοντικής ευθύνης και ευαισθητοποίησης.

Προσωπικά, θα ήθελα να αναφέρω, πως η ανακύκλωση είναι ένα πολύ σημαντικό μέσο, όμως καλό θα ήταν, να αποτελεί την τελευταία μας επιλογή! Με αυτό θέλω να πω, πως πρέπει, να προσπαθήσουμε, να μειώσουμε τα απορρίματα που παράγουμε, ώστε να μην χρειάζεται η ανακύκλωση, παρα μόνο για τα απαραίτητα, που δεν μπορούμε να αποφύγουμε!

Παρακάτω αναφέρω επιγραμματικά  κάποια πράγματα, που μπορούμε να κάνουμε στην καθημερινότητά μας, για να μειώσουμε τη χρήση των πλαστικών.

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;