Δίπλωμα οδήγησης: Αλλάζει ριζικά η διαδικασία της εξέτασης! Πώς θα γίνεται πλέον;
Δίπλωμα οδήγησης: Δείτε αναλυτικά!

Σημαντικές αλλαγές ανήγγειλε ο υφυπουργός Νικόλαος Μαυραγάνης σχετικά με τη διαδικασία εξέτασης για το δίπλωμα οδήγησης.

Συγκεκριμένα, αλλάζει εντελώς ο ρόλος και η θέση του εξεταστή, σε μία προσπάθεια να περιοριστούν οι περιπτώσεις χρηματισμού. Οι αλλαγές αυτές, στο σύστημα εξέτασης, προβλέπονται στο υπό επεξεργασία νομοσχέδιο.

Ο εξεταστής λοιπόν από εδώ και πέρα, θα παρακολουθεί την διαδικασία από control room, που μπορεί να βρίσκεται ακόμα και σε άλλη πόλη και δε θα έρχεται σε άμεση επαφή με τον εξεταζόμενο.

Οι αλλαγές όπως παρουσιάστηκαν από τον υφυπουργό Μεταφορών:

Η τομή στον τρόπο εξέτασης είναι ότι ο εξεταστής δεν θα είναι πλέον μέσα στο αυτοκίνητο, την ώρα της εξέτασης, αλλά σε άλλο χώρο – control room – και από εκεί θα εξετάζει τον υποψήφιο οδηγό, όπως αποκάλυψε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1.

Στόχος αυτής της αλλαγής είναι «να αποφευχθεί η στρέβλωση μεταξύ εξεταζόμενου και εξεταστή», δηλαδή το γνωστό σε όλους φαινόμενο χρηματισμού των εξεταστών. Μάλιστα, για να διασφαλιστεί η αδιαφάνεια του νέου τρόπου εξέτασης, υπάρχει πρόβλεψη οι εξεταστές να αλλάζουν καθημερινά εξεταστικό κέντρο. Μπορεί δηλαδή ένας εξεταστής από τη Χαλκίδα, για παράδειγμα, να εξετάζει μέσω του ειδικού συστήματος έναν υποψήφιο στη Δράμα και το πρόγραμμα αυτό να βγαίνει καθημερινά.

Όσον αφορά τώρα, το θέμα της θεωρίας των εξετάσεων για δίπλωμα οδήγησης, ο υφυπουργός Μεταφορών έκανε γνωστό ότι θα αλλάξουν και εκεί πολλά και κατά βάση «η θεωρία να βρίσκεται υπό παρακολούθηση από το υπουργείο, γιατί μέχρι τώρα δεν υπήρχαν μαθήματα», είπε και συμπλήρωσε ότι «και αυτό θα εξετάζεται μέσω της τεχνολογίας».

Στο ίδιο νομοσχέδιο θα υπάρχει και πρόβλεψη για τον τρόπο λειτουργίας των οδικών βοηθειών, όπως για παράδειγμα «ποινές για τη μη τήρηση των βασικών κανόνων».

Όταν ρωτήθηκε για τις αυξήσεις που παρατηρήθηκαν σε κάποιους σταθμούς διοδίων, εξήγησε ότι πρόκειται για κάτι περιστασιακό, το οποίο συμβαίνει στα πλαίσια της εφαρμογής των αναλογικών διοδίων.

«Όταν μπει το σύστημα σε εφαρμογή, τότε θα φανεί ότι το συνολικό κόστος θα είναι μικρότερο», είπε σχετικά.

Κλείνοντας, ο υφυπουργός Μεταφορών αναφέρθηκε στο μάθημα οδικής αγωγής στα σχολεία, το οποίο θα είναι ωριαίο ανά δεκαπενθήμερο. Για το μάθημα αυτό έχει ήδη ξεκινήσει η εκπαίδευση καθηγητών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
  
 1