Νομιμοποίηση Κάνναβης 2018: Αυτοί είναι οι 3 βασικοί λόγοι, που η κάνναβη πρέπει να είναι νόμιμη!
Ακόμα κι αν δεν σας αφορά η νομιμοποίηση κάνναβης 2018 στην Ελλάδα, επειδή οι ίδιοι δεν θα επιθυμούσατε ποτέ να την χρησιμοποιήσετε, πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψιν σας 3 βασικούς λόγους, κατά τους οποίους η νομιμοποίησή της σας αφορά είτε είστε χρήστης Κάνναβης είτε όχι.

Είναι πολλές οι φήμες, που ακούγονται για τη νομιμοποίηση κάνναβης 2018 και οι απόψεις επί του θέματος πάνε και έρχονται…! Προσωπικά, ποτέ δεν ήμουν “fun του αθλήματος” και όντας ψυχολόγος, από νωρίς γνώριζα τις αρνητικές επιπτώσεις, που μπορεί να έχει η αλλόγιστη χρήση μίας ψυχοτρόπου ουσίας, όπως η κάνναβη.

Άσχετα όμως με αυτό, θεωρώ, πως η κάνναβη είναι ένα από τα πιο παρεξηγημένα προϊόντα, το οποίο τέθηκε καθαρά για κερδοσκοπικούς λόγους στο περιθώριο από τους ίδιους ανθρώπους, που στην συνέχεια πλούτισαν μέσω αυτής παρανόμως και τώρα για λόγους, που φυσικά δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, επέλεξαν, να την επαναφέρουν ως νόμιμο εμπορικό αγαθό…

Ακόμα κι αν δεν σας αφορά η νομιμοποίηση κάνναβης 2018 στην Ελλάδα, επειδή οι ίδιοι δεν θα επιθυμούσατε ποτέ, να την χρησιμοποιήσετε, πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψιν σας 3 βασικούς λόγους, κατά τους οποίους η νομιμοποίησή της σας αφορά, είτε είστε χρήστης, είτε όχι.

  1. Για ιατρικούς λόγους! Η χρήση ιατρικής κάνναβης ή ιατρικής μαριχουάνα ως φαρμάκου δεν έχει δοκιμαστεί αυστηρά λόγω των περιορισμών στην παραγωγή και άλλων κυβερνητικών κανονισμών παρά το γεγονός, πως τα περιορισμένα στοιχεία δείχνουν, ότι η κάνναβη μπορεί, να αποβεί σωτήρια για ανθρώπους με επιληψία, να  μειώσει τη ναυτία και τον εμετό κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας, να βελτιώσει την όρεξη σε άτομα με HIV/AIDS και να μειώσει τον χρόνιο πόνο και τους μυϊκούς σπασμούς.
  2. Για πολιτικο-οικονομικούς λόγους! Με την νομιμοποίηση και φορολόγησή της  κάνναβης το ελληνικό κράτος θα εξασφαλίσει πολλά χρήματα, που αυτή τη στιγμή απλώς εκμεταλλεύονται αποκλειστικά από ιδιώτες, οι οποίοι έχουν καθαρό κέρδος, χωρίς να πληρώνουν φόρους! Όπως θα αναλυθεί εκτενώς και παρακάτω, “κλάπηκε” από τους Έλληνες αγρότες, που μέχρι το 1930 την χρησιμοποιούσαν κατά βάση για την παραγωγή σκοινιού και υφασμάτων, για να χρησιμοποιηθεί από το παρακράτος το οποίο λάμβανε αποκλειστικά τα κέρδη από την αγοραπωλησία της, χωρίς να  φορολογείται, ωστε οι Έλληνες πολίτες και το ελληνικός κράτος να κερδοφορεί από την διακίνησή της.
  3. Για κοινωνικούς λόγους! Έχει αποδειχθεί επιστημονικά, πως η νομιμοποίηση της κάνναβης μειώνει και τα ποσοστά κατανάλωσής της. Όλες οι χώρες στις οποίες έχει νομιμοποιηθεί, έριξαν τα ποσοστά κατανάλωσής τους σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, καθώς τα νόμιμα πράγματα, δεν είναι εξίσου δελεστικά με τα παράνομα!

Πριν ξεκινήσουμε την ανάλυση και την ιστορική αναδρομή για την πορεία της κάνναβης στην Ελλάδα, θα αναφέρω απλώς το εξής αστείο και τόσο τραγελαφικό γεγονός, όπως το να πηγαίνεις σε ένα coffee shop στην Ολλανδία και να γράφει “ελληνική κάναβη, παραγωγή Κρήτης” και να αναρωτιέσαι… “Μα πώς; Αφού απαγορεύεται η παραγωγή Κάναβης στην Ελλάδα… Πώς διανέμεται σε ένα άλλο κράτος και πωλείται νόμιμα και μάλιστα φορολογείται και αυτά τα χρήματα εξαγωγής δεν φτάνουν ποτέ στον έλληνα πολίτη, που θα έπρεπε εξαρχής να πηγαίνουν… και αφού η Ολλανδία την διανέμει νόμιμα και την φορολογεί, σε ποιόν πληρώνει αυτα τα χρήματα εισαγωγής…; και πόσο δύσκολο είναι για καποιον από την ελληνική κυβέρνηση, να βρει αυτά τα άτομα…;” . Δεν χρειάζεται, να απαντήσετε ακόμα, απλώς διαβάστε παρακάτω την ιστορία του “πως απαγορεύτηκε η παραγωγή και πώληση κάνναβης στην Ελλάδα” και τότε θα καταλάβετε το παραπάνω ερώτημά μου…!

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;