Για να έχει τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Υλικά συνταγής
- 2 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
- 2 καψουλίτσες βανίλιας
- 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. κοφτό σόδα
- 3/4 φλ τσαγιού σταφίδες μαύρες
- 3/4 φλ. τσαγιού σταφίδες ξανθές
- 1/2 φλ. τσαγιού φρουί γλασέ κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 φλ. τσαγιού μαργαρίνη
- 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 5 αυγά
- 1 φλ τσαγιού καρυδόψιχα χονδροκομένη
- 3/4 φλ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα χονδροκομένη
- 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
- 1/2 φλ. τσαγιού κονιάκ
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Βάζετε τις σταφίδες σε μπολ και τις μουλιάζετε σε λίγο κονιάκ.
- Βάζετε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και το χτυπάτε στη μεγάλη ταχύτητα για 5 λ περίπου μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα.
- Ρίχνετε σταδιακά ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Στη συνέχεια χαμηλώνετε την ένταση του μίξερ και προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα και το κονιάκ.
- Προσθέτετε τη καρυδόψιχα και την αμυγδαλόψιχα, τις σταφίδες στραγγισμένες και τα φρουί γλασέ. Τα χτυπάτε για λίγο όλα μαζί στην αργή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν με το μείγμα.
- Αδειάζετε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα του κέικ και ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 1 ώρα περίπου. Βγάζετε το κέικ από το φούρνο, το αφήνετε να μισοκρυώσει το ξεφορμάρετε σε πιατέλα και το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
Πηγή: sintayes.gr
Ακολούθησε το neolaia.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Υπηρεσίες Εστίασης
Εποχιακή Εργασία
21-12-2023
Μυκονος
Marketing
Πλήρης Απασχόληση
18-12-2023
Νέα Ιωνία Αττικής
⚽🏀 LIVE SCORES
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΔΩ..