Μάθε τι τύπος προσωπικότητας είσαι σύμφωνα με τον Άντλερ!

Από Λουΐζα Πολιτάκη 14 Ιανουαρίου 2018

Μάθε ποιός ποιός τύπος προσωπικότητας σου ταιριάζει κατά τον Άντλερ

Τι τύπος προσωπικότητας είσαι λοιπόν;

Σύμφωνα με τον  Άντλερ η η αυτό-εξέλιξη, αυτοπραγμάτωση,  και η τάση για τελειότητα αποτελούν έμφυτες ικανότητες και συμπεριφορές του ατόμου. Η τάση για τελειότητα μπορεί να εκλάβει δύο μορφές, μία αρνητική για την κοινωνία, όταν το άτομο αντιλαμβάνεται την αυτοπραγμάτωση εγωιστικά, ως προσωπική λάμψη σε βάρος των άλλων και θετική όταν λαμβάνει υπόψη τη γενικότερη κοινωνική ευημερία και τη διοχετεύει σε ευγενείς δραστηριότητες.

Ο Άντλερ διέκρινε τέσσερεις τύπους προσωπικότητας ανάλογα με το βαθμό δραστηριοποίησης του ατόμου για την επίλυση των προβλημάτων της ζωής (π.χ. στον τομέα της εργασίας, της φιλίας και των προσωπικών σχέσεων), τον αρχομανή ή Κυρίαρχο, τον παρασιτικό ή δεκτικό, τον αποφεύγοντα και τον κοινωνικά χρήσιμο τύπο. Δες, λοιπόν, ποιός από τους τέσσερις τύπους ταιριάζει περισσότερο με την προσωπικότητά σου!

Κυριαρχικός τύπος:

Εμφανίζει μεγάλο βαθμό δραστηριότητας για την επίτευξη του στόχου του, παρουσιάζει, όμως, έλλειψη του αισθήματος κοινωνικότητας, γεγονός που τον κάνει να φέρεται με έναν αντικοινωνικό τρόπο. Ισοδύναμο του χολερικού τύπου (του Ιπποκράτη).

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486