Taxisnet: Πώς θα γίνεται από εδώ και πέρα η πληρωμή των φόρων;
Taxisnet: Δείτε αναλυτικά!

Νέες αλλαγές ετοιμάζονται για το αμέσως επόμενο διάστημα όσον αφορά την απευθείας πληρωμή φόρων με τη χρήση κάρτας. Με την νέα υπηρεσία οι φορολογούμενοι που δεν έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική τραπεζική θα μπορούν να εξοφλούν το σύνολο των υποχρεώσεων τους με πλαστικό χρήμα απευθείας μέσω της μερίδας τους στο Taxisnet.

Πολύ σύντομα, θα γίνει η ενεργοποίηση της εφαρμογής για την πληρωμή μέσω της ιστοσελίδας της ΓΓΠΣ.

Στην ερώτηση δύο βουλευτών για τις χρεώσεις των τραπεζών δόθηκε τελικά απάντηση, η οποία τονίζει ότι αναμένεται στο αμέσως προσεχές διάστημα να ενεργοποιηθεί και η σχετική εφαρμογή Taxisnet, παρέχοντας τη δυνατότητα εξόφλησης οφειλών με χρήση πιστωτικών, προπληρωμένων ή/και χρεωστικών καρτών μέσα από την ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Σ.

Στο έγγραφο καθίσταται σαφές ότι αρχή της υπηρεσίας είναι η στόχευση για τη στροφή των φορολογουμένων προς τη χρήση της ηλεκτρονικής Τραπεζικής και του διαδικτύου.

Επί της ουσίας της ερώτησης η Α.Α.Δ.Ε. στο έγγραφό της αναφέρει ότι δεν είναι δυνατή η παρέμβαση στην ακολουθούμενη τιμολογιακή πολιτική των πιστωτικών ιδρυμάτων προς τους πελάτες τους παρότι έχει επιβαλλει στις τράπεζες να αναρτούν τιμοκατάλογο με τις χρεώσεις για την πληρωμή υποχρεώσεων στην εφορία.

Υπενθυμίζεται επίσης, ότι με την απόφαση για την μη χρέωση τη προμήθειας των τραπεζών στην ΑΑΔΕ η σχετική δαπάνη μειώνεται περίπου κατά 50% και η εξοικονόμηση που επιτυγχάνεται στον προϋπολογισμό δαπανών της Α.Α.Δ.Ε. δημιουργεί δημοσιονομικό χώρο για την ενίσχυση των πολιτικών καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής, αλλά και την εξεύρεση πρόσθετων δημοσιονομικών πόρων για την εντατικοποίηση των φορολογικών ελέγχων και της τελωνειακής δίωξης σε πανελλήνια κλίμακα, με σημαντικότατα εκτιμώμενα οφέλη για τον φορολογούμενο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;