ΟΑΕΔ: Βγήκε η επίσημη απόφαση για το πρόγραμμα και τις 20.000 θέσεις εργασίας για ανέργους! ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Από neolaia.gr Team 12 Ιανουαρίου 2018

ΟΑΕΔ: Δείτε αναλυτικά!

Νέο πρόγραμμα επιχορήγησης του ΟΑΕΔ, δημοσιοποιήθηκε επίσημα στο ΦΕΚ η κ.υ.α. αριθμ. οικ. 526/10/2018. Αγορά την πρώτη πρόσληψη μισθωτού-ών από αυτοαπασχολούμενους νέους και επιχειρήσεις νέων, ηλικίας έως 35 ετών.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά 20.000 ανέργους του ΟΑΕΔ και προβλέπει επιχορήγηση 50% του μισθολογικού κόστους, για τους ανέργους που θα προσληφθούν από νέους επιχειρηματίες, στο πολυαναμενόμενο πρόγραμμα για την «πρώτη πρόσληψη».

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Άρθρο 1

Αντικείμενο προγράμματος-Σκοπός του προγράμματος

Το πρόγραμμα παρέχει επιχορήγηση σε αυτοαπασχολούμενους νέους και επιχειρήσεις νέων ηλικίας έως 35 ετών, που δεν απασχολούν και δεν είχαν απασχολήσει στο παρελθόν προσωπικό, για την πρώτη πρόσληψη ανέργων σε θέσεις μισθωτής εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Ο ΟΑΕΔ θα επιχορηγήσει το 50% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους 20.000 νέων θέσεων εργασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και σε Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.),που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα.
Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία νέων θέσεων μισθωτής εργασίας μέσω της ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας.