10 Κόλπα για να κάνεις καλή εντύπωση σε μία συνέντευξη
Οι συνεντέυξεις μπορούν να σε κάνουν να νιώσεις αβοήθητος.

Νιώθεις πώς ότι και να κάνεις, στο τέλος όλα εξαρτώνται από την τύχη και τον συγχρονισμό. Αυτή είναι όμως η μισή αλήθεια, μπορείς να προετοιμαστείς κατάλληλα ώστε να αυξήσεις τις πιθανότητες σου και να μην αφίσεις τις ελπίδες σου στα κέφια της θεάς τύχης. Για αυτό η ομάδα του CollegeLink μας ετοίμασε μία λίστα μία λίστα με κάποια κλασικά και δοκιμασμένα κόλπα για να κάνεις μία πολύ καλή εντύπωση σε μία συνέντευξη!

1. Εξάσκησε την μη προφορική σου επικοινωνία
Είναι σημαντικό να δείξεις αυτοπεποίθηση: στάσου ευθύς, έχε οπτική επαφή και άπλωσε πρώτος το χέρι για μια θερμή χειραψία! Αυτή η πρώτη εντύπωση θα αποδειχθεί μία τέλεια αρχή ή ένα σύντομο τέλος για την συνέντευξή σου.
2. Ντύσου καλά για την θέση ή την εταιρία
Το casual στύλ που επικρατεί στις μέρες μας δεν σου επιτρέπει να ντυθείς όπως ντύνονται «αυτοί» όταν πάνε για συνέντευξη. Είναι σημαντικό να ξέρεις πως πρεέπι να ντυθείς σε μία συνεντευξη και να δείχνεις περιποιημένος. Είτε φορέσεις κοστούμι ή κάτι λιγότερο επίσημο εξαρτάται από την κουλτούρα της εταιρίας για την οποία ενδιαφέρεσαι. Αν είναι δυνατόν, πριν πας για συνέντευξη ρώτα και μάθε για το dress code της εταιρίας.
3. Άκου
Από την πολύ αρχή της συνέντευξης ο συνομιλητής σου σου δίνει πληροφορίες είτε έμμεσα ή άμεσα. Αν δεν είσαι συγκεντρωμένος σε αυτά που λέει έχεις χάσει την ευκαιρία σου. Οι ικανότητες μιας καλής επικοινωνίας περιλαμβάνουν το να ακούς αλλά και να δείχνεις στον συνομιλητή σου ότι όντως ακούς αυτά που σου λέει. Παρατήρησε τον συνεντευκτή σου και προσαρμόσου στο στυλ και τον ρυθμό του.
4. Μην παραλυρείς
Άμα αρχίσεις να λες στον συνεντευκτή σου περισσότερα από όσα χρειάζεται να ξέρει, μπορεί να αποδειχτεί μοιραίο λάθος. Εάν δεν είσαι καλά προετοιμασμένος για τον χρόνο που έχεις στην διαθεσή σου, ίσως καταλήξεις να περιττολογείς όταν απαντάς στις ερωτήσεις. Προετοιμάσου καλά διαβάζοντας εξονυχιστικά την περιγραφή θέσης και ταιριάζοντας τις ικανότητες σου με τις απιτήσεις της δουλειάς. Αυτές οι πληροφορίες είναι οι πιο απαραίτητες για τον συνεντευκτή

5. Μην εξοικειώνεσαι
Ο συνεντευκτής είναι μια επαγγελματική συνάντηση όπου θα μιλήσετε για δουλειά. Δεν πρόκειται για γνωριμία με ένα νέο φίλο. To επίπεδο της οικειότητάς σου θα πρέπει να μιμηθεί την συμπεριφορά του συνομιλιτή σου. Είναι σημαντικό να δείξεις ενθουσιασμό και καλή ενέργεια κάνωντας ερωτήσεις σχετικά με την θέση, πρόσεξε όμως μην το παρακάνεις.
Χρησιμοποίησε σωστό λεξιλόγιο
Είναι δεδομένο ότι πρέπει να χρησιμοποιήσεις λεξιλόγιο σχετικό με το αντικείμενο της θέσης. Θυμήσου να μην σου ξεφύγουν ανάρμοστες λέξεις της αργκό ή εκφράσεις σχετικές με την ηλικία, τη φυλή, την θρησκεία, την πολιτική ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Αυτές οι τοποθετήσεις μπορούν να σε στείλουν πολύ γρήγορα έξω από την πόρτα!
6. Μην είσαι υπερόπτης
Η στάση σου παίζει σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της συνέντευξής σου. Υπάρχει μια λεπτή ισορροπία μεταξύ αυτοπεποίθησης, επαγγελματισμού και μετριοφροσύνης. Ακόμα και αν δίνεις ολόκληρη ερμηνεία για να επιδείξεις τις ικανότητές σου, η υπαρβολική αυτοπεποίθηση μπορεί να αποδειχθεί εξίσου κακή- αν όχι χειρότερη- με την υπερβολική εγκράτεια.
7. Πάρε λίγο τον χρόνο σου να απαντήσεις
Όταν ο συνεντευκτής σου ζητάει ένα παράδειγμα για κάτι που έκανες στο παρελθόν, είναι ερωτήσεις που αφορούν την συμπεριφορά σου. Αυτές οι ερωτήσεις έχουν σχεδιαστεί ώστε να συλλέξουν πληροφορίες για παρελθοντικές συμπεριφορές. Αν αποτύχεις να συσχετίσεις κάποιο συγκεκριμένο παράδειγμα με την ερώτηση, όχι μόνο δεν απαντάς την ερώτηση αλλά χάνεις και την ευκαιρία σου να αποδείξεις τις ικανότητές σου και μιλήσεις για αυτές.
8. Κάνε ερωτήσεις
Οι περισσότεροι υποψήφιοι όταν ερωτούνται αν έχουν απορίες η απάντησή τους είναι: «Όχι.» Λάθος απάντηση! Μέρος του να ξέρεις πως να συμπεριφερθείς σωστά σε μια συνέντευξη είναι και το να είσαι έτοιμος να κάνεις ερωτήσεις. Ερωτήσεις που θα δείχνουν ενδιαφέρον για το πως λειτουργεί η επιχείρηση. Κάνοντας ερωτήσεις θα καταλάβεις και εσύ αν αυτό είναι το σωστό μέρος για σένα! Οι καλύτερες ερωτήσεις προκύπτουν από όσα έχουν ήδη συζητηθεί κατά την διάρκεια της συνέντευξης.
9. Μην φανείς απελπισμένος
Μην εμφανιστείς με το ύφος «Σας παρακαλώ προσλάβετέ με». Θα δείχνεις απελπισμένος και χωρίς καθόλου πίστη στο εαυτό σου. Θέλουμε να εκπέμπεις χαλαρότητα ηρεμία και αυτοπεποίθηση.
“ Ξέρεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις, κάνε τον συνομιλητή σου να πιστέψει το ίδιο!”

Tώρα που έμαθες όλα τα κολπάκια για να πετύχεις στην συνέντευξη ήρθε η ώρα και να την κλείσεις!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
  
 1