Κοινωνικό μέρισμα 2017: Δείτε τι ανακοινώθηκε για την ΠΛΗΡΩΜΗ!
Κοινωνικό μέρισμα 2017: Δείτε εδώ αναλυτικά!

Λίγες ώρες ακόμα απομένουν προτού κλειδώσει η διαδικασία για τις αιτήσεις των δικαιούχων για το κοινωνικό μέρισμα 2017  στην ηλεκτρονική πλατφόρμα koinonikomerisma.gr.

Με βάση τις πληροφορίες που έχουν δοθεί, η πληρωμή έχει προγραμματιστεί και η επίσημη ημερόμηνία που έχουν ανακοινώσει οι αρμόδιοι φορείς είναι η 15η Δεκεμβρίου.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή ωστόσο υπάρχουν εξελίξεις, καθώς μία νέα διευκρίνηση γίνεται γνωστή για τους ηλικιωμένους και ειδικότερα για όσους είναι άνω των 70 ετών. Αυτό που έχει ανακοινωθεί είναι ότι όσοι είναι άνω των 70 θα πάρουν αυτόματα το κοινωνικό μέρισμα και δεν χρειάζεται να κάνουν αίτηση.

Σε αυτό το σημείο υπάρχει μια σημαντική αλλαγή, καθώς η διευκρίνηση δόθηκε από την ΗΔΙΚΑ μέσω της ΕΡΤ.

Όσοι είναι άνω των 70 ετών θα πάρουν το κοινωνικό μέρισμα 2017 γιατί θα κάνει τις αιτήσεις μόνη η ΗΔΙΚΑ. Όμως στην περίπτωση που κάποιος ηλικιωμένος έχει φιλοξενούμενα μέλη της οικογένειας θα πρέπει να κάνει μόνος του την αίτηση. Έτσι θα μπορέσουν οι φιλοξενούμενοι να μπουν και να κάνουν αποδοχή της αίτησης. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ στην ΕΡΤ σε διαφορετική περίπτωση δεν θα πάρουν το κοινωνικό μέρισμα.

Η συγκεκριμένη κατηγορία προφανώς και αφορά μεγάλη μερίδα πολιτών άνω των 70 ετών που φιλοξενούν τα παιδιά τους, ακόμη και ολόκληρες οικογένειες.

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ