Επίδομα παιδιού: Πώς θα αντιμετωπιστούν οι μειώσεις που θα γίνουν σε δικαιούχους;

Από neolaia.gr Team 12 Ιανουαρίου 2018

Επίδομα παιδιού: Δείτε αναλυτικά!

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Θεανώ Φωτίου, κλήθηκε να απαντήσει στις ενστάσεις που εξέφρασαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά το «ψαλίδι» στο νέο επίδομα παιδιού, για ορισμένες κατηγορίες δικαιούχων, κατά τη διάρκεια της ολομέλειας της Βουλής.

Μάθε περισσότερα για τα Επιδόματα 2018 εδώ!

Σχετικά με τις κατηγορίες που θα δουν μειώσεις, δηλαδή τις τρίτεκνες και τις πολύτεκνες οικογένειες ανέφερε ότι «είναι περίπου 100.000 και από αυτές οι 50.000 θα δουν μεγάλες αυξήσεις, και θα τις δουν σε δύο μήνες».

«Εμείς θα πληρώσουμε τα επιδόματα πολύ γρήγορα. Δηλαδή, οι τρίτεκνοι θα δουν 420 επιπλέον και από 2.940 ευρώ που έπαιρναν θα πάρουν 3.300 ευρώ. Οι τετράτεκνοι θα δουν επιπλέον 1.120 ευρώ και από 3.920 που έπαιρναν θα πάρουν 5.040 ευρώ. Οι πεντάτεκνοι θα δουν 1.820 ευρώ επιπλέον και από 4.900 που έπαιρναν θα πάρουν 6.720 ευρώ. Οι εξάτεκνοι θα δουν επιπλέον 2.520 ευρώ και από 5.880 θα πάρουν 8.400 ευρώ», επεσήμανε η κ. Φωτίου.

Προσέθεσε επίσης: «Βεβαίως και δεν το κρύβουμε, οι δύο υψηλότερες εισοδηματικές κατηγορίες θα δουν μειώσεις. Είμαστε εδώ ακόμη και αυτές τις μειώσεις να δούμε πώς θα τις αντιμετωπίσουμε».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα έγινε γνωστό πως η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργία Γιεννά ζήτησε με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, να επανεξεταστούν οι διατάξεις για τα επιδόματα παιδιών, σημειώνοντας ότι θα οδηγήσουν στην κατάργηση της στήριξης πολλών οικογενειών με τρία τέκνα και άνω.

Μιλώντας προς τη Νέα Δημοκρατία, η αναπληρώτρια υπουργός  Θεανώ Φωτίου σημείωσε: «Είστε υποκριτές μέχρι θανάτου!», αναφέρθηκε στις αυξήσεις που θα δουν οι οικογένειες με ένα και με δύο παιδιά, σε δύο μήνες από σήμερα, και κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι εξαντλούσε τις πολιτικές του μόνο στους τρίτεκνους και πολύτεκνους και βούλιαζε το δημογραφικό, όταν με ευθύνη της αυξήθηκε η ανεργία στο 27%.

Εξάλλου, κατηγόρησε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ότι με ευθύνη τους έβαλαν στον πάγο το πόρισμα του 1993 για το δημογραφικό, αλλά θα είναι η σημερινή κυβέρνηση εκείνη που θα ολοκληρώσει την επιτροπή Γεννηματά και μαζί και τις πολιτικές για το παιδ

Η κ. Φωτίου υπογράμμισε ότι «αυτή η κυβέρνηση έχει πολιτικές για το παιδί» και συμπλήρωσε ότι όλες αυτές τις ώρες «η ΝΔ παίζει με τα όσια των οσίων», μιλώντας για το δημογραφικό, αλλά από το 1993, οπότε επιτροπή εξέδωσε πόρισμα με δέκα σημεία (για το δημογραφικό) δεν είχε γίνει τίποτα.

«Δώσατε τα 250 εκατομμύρια από έναν προϋπολογισμό 400 εκατομμυρίων, μόνο στους τρίτεκνους και πολύτεκνους! Σας αφήνει παγερά αδιάφορους το δημογραφικό πρόβλημα. Γιατί το δημογραφικό πρόβλημα έχει πολλές παραμέτρους και η πρώτη είναι η ανεργία που τη φτάσατε στο 27% και εμείς τη ρίξαμε στο 21%! Ποιος κάνει παιδί όταν δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας; Ή όταν έχει θέση εργασίας στον εργασιακό μεσαίωνα που φτιάξατε;», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: dikaiologitika.gr