Τζίμης Πανούσης: «Έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή ο αγαπημένος τραγουδοποιός
Ο Τζίμης Πανούσης θα λείψει σε όλους!

Συγκλονισμένοι είναι οι χρήστες του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες καθώς, η είδηση πως ο αγαπημένος τραγουδοποιός και καλλιτέχνης, Τζίμης Πανούσης, «έφυγε» από τη ζωή!

Ο Τζίμης Πανούσης μεταφέρθηκε εσπευσμένα στον Ερυθρό Σταυρό ο Τζίμης Πανούσης, μετά από καρδιακό επεισόδιο αλλά δυστυχώς παρά τις προσπάθειες ανάνηψής του,  γύρω στις 3 το μεσημέρι «έχασε» τη μάχη και «έφυγε» από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς.

Στις αρχές Δεκεμβρίου είχε υποστεί ανακοπή όταν βρισκόταν στη σκηνή και νοσηλεύτηκε για λίγες μέρες στο νοσοκομείο.

Η ιδιαίτερη προσωπικότητα του και ο τρόπος που αντιμετώπιζες όλα τα κοινωικά προβλήματα, μέσω της σάτιρας και των ευφυέστατων στίχων του, τον έκαναν σημαντικά αγαπητό στον κόσμο και οι θαυμαστές του στήριζααν κάθε του βήμα.

Στη μουσική δήλωνε αυτοδίδακτος και είχε μάθει να παίζει σχεδόν όλα τα όργανα που τραβούσαν την προσοχή του. Οι Μουσικές Ταξιαρχίες ήταν το συγκρότημα με το οποίο ξεκίνησε να ασχολείται περισσότερο με τη μουσική και αποτελούταν από τους : Τζίμη Πανούση (φωνή, στίχοι, μουσική), Σπύρο Πάζιο (κιθάρα, synthesizer, έγχορδα), Γιάννη Δρόλαπα (ηλεκτρική κιθάρα), Βαγγέλη Βέκιο (τύμπανα) και Δημήτρη Δασκαλοθανάση (μπάσο) ενώ  συνέχεια προστέθηκε και ο Van Svarnas (σαξόφωνο).

Η πρώτη τους εμφάνιση σε κοινό έγινε το 1980 στο “Skylab” στην Πλάκα, ενώ η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά είναι ο δίσκος Μουσικές Ταξιαρχίες που κυκλοφόρησε από την MINOS-EMI το 1982. Νωρίτερα (το 1980) είχε κυκλοφορήσει μία ανεξάρτητη παραγωγή σε κασέτα, το “Disco Tsoutsouni”.

Ο Τζίμης Πανούσης αποφάσισε να κάνει σόλο καριέρα ο 1986, μετά τον δίσκο «Κάγκελα Παντού»

Πέραν της μουσικής, ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και λίγο με τον κινηματογράφο, ενώ έχουν κυκλοφορήσει βιβλία του με ιστορίες από τις ραδιοφωνικές του εκπομπές.

Στην προσωπική του ζωή φρόντιζε να κρατά μακριά τα «φώτα» της δημοσιόητας και είχε δυο παιδιά, τον Άρη και τη Φωτεινή.

Επαναστάτης, ρεαλιστής και ονειροπόλος, αντισυμβατικός, καυστικός, αθυρόστομος, και άλλα πολλά μπορούν να χαρακτηρίσουν τη μοναδική περσόνα που έφερε το όνομα Τζίμης Πανούσης.

Με τη σειρά μας και εμείς να πούμε συλληπητήρια στην οικογένεια του Τζίμη Πανούση! Καλό Παράδεισο.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;