Graffiti: τα κοσμήματα του δρόμου ανά τον κόσμο!
Το Graffiti είναι τέχνη του να μετατρέπεις τις γκρίζες και μουντές πόλεις σε καμβάδες γεμάτους χρώματα, όνειρα και ελπίδα!

Το graffiti μία από τις πιο παρεξηγημένες μορφές τέχνης στην Ελλάδα. Συχνά συγχέεται με τον βανδαλισμό και αντιμετωπίζεται με αρνητισμό, από πολλούς ανθρώπους ειδικά παλαιότερων γενεών. Graffiti είναι η αναγραφή κειμένου ή η δημιουργία μίας ζωγραφιάς σε επιφάνειες, που συνήθως βρίσκονται σε δημόσιους χώρους. Πρωτοεμφανίστηκε την ίδια περίοδο και στα ίδια μέρη που αναπτύχθηκε το κίνημα του hip hop, από την ίδια ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι ήθελαν κάπως, να εξωτερικεύσουν την καταπίεση, που ένιωθαν από την κοινωνία και το σύστημα. Γι’ αυτό πολλοί θεωρούν, ότι αποτελεί μέρος της κουλτούρας του hip hop. Το graffiti είναι ένα κοινωνικό, νεανικό κίνημα, που ξεκίνησε στις αρχές τις δεκαετίας του ’70 από τις κακόφημες γειτονιές τις Νέας Υόρκης. Από εκεί μεταφέρθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω των ανθρώπων και των έργων τους και έγινε τρόπος ζωής για πολλούς καλλιτέχνες ανά τον κόσμο.

Το κίνημα ξεκίνησε από πιτσιρικάδες ,που έγραφαν το όνομα τους ή κάποιο ψευδώνυμο σε τοίχους, ταχυδρομικά κουτιά , καρτοτηλέφωνα, υπόγειες διαβάσεις στο μετρό. Η αρχική ονομασία του ήταν hitting ή tagging. Ο σημαντικότερος παράγοντας για την ανάπτυξή του ήταν ο ανταγωνισμός μεταξύ διάφορων ομάδων ή ατομικών καλλιτεχνών, που μέσω της τέχνης τους δημοσιοποιούσαν διάφορες δηλώσεις ή διαχώριζα

ν τις περιοχές τους. To 1974 ο ΤΑΚΙ 183 , ένας μικρός Έλληνας που δούλευε στη Νέα Υόρκη έγινε το έξώφυλλο της εφημερίδας “The New York Times’’ ως ο πρώτος δημιουργός γκράφιτι παγκοσμίως.

Έτσι σήμερα, τα graffiti έχουν καθιερωθεί στις πόλεις (και όχι μόνο) και ευτυχώς υπάρχουν για να δίνουν χρώμα στο γκρίζο, να ζωντανεύουν το μουντό και άψυχο τσιμέντο και φυσικά να μετατρέπουν έναν κενό τοίχο σε αγνή, υψηλή τέχνη! Ας απολαύσουμε, λοιπόν, μερικά από τα ομορφότερα graffiti στον κόσμο!

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
ΤΕΛ
101 - 88
ΜΠΑ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1