5 tips για να χάσεις τα κιλά των γιορτών
Καλά φάγαμε, καλά ήπιαμε, ώρα για το "συμμάζεμα"!

Δε θεωρείται πια “τυχαίο” περιστατικό αλλά θεσμός το να ξεφεύγει κανείς με την διατροφή κατά την περίοδο των γιορτών. Όλοι στρογγυλεύουμε λιγάκι τα Χριστούγεννα και κυκλοφορούμε σαν χαριτωμένα ροδομάγουλα μπαλόνια με τη δικαιολογία ότι “Έλα μωρέ, χειμώνας είναι, δε φαίνεται”.

Αυτό βέβαια μέχρι να κοιταχτούμε γυμνοί στον καθρέφτη, όποτε ερχόμαστε αντιμέτωπη με τη “γυμνή” πραγματικότητα…

Μην προσπαθήσεις όμως να πείσεις τον δικό σου να πιάσετε παιδί για να δικαιολογήσεις τα παραπανίσια κιλάκια στους φίλους, υπάρχουν και λιγότερο δεσμευτικοί τρόποι!

Πάμε λοιπόν να χάσουμε τους κουραμπίεδες και τα μελομακάρονα που καταβροχθίσαμε με τόσο πάθος.

1) 12ωρη νηστεία

Υπολόγισε περίπου την ώρα που κοιμάσαι συνήθως και την ώρα που τρως το τελευταίο γεύμα της ημέρας και φρόντισε το επόμενο γεύμα σου, δηλαδή το πρωινό σου, να το παίρνεις μετά από 12 ώρες ! Δεν φαντάζεσαι πόσο βοηθάει αυτή η συνήθεια ακόμα και στην διάθεση…

2) Μία ώρα περίπατο το πρωί με άδειο στομάχι

Εκτός του ότι το πρήξιμο και το φούσκωμα θα φύγουν αστραπιαία, αποτελεί και έναν ενδιαφέρον τρόπο να ξεκινάει κανείς την ημέρα του καθότι δίνει χρόνο στο σώμα και στο μυαλό να ”ξυπνήσουν” ομαλά.

3) Ρυζάκι και πατάτα βραστή

Αν αλλάξεις ελαφρώς την πηγή από την οποία προμηθεύετε το σώμα υδατάνθρακα, θα δεις θαύματα να συμβαίνουν! Κόψε για μια περίοδο τα ψωμιά, τις σφολιάτες και τα συναφή και αντικατέστησε τα με ρύζι και βραστή πατάτα. Το σώμα τα διαχειρίζετε αλλιώς και αυτό φαίνετε κατευθείαν στα κιλά μας.

4) Νερό

Είναι λογικό κι επόμενο, μετά απο κακή διατροφή (και πολύ αλκοόλ) το σώμα να κατακρατάει υγρά.

Αυτό το πρήξιμο που νιώθεις αλλά και βλέπεις στον καθρέφτη θα υποχωρήσει αν αρχίσεις να πίνεις την ποσότητα νερού που αναλογεί στις ανάγκες σου.

Περίπου τρία λίτρα νερό την ημέρα είναι αρκετό, εκτός κι αν αθλήσε. Τότε χρειάζεσαι παραπάνω!

5) Μικρό πιάτο

Όσο τρελό και να ακούγεται, το μέγεθος του πιάτου μας τις περισσότερες φορές καθορίζει και την ποσότητα φαγητού που θα φάμε μιας και έχουμε την τάση να το γεμίζουμε παραπάνω από όσο θα έπρεπε.

Πέρα από αυτό, ένα μικρότερο πιάτο είναι παράλληλα και λιγότερη δουλειά στο πλύσιμο. Όποτε έχεις έναν ακόμα λόγο να το υιοθετήσεις σαν συνήθεια.

Πειραματίσου με αυτό και είναι σίγουρο ότι θα εκπλαγείς με το αποτέλεσμα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;