10 πράγματα που σίγουρα δεν ήξερες για τις γάτες!
10 πληροφορίες που πρέπει να ξέρεις και δεν ήξερες για τις γάτες !

Η γάτα!

Οι γάτα είναι ένα από τα πιο όμμορφα,  τα πιο έξυπνα, τα πιο πονηρά και ατίθασα ζώα που υπάρχουν. Κάθε μία έχει την δική της προσωπικότητα, τις δικές της ιδιαιτερότητες και τις δικές της προτιμήσεις. Προηγούμενες μελέτες γύρω από τη γενετική των κατοικίδιων ζώων είχαν επικεντρωθεί σχεδόν αποκλειστικά με τους σκύλους. Μάλιστα με το πρώτο πλήρες γονιδίωμα σκύλου να έχει εκπονηθεί το 2005.

Τώρα, οι ερευνητές στρέφουν το ενδιαφέρον και την προσοχή τους στις γάτες! Ειδικά μετά την αποκάλυψη ότι το DNA τους μπορεί, να περιέχει σημαντικές πληροφορίες γύρω από ασθένειες. Ασθένειες οι οποίες εμφανίζονται τόσο στους ανθρώπους όσο και στα ζώα.

Το πανεπιστήμιο του Μισούρι έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα «99 Lives».  Στα πλαίσιο του οποιοσδήποτε έχει γάτα ως κατοικίδι, μπορεί να παρέχει αίμα ή δείγματα ιστού. Με αυτά θα επιτρέψουν στους ερευνητές να μελετήσουν το DNA των κατοικίδιων. Να ανιχνεύσουν την προέλευσή τους, εξασφαλίζοντας φυσικά την ασφάλεια του ζώου!

Μέσα από όλες αυτές τις μελέτες, φτάνουμε σήμερα στο σημείο να μαθαίνουμε πράγματα, που δεχν γνωρίζαμε τα προηγούμενα χρόνια! Σου παρουσιάζουμε, λοιπόν,κάποια πράγματα που δεν ήξερες για την γάτα σου!

10 πράγματα, που σίγουρα δεν ήξερες για τις γάτες:

  1. Είναι πιο γρήγορες από τον ταχύτερο άνθρωπο στον κόσμο και χρυσό Ολυμπιονίκη Γιουσέιν Μπόλτ, αφού τρέχουν με 48 χιλιόμετρα την ώρα!
  2. Γουργουρίζουν στην ίδια συχνότητα με μια μηχανή ντίζελ στο ρελαντί! περίπου 26 γουργουρητά το δευτερόλεπτο!
  3. Χρησιμοποιούν τα μουστάκια τους προκειμένου να υπολογίσουν αν χωράνε μέσα από ένα άνοιγμα ή όχι
  4. Δεν μπορούν να γευθούν το γλυκό καθώς οι γευστικοί τους κάλυκες δεν ανιχνεύουν τη ζάχαρη…
  5. Τα πανίσχυρα αυτάκια τους πιάνουν τους υπέρηχους με τους οποίους επικοινωνούν τα τρωκτικά. Ευτυχώς εμείς δεν ακούμε τίποτα!
  6. Όταν οι γάτες τρίβονται πάνω στα πόδια μας δεν το κάνουν μόνο για να τους δώσουμε σημασία, αλλά οριοθετούν κ την περιοχή τους.
  7. Oι γάτες έχουν δυσανεξία στη λακτόζη και το στομάχι τους δε μπορεί να χωνέψει το γάλα σε αντίθεση με τη λαϊκή παράδοση
  8. Una γάτα, una ράτσα! Οι άνθρωποι και οι γάτες έχουν ταυτόσημες περιοχές του εγκεφάλου τους που είναι υπεύθυνες για τα συναισθήματα.
  9. Είναι κοκέτες: Το 30% των ωρών που οι γάτες είναι ξύπνιες, το αφιερώνουν στον καλλωπισμό τους
  10. Η πιο πλούσια γάτα στον κόσμο είναι φυσικά η Hello Kitty, το πασίγνωστο γιαπωνέζικο καρτούν που κερδίζει περισσότερα από 1 δις. δολλάρια το χρόνο σε πωλήσεις!!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 0 
 1