Φωτοπλαγκτόν: Ο ουρανός ξεπήδησε στην θάλασσα και μπορείς να κολυμπήσεις μέσα του!
Σαν να βλέπεις χιλιάδες αστέρια μέσα στον ωκεανό! Και ναι λέγεται φυτοπλαγκτόν!!!

Εσύ ήξερες τι είναι το φωτοπλαγκτόν;

Σε κάποια μέρη του κόσμου όταν πέφτει η νύχτα, τότε από την θάλασσα ξεπροβάλουν χιλιάδες μικρά φωτάκια βγαλμένα από παιδικά παραμύθια!

Αυτό το απόλυτα σουρεαλιστικό φαινόμενο δεν είναι αποτέλεσμα κάποιου μαγικού κόλπου, ούτε κάποια μεταφυσικής δύναμης! Είναι εξαιτίας του φωτοπλαγκτόν, το οποίο έχει αναπτυχθεί και λάμπει, προκειμένου να τρομάξει ή να αποσπάσει τα ψάρια και άλλους πιθανούς «εισβολεις». Ουσιαστικά, είναι μικροσκοπικά φυτοπλαγκτόν που έχουν την ικανότητα να παράγουν φως με βιολογικό τρόπο. Κάθε φορά λοιπόν που πιέζονται, φωτίζουν!

Ορισμένοι επιστήμονες το αποκαλούν «φαινόμενο συναγερμού διαρρηκτών»: λαμπυρίζοντας το… ταραγμένο πλαγκτόν, προσελκύει μεγαλύτερα αρπακτικά που τρώνε αυτό που το απειλεί.

Οι επιπτώσεις του φαινομένου μπορεί να ποικίλουν ανάλογα με την εποχή του χρόνου και τις καιρικές συνθήκες.

Παρακάτω θα δείτε τρεις πραγματικά μαγευτικές παραλίες που τα πάνω έχουν έρθει κάτω…!

Στο Σαν Ντιέγκο

Σε αυτή την περιοχή μία παράξενη βιοφωταύγεια σε αυτή την πόλη της Νότιας Καλιφόρνιας, που προκαλείται όταν εκατομμύρια φυτοπλαγκτόν δημιουργούν μια ομάδα από φύκια τόσο μεγάλη που μπορούν να αποχρωματίσει το νερό σε κοντινή απόσταση. Οι σέρφερς βλέπουν μία «κόκκινη παλίρροια» κάθε λίγα χρόνια, όταν την ανάπτυξη των φυκιών αυτών καταλήγει να δώσει στην θάλασσα, μια κοκκινωπή απόχρωση την μέρα και μία φωτεινή μπλε που φωσφορίζει, τη νύχτα.

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;