Ποιος φοιτητής, εργένης ή απλώς… άνθρωπος, δεν έχει πεθυμήσει να φτιάξει το κλασικό “μαμαδίστικο” φαγητό, κεφτεδάκια με σάλτσα; Κανείς και το υπογραφώ!
Το συγκεκριμένο πιάτο μας πάει κατευθείαν στα παιδικά μας χρόνια, γι’ αυτό και παραμένει διαχρονικό κι αγαπημένο.
Αν θες όλη τη νοστιμιά αλλά κάνεις διατροφή, αυτή η παραλλαγή με τα κεφτεδάκια κοτόπουλου θα σε ενθουσιάσει.
Πάμε λοιπόν!
Συστατικά
- 1 τμχ. κεφτεδάκια κοτόπουλου Αγγελάκη δισκάκι συσκευασμένο
- 1/3 κούπα λάδι
- 3 τμχ. φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 τμχ. κρεμμύδι μεγάλο
- 1 τμχ. δάφνη φύλλο
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1/2 κούπα κρασί λευκό
- 1 κουτ. γλυκού μέλι
- 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο (προεραιτικά)
- αλάτι
- πιπέρι
Μερίδες: 4
Οδηγίες
- Βήμα 1: Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια κοτόπουλου.
- Βήμα 2: Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι.
- Bήμα 3: Τα σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τη δάφνη και το κύμινο, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί. Τip! Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
- Bήμα 4: Μόλις δέσει η σάλτσα ρίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκια και αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις.
- Bήμα 5: Τα σερβίρουμε με μακαρόνια, ρύζι ή τηγανιτές πατάτες. Καλή σας όρεξη!
Recipe Notes
Πληροφορίες
Tα κεφτεδάκια κοτόπουλου με μανιτάρια και κόκκινη σάλτσα είναι μια συνταγή που θυμίζει τη γιαγιά μας αλλά έχει μια πινελιά που την απογειώνει και φυσικά κάνει τη διαφορά. Τα μανιτάρια με το κοτόπουλο είναι ένας πολύ σωστός διατροφικός συνδυασμός που σίγουρα δίνει το κάτι παραπάνω στο πιάτο μας. Τα μανιτάρια είναι πολύ πιο ευεργετικά απ’ ότι μάλλον πιστεύατε.
Αρχικά, είναι ιδανικά για κάποιον που προσέχει τη διατροφή του λόγω δίαιτας εφόσον παρέχουν άπαχη πρωτεϊνη και δεν έχουν καθόλου χοληστερόλη ή λίπη. Η περιεκτικότητα τους σε υδατάνθρακες είναι εξίσου χαμηλή. Στην ουσία, μπορούν να βοηθήσουν τον οργανισμό να “κάψει” λίπος και να ρίξει τα επίπεδα της χοληστερίνης στο αίμα κατά τη διάρκεια της πέψης τους. Επιπλέον, είναι η ιδανική τροφή για όσους πάσχουν από διαβήτη λόγω των παραπάνω και των φυσικών αντιβιοτικών τους που προστατεύουν από συνεχείς μολύνσεις. Γενικότερα όμως είναι μια μεγάλη βοήθεια για το ανοσοποιητικό σύστημα μας. Επίσης, αποτελούν τη δεύτερη πιο γνωστή πηγή, μετά το μουρουνέλαιο, που περιέχει βιταμίνη D σε βρώιμη μορφή.
Έτσι, τα κεφτεδάκια κοτόπουλου με μανιτάρια και κόκκινη σάλτσα για την extra νοστιμιά και διαφοροποίηση από το α λα κρεμ, είναι μάλλον ένα πιάτο που θα σας γίνει συνήθεια.
Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο aggelakis.gr
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Μόδα - Ομορφιά
Εποχιακή Εργασία
21-12-2023
Μυκονος
Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων
Εποχιακή Εργασία
21-12-2023
Μυκονος