Εύκολη Συνταγή: Μπιφτέκια κοτόπουλου με σάλτσα μανιτάρια!
Πανεύκολα και πεντανόστιμα! Θα ξετρελαθείς!

Είσαι φοιτητής ή απλά αρχάριος και η μαγειρική σου φαίνεται βουνό; Κι όμως, δεν είναι! Μπορεί να βαριέσαι να μαγειρέψεις και να “ταλαιπωρηθείς” για να φας, όμως τι είναι καλύτερο από ένα πιάτο που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου και τα υλικά της επιλογής σου; Χωρίς συντηρητικά, νόστιμα και υγιεινά.

Αν ψάχνεις λοιπόν μία εύκολη συνταγή που όμως να έχει και την “τσαχπινιά” της, μην ψάχνεις αλλού! Αυτά τα μπιφτέκια κοτόπουλου με σάλτσα μανιταριών θα σε ξετρελάνουν.

Συστατικά

  • 1 τμχ. μπιφτέκια κοτόπουλου Αγγελάκης συσκευασμένα
  • 20 τμχ. μανιτάρια φρέσκα
  • 250 γραμμ. κρέμα γάλακτος
  • 1 τμχ. σκελίδα σκόρδο
  • 50 γραμμ. τυρί γκούντα τριμμένο
  • 50 γραμμ. γλυκιά γραβιέρα τριμμένη
  • 50 γραμμ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο
  • 40 γραμμ. τυρί ροκφόρ (blue cheese) (προεραιτικά)

Μερίδες: 4

Οδηγίες

1) Τοποθετούμε σε ένα ταψί τα μπιφτέκια κοτόπουλου με λίγο λάδι και νερό και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου μισή ώρα.
2) Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ως εξής: κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε με ελάχιστο λάδι σε ένα τηγάνι προσθέτοντας μαζί και το ψιλοκομμένο σκόρδο.
3) Έπειτα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μισή κούπα νερό.
4) Αφήνουμε την κρέμα να δέσει και προσθέτουμε όλα τα τυριά τριμμένα.
5) Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
6) Περιχύνουμε τα μπιφτέκια με τη σάλτσα και είναι έτοιμα να τα σερβίρουμε. Καλή σας όρεξη!

Recipe Notes

Τα μπιφτέκια κοτόπουλου με σάλτσα μανιτάρια είναι η ιδανική επιλογή για ένα γιορτινό τραπέζι όπου θα υπάρχουν μικρά παιδιά. Ο λόγος φυσικά είναι η εξαιρετική σάλτσα από τα διαφορετικά τυριά που σίγουρα θα λατρέψουν.

Στη συγκεκριμένη συνταγή εκτός από την παραδοσιακή γραβιέρα, θα προσθέσετε τυρί γκούντα, τυρί ρεγκάτο και φυσικά τυρί ροκφόρ! Τα τυριά αυτά θα δώσουν μια ανεπανάληπτη νοστιμιά στα μπιφτέκια κοτόπουλου. Το τυρί ροκφόρ δένει εξαιρετικά με τα μανιτάρια, συνδυασμό που επιλέγουν πολύ συχνά και οι Γάλλοι στην δική τους κουζίνα.

Εάν σας αρέσει το ροκφόρ μπορείτε να δοκιμάσετε τα μπιφτέκια κοτόπουλου μόνο με αυτό το τυρί και τα μανιτάρια. Είναι σίγουρο ότι θα το λατρέψετε. Ωστόσο, επειδή πρόκειται για ένα ιδιαίτερο τυρί που λίγοι συμπαθούν πολύ, εμείς προτείνουμε να το συνδυάσετε με τα υπόλοιπα προκειμένου να δώσει αυτή την εξωτική γεύση αλλά να μην είναι τόσο έντονη ώστε να υπερισχύει. Γι’ αυτό εξάλλου να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στη δοσολογία του. Είναι ένα τυρί με πολύ έντονη γεύση που εύκολα μπορεί να ξεφύγει.

Τα μπιφτέκια κοτόπουλου με σάλτσα μανιτάρια είναι σίγουρα ένα πολύ εντυπωσιακό πιάτο που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας. Το σημαντικό είναι ότι δε χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία και φυσικά τα μπιφτέκια κοτόπουλου είναι πολύ υγιεινά και μια εναλλακτική πρόταση από εσάς για ένα γιορτινό τραπέζι.

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο aggelakis.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
16 Απρ. 2024
Μπο
22:00
-
Atl
16 Απρ. 2024
Μπα
22:00
-
Παρ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;