ΚΕΑ: Ποιο είναι το ποσό που αναλογεί σε κάθε δικαιούχο για τον Δεκέμβρη;
ΚΕΑ: Δείτε αναλυτικά τι ισχύει!

Ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας,  Δημήτρης Καρέλλας αποκάλυψε με δηλώσεις του, ότι το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης (ΚΕΑ) θα δοθεί νωρίτερα φέτος.

Συγκεκριμένα, στις 22 Δεκεμβρίου.

Από 200 έως 900 ευρώ το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Πριν από τα Χριστούγεννα θα καταβληθεί πιθανότατα το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης στους δικαιούχους οι αιτήσεις των οποίων εγκρίθηκαν έως τις 30 Νοεμβρίου. Το βοήθημα αρχίζει από τα 200 και φτάνει έως και τα 900 ευρώ για πολυμελείς οικογένειες που δοκιμάζονται σε σκληρές συνθήκες φτώχειας.

Έως και 900 ευρώ τον μήνα λαμβάνουν με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλλεγγύης πολυμελείς οικογένειες που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Το ποσό που εγγυάται το πρόγραμμα, ξεκινά από τα 200 ευρώ για μονοπρόσωπα νοικοκυριά, προσαυξάνεται κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος και κατά 50 ευρώ για κάθε παιδί, με ανώτατο όριο τα 900 ευρώ.

«Οι κοινωνικές δαπάνες αποτελούν παράγοντα ανάπτυξης», επισήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, μιλώντας σε εκδήλωση για την αξιολόγηση του προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του συνόλου των δήμων της χώρας. Είπε ότι «όχι μόνο δεν είναι η μαύρη τρύπα όπου βάζουμε για τους φτωχούς (…) αλλά είναι ένας πολλαπλασιαστής της ανάπτυξης».

Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλλεγγύης ξεκίνησε πιλοτικά τον Ιούλιο του 2016 σε 30 δήμους για να επεκταθεί στη συνέχεια σε όλη τη χώρα προσφέροντας ανακούφιση σε περισσότερους από 700.000 πολίτες.

Οι δικαιούχοι μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, ανά πάσα στιγμή, με βάση το εισόδημα του τελευταίου εξαμήνου (1.200-5.400 ευρώ).

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι συνδεδεμένη με τις υπόλοιπες οικονομικές υπηρεσίες, προκειμένου να διασταυρώνεται ό,τι δηλώνει ο υποψήφιος και εξαιρετικά φιλική, καθώς δίνει άμεση απάντηση για το εάν είναι κάποιος δικαιούχος ή όχι.

Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης είναι η «εμπροσθοφυλακή μιας ολόκληρης πολιτικής του υπουργείου εργασίας που έρχεται να διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή», τόνισε ο γενικός γραμματέας κοινωνικής αλληλεγγύης. Ο Δημήτρης Καρέλλας είπε οτι «η πολιτική μας δεν μπορεί παρά να ξεκινάει για την κάλυψη των αναγκών αυτών των ανθρώπων και ξεκινάει πάντα από κάτω προς πάνω, από τον πιο ευάλωτο στον λιγότερο ευάλωτο».

Εκτός από την εισοδηματική ενίσχυση προς τους πολίτες που βρίσκονται σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, επόμενος στόχος του υπουργείου εργασίας είναι η ενίσχυση του δεύτερου και τρίτου πυλώνα του προγράμματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;