ΚΕΑ: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η ημερομηνία που θα γίνει η πληρωμή στους δικαιούχους!

Από neolaia.gr Team 13 Δεκεμβρίου 2017

ΚΕΑ: Δείτε αναλυτικά!

Ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας,  Δημήτρης Καρέλλας αποκάλυψε με δηλώσεις του, ότι το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης (ΚΕΑ) θα δοθεί νωρίτερα φέτος.

Συγκεκριμένα, στις 22 Δεκεμβρίου.

Μίλησε επίσης και σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα 2017, για το οποίο έκλεισαν τα μεσάνυχτα οι αιτήσεις και η πληρωμή για αυτές που πήραν την έγκριση αναμένεται στις 15 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την ΗΔΙΚΑ ΑΕ, μέχρι τις 15:30, είχαν εγκριθεί συνολικά 1,222 εκατ. αιτήσεις παροχής, δηλαδή το 49,87% των συνολικών αιτήσεων. Οι ακυρωμένες αιτήσεις ανέρχονται σε 293.442, οι μη εγκεκριμένες αιτήσεις διακριτών νοικοκυριών αριθμούν 555.051, οι μη ολοκληρωμένες αιτήσεις (πιθανές μη εγκρίσεις, αναμονή συναίνεσης) ανέρχονται σε 599.475 και οι μη ολοκληρωμένες με πιθανότητα έγκρισης είναι 53.716.

Μεταξύ άλλων, η ΗΔΙΚΑ επισημαίνει σε ενημερωτικό της σημείωμα, κάποια ενδιαφέροντα ευρήματα ελέγχων προ πληρωμής μερίσματος.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν:

Ίδια IBAN που εμφανίζονται σε τουλάχιστον 2 αιτήσεις: >5.400.
Αιτήσεις με το ίδιο IBAN: 107.
Αιτήσεις με ίδιο ΑΦΜ και διαφορετικό ΑΜΚΑ: 9.
Υπενθυμίζεται ότι στα ΚΕΠ και στα γραφεία ΑΜΚΑ μπορεί να διορθωθούν προβλήματα με το ΑΜΚΑ, όπως:
Αφαίρεση του ΑΦΜ από διπλοεγγραφές ΑΜΚΑ ή άλλα άτομα που τυχόν είχαν στο ΑΜΚΑ τους το ΑΦΜ του ενδιαφερομένου (συνήθως σε ζευγάρια όπου και στα δύο ΑΜΚΑ έχει δηλωθεί το ίδιο ΑΦΜ).
Ενημέρωση ΑΜΚΑ θανόντος με το ΑΦΜ του.
Αυτές οι ενέργειες γίνονται μόνο σε ΚΕΠ και στα γραφεία ΑΜΚΑ. Μάλιστα, διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησης στην ΗΔΙΚΑ και δεν πρέπει ο κόσμος να προσέρχεται στην ΗΔΙΚΑ.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας επεσήμανε πως οι εκκρεμείς αιτήσεις είναι 590.000, εκ των οποίων το 10% (55.000 έως 60.000) έχουν μεγάλη πιθανότητα να εγκριθούν, αφού περιμένουν την συναίνεση των φιλοξενούμενων ή έχουν εκκρεμότητες με τον ΑΜΚΑ, ενώ κάποιες απλά δεν έχουν πατήσει το κουμπί για να ενταχθούν οι δικαιούχοι στο κοινωνικό μέρισμα.

Ο ΓΓ Πρόνοιας τόνισε ότι θα εισηγηθεί την παράταση για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις εν δυνάμει δικαιούχων, που θα ισχύσει από την Δευτέρα.

(Δείτε στην επόμενη σελίδα το ποσό που αντιστοιχεί στους δικαιούχους του ΚΕΑ)

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486