Πανελλήνιες 2018: Αυτές είναι οι πιθανότερες ημερομηνίες διεξαγωγής!
Πανελλήνιες 2018: Δες τις πιθανές αλλαγές!

Οι Πανελλήνιες 2018 αναμένεται να ξεκινήσουν το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου και όχι του Μαϊου για τους υποψήφιους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», οι Πανελλαδικές εξετάσεις αναμένονται μεταξύ 4 και 8 του Ιουνίου ενώ παράλληλα εξετάζεται η επιλογή να ξεκινούν μια εβδομάδα μετά τις εξετάσεις για το απολυτήριο του Λυκείου. Η συγκεκριμένη επιλογή εξετάζεται διότι θέλουν να δώσουν χρόνο στους μαθητές να προετοιμαστούν καλύτερα για τις εξετάσεις που αφορούν την εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο τςη επιλογής τους.

Πανελλήνιες 2018: Μηχανογραφικό

Με βαση παλαιότερη σχετική ανακοίνωση, στις Πανελλήνιες 2018 δεν θα υπάρχει το 4ο επιστημονικό πεδίο, των Παιδαγωγικών Σχολών. Με την κατάργηση του 4ου επιστημονικού πεδίου, η πρόσβαση στις σχολές αυτές από τους υποψηφίους θα είναι ελεύθερη από όλα τα πεδία και χωρίς εξέταση σε υποχρεωτικό μάθημα.

Ταυτόχρονα, οι υποψήφιοι για τις Πανελλήνιες 2018 αναμένεται να έχουν στη λίστα των επιλογών τους στο μηχανογραφικό και το νέο πανεπιστήμιο της Δυτικής Αττικής, ενώ τα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, από τη σύμπτηξη των οποίων θα προκύψει το νέο πανεπιστήμιο, δε θα περιλαμβάνονται στο μηχανογραφικό.

Επιπλέον, οι φετινοί υποψήφιοι θα εξεταστούν σε τέσσερα μόνο μαθήματα στις ενδοσχολικές εξετάσεις (Νέα Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, Μαθηματικά, Ιστορία και Βιολογία), που θα προηγηθούν των πανελλαδικών.

Νέα ακαδημαϊκή χρονιά

Τον Σεπτέμβριο του 2018, με την έναρξη του σχολικού και ακαδημαϊκού έτους 2018-19, προκειται να εφαρμοστούν τα νέα προγράμματα σπουδών στη Β’ Λυκείου, η πλήρης εφαρμογή του νόμου στα μεταπτυχιακά των ΑΕΙ (το 2017-18 είναι μεταβατική χρονιά), το Πανεπιστημιο Δυτικής Αττικής και οι αλλαγές στα προγράμματα σπουδών στο γυμνάσιο.

Ακόμη, από τον Σεπτέμβριο του 2018 θα αρχίσει η σταδιακή εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Εκπαίδευσης. Όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο, η εφαρμογή θα ισχύσει για τα 2/3 των δήμων της χώρας, με πρόβλεψη μέσα στην επόμενη τριετία την καθολική εφαρμογή.

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;