Ετήσιες προβλέψεις ζωδίων 2018: Τοξότης
Ετήσιες προβλέψεις ζωδίων 2018: Τι περιμένει τους Τοξότες με τη νέα χρονιά;

Ετήσιες προβλέψεις ζωδίων 2018: Τοξότης

Από την Λίλιαν Σίμου

Νέες αξίες

Ένα νέο έτος ξεκινά με τα γενέθλια του 2017 και λίγο προτού αλλάξει η ημερολογιακή χρονιά, αρκετά θέματα πλέον έχουν αφήσει το στίγμα τους.

Κι αυτό γιατί την τελευταία διετία, βιώσατε τον Κρόνο στο ζώδιό σας. Τα γενέθλια ξεκινούν με την αίσθηση του Κρόνου ακόμη, στις τελευταίες μοίρες του Τοξότη και μάλιστα θα είναι περισσότερο εμφανές το μήνυμά του, αφού τριγωνίζει τον Ουρανό. Η θετική τους σύνδεση, ανοίγει ορίζοντες που θα χαρακτηρίζονται από την επιθυμία για νέους ορίζοντες, με εστίαση όμως, σε ό,τι έχετε εισπράξει ως εμπειρία, προκειμένου να αποφύγετε την σπατάλη δυνάμεων, χρόνου και ευκαιριών.

Αν εκμεταλλευτήκατε σωστά την διετία αυτή, ανοίξατε δρόμους ή σχεδιάσατε τα επόμενα βήματα.  Το ταλέντο ή η κατάρτισή σας, θα βρουν πρόσφορο έδαφος στο εξής, αφού έχετε συνειδητοποιήσει τις δυνατότητές σας. Αρκεί, φυσικά, να έχετε εμπειρία και γνώση. Δεν θα σας χαριστεί κάτι, όσο θετικά κι αν φαντάζουν κάποια από τα στοιχεία. Η εποχή αξιώνει όποιον έχει προσπαθήσει πολύ και κατέχει με σαφήνεια το αντικείμενό του.

Πόσο μάλλον όταν ο Κρόνος λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2017, περνά στο ζώδιο του Αιγόκερου. Από το σημείο αυτό και μετά, θα πρέπει να επικεντρώσετε το ενδιαφέρον σας σε θέματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια, συναισθηματική και υλική.

Ωστόσο, εκείνο που θα μετρήσει, είναι το πόσο αξιολογείτε τη ζωή και να αναγνωρίσετε τι έχει αξία ουσίας για σας. Χωρίς να είναι πάντα εύκολη η διαδρομή σας, θα μπορέσετε να ρυθμίσετε προτεραιότητες και να ασχοληθείτε περισσότερο με την πρακτική δομή της ζωής σας. Δεν σας αρέσει πολύ αυτό, καθώς περιορίζεται η ευχέρεια κινήσεων, αλλά πιστεύω, μετά τα μαθήματα ζωής της πρόσφατης διετίας ή τριετίας για κάποιους από εσάς, είστε σε θέση να αδράξετε τις ευκαιρίες με τον καλύτερο τρόπο.

Για τον Κρόνο στον Αιγόκερω, μπορείτε να ενημερωθείτε στο ειδικό αφιέρωμα

Ο κυβερνήτης σας, Δίας, είναι στο ζώδιο του Σκορπιού, από τον Οκτώβριο του 2017. Θα παραμείνει ως τον Νοέμβριο του 2018, και θα φέρει βαθιές ριζικές αλλαγές στη ζωή σας.

Θα σας προβληματίσει για θέματα περισσότερο εσωτερικά και απωθημένα θα τονιστούν, προκειμένου να τα αναγνωρίσετε. Θα βιώνετε εσωτερικά τις προκλήσεις της εποχής. Θα σας ταλαιπωρούν ευαισθησίες και συναισθήματα, όπως η συμπόνια προς τους άλλους. Θα ψάξετε να βρείτε την αλήθεια για την ίδια σας την ύπαρξη.

Θα ενδιαφερθείτε ίσως για την εσωτερική σας εξέλιξη, αναζήτηση και ενδεχομένως θα έρθετε σε επαφή με ανθρώπους που είναι περιθωριοποιημένοι, έγκλειστοι, ταλαιπωρημένοι και θα συνδράμετε με τον τρόπο που μπορείτε, στην ανακούφισή τους. Εκτονώσετε την εσωτερική ανησυχία με ένα δημιουργικό έργο.

Για τον Δία στον Σκορπιό, μπορείτε να ενημερωθείτε στο άρθρο μας.

Καρμικές συνειδητοποιήσεις θα υπάρξουν καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους, αφού θα σας απασχολήσει περισσότερο η έμπνευση, η γνώση, η εξέλιξη μέσω δημιουργικών διεξόδων και μία νέα στάση ζωής. Η φιλοσοφία μας αλλάζει, ιδέες νέες και νέες γνωριμίες, σαν κάνουν περισσότερο επαναστατικούς ή αντιδραστικούς απέναντι σε ό,τι ήταν περιοριστικό ως πρότινος, ή φθαρμένο.

Το 2012, ο Ποσειδώνας – πλανήτης της ουτοπίας και της έμπνευσης,  έκανε μία σημαντική κίνηση στον τομέα της οικογένειας (και θα παραμείνει πιθανόν εκεί 14 χρόνια). Κατάλληλη περίοδος για πολλούς από εσάς να ανακαλύψετε την προσωπική δημιουργικότητα, το ταλέντο και την έμπνευση μέσα στον ιδιωτικό σας χώρο, αναπτύσσοντας τα χαρίσματά σας.

Αυτή την χρονιά θα ευνοηθεί από τον Δία και θα σας προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες για έμπνευση και πάθος στη ζωή. Θα έχετε την ευχέρεια να θεραπεύσετε αδυναμίες σας ή να βρείε διέξοδο στα όνειρά σας.

Σε ένα πρακτικό επίπεδο, ίσως όμως υπάρχουν περίοδοι απογοήτευσης και απομυθοποίησης μετά από σειρά λαθών. Προσπαθήστε να κατανοήσετε αυτό που συμβαίνει και δώστε χρόνο στον εαυτό σας να γειωθεί στα πρακτικά, αλλά και να ονειρευτεί με τους αγαπημένους της οικογένειας, ένα καλύτερο μέλλον. Θα βρίσκετε γαλήνη και χαρά μέσω της τέχνης.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα επίσης στο άρθρο μας «Ποσειδώνας στους Ιχθείς»

Ο Ουρανός, ο εκκεντρικός επαναστάτης, ένας πλανήτης ανατροπών, βρίσκεται στον Κριό από το 2010, φέρνει διακυμάνσεις στα ζητήματα της δημιουργίας, του φλερτ,  των παιδιών και της διασκέδασης και θα είναι εκεί για κάποια χρόνια ακόμα. Κατάλληλη περίοδος για πολλούς από εσάς να ανακαλύψετε την προσωπική δημιουργικότητα, το ταλέντο και την έμπνευση, ενώ το τετράγωνο με τον Πλούτωνα δεν σας απασχολεί πλέον, όπως τα τελευταία χρόνια και είστε πολύ πιο ήρεμοι στο εξής.

Από τα μέσα Μαΐου ως τις αρχές Νοεμβρίου όμως, ο Ουρανός περνά για λίγο στο ζώδιο του Ταύρου. Θα επανέλθει οριστικά μέσα στο 2019. Επομένως υπάρχει η πρόγευση των αλλαγών που θα επέλθουν την επόμενη επταετία και θα δώσουν σε σας την ευκαιρία να διαμορφώσετε διαφορετικά την καθημερινότητά σας, να κινήσετε ό,τι έχει μείνει στάσιμο.

Περισσότερες πληροφορίες στο άρθρο μας θα βρείτε στο άρθρο μας «Ουρανός στον Κριό».

Για την διέλευση του Ουρανού στον Ταύρο, θα έχουμε ειδικό αφιέρωμα εκείνη την εποχή.

Ο Πλούτωνας, αλλάζει τις αξίες σας και σας οδηγεί σε διαφορετικές διαδρομές και ανακαλύπτετε για αρκετά χρόνια ακόμη, σε σχέσεις και ιδανικά που είναι για αρκετά χρόνια σε μία διαρκή αλλαγή.  Μην στέκεστε ανενεργοί μπροστά στην ανατροπή, αφού νέες ευκαιρίες θα υπάρξουν, μόλις φύγει ό,τι είναι σαθρό και ανούσιο πια για σας. Η πορεία αυτή είναι αργή, με τις ανατροπές θα είστε ως και το 2025 σε μία αναστάτωση, αλλά θα ωφεληθείτε, αφού θα αποδεσμευτείτε από αρνητικές καταστάσεις, αρνητικούς ανθρώπους και δυσάρεστες επιρροές.

Εκείνο που μετρά, είναι πως διαμορφώνει νέες αξίες για σας, και μάλιστα λιγότερο δύσκολα από το παρελθόν, αφού δεν δέχεται πλέον ιδιαίτερα δύσκολους συνδυασμούς με άλλους σημαντικούς πλανήτες.

Αντίθετα, σε μία «καλή συνεργασία» προς τον Δία στον Σκορπιό, δίνει τις βάσεις για ό,τι θεωρείτε σημαντικό και δεν είχατε ως τώρα την δυνατότητα να το διεκδικήσετε.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερο στο άρθρο μας «Πλούτωνας στον Αιγόκερω».

Οι εκλείψεις του έτους, θα αναπτυχθούν την αντίστοιχη εποχή σε επιμέρους άρθρα. Συνοπτικά όμως θα είναι ως εξής…

Τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο, θα ολοκληρώσετε ιδέες και επιλογές που βγήκαν στο προσκήνιο το καλοκαίρι του 2017. Εξαρτάται πάντα από το ατομικό ωροσκόπιο, αλλά σαν γενική εικόνα φαίνεται πως, θα έχετε την δυνατότητα να κάνετε ένα άνοιγμα και να αλλάξετε ίσως φιλοσοφία ζωής.

Ενώ το καλοκαίρι του 2018, θα φωτίσουν τα οικονομικά, την ερωτική σας ζωή και επιπρόσθετα αποφάσεις που μπορεί να εκπλήξουν.

Προστατευτικός λίθος του Τοξότη: Αχάτης των Βρύων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
7'
31 - 24
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;