ΟΑΕΔ: Ξεκινάει νέο πιλοτικό πρόγραμμα! Δείτε ποιους αφορά!
ΟΑΕΔ: Δείτε αναλυτικά!

Στη φάση της υλοποίησης περνά το νέο πιλοτικό πρόγραμμα που είχε προαναγγείλει ο ΟΑΕΔ για το 2018.

Το πρόγραμμα όπως έχουν ανακοινώσει οι αρμόδιοι, θα βοηθάει ώστε να μετατρέπεται η μερική απασχόληση σε πλήρη. Σήμερα μάλιστα, πρόκειται να περάσει από έγκριση, από το ΔΣ του Οργανισμού.

Καταρχάς, στην πιλοτική του μορφή, το πρόγραμμα, που αναμένεται να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα, έχει ως στόχο να καλύψει έως 3.000 ωφελούμενους. Βασικό συστατικό του προγράμματος είναι η επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών έως 350 ευρώ το μήνα ανά εργαζόμενο, με σκοπό η επιχείρηση που θα λάβει την ανωτέρω οικονομική ενίσχυση να μετατρέψει τις συμβάσεις εργασίας όσων δουλεύουν με όρους μερικής απασχόλησης, σε πλήρους. Ανάλογη μορφή επιδότησης θα τύχουν και οι εισφορές Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας. Η επιδότηση θα ισχύει για ένα έτος. Εάν η επιχείρηση δεσμευτεί ότι θα διατηρήσει υπό καθεστώς πλήρους απασχόλησης τις θέσεις εργασίας, τότε η επιδότηση θα παρατείνεται για άλλους τρεις μήνες. Όπως ισχύει σε όλα τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, για να συμμετάσχει μια επιχείρηση σε αυτά, θα πρέπει να μην έχει πραγματοποιήσει απόλυση, ένα τρίμηνο πριν από την υποβολή της σχετικής αίτησης.

Το πρόγραμμα αυτό προέκυψε από την ξεκάθαρη ανάγκη της αγοράς εργασίας να στηριχθεί περαιτέρω η πλήρης απασχόληση. Ενδεικτικό της τάσης που έχει δημιουργηθεί είναι ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος Εργάνη που δημοσιεύθηκαν μόλις χθες, στο 12άμηνο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2017, οι νέες συμβάσεις υπό καθεστώς ευέλικτων μορφών εργασίας κυριαρχούν απόλυτα, αφού καλύπτουν το 54,87% του συνόλου και απομένει μόνο ένα45,13% για τις νέες συμβάσεις πλήρους απασχόλησης. Ακόμα χειρότερα είναι τα στοιχεία, αν η σύγκριση πραγματοποιηθεί μόνο για το μήνα Δεκέμβριο, τον τελευταίο της χρονιάς. Εκεί διαπιστώνεται ότι η μερική απασχόληση και η εκ περιτροπής εργασία, έχουν ανέλθει στο 57,39% των νέων προσλήψεων, και έχουν περιοριστεί στο 42,61% οι νέες συμβάσεις πλήρους απασχόλησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;