5 κακές συνήθειες που μπορεί να σε οδηγήσουν στην κατάθλιψη
Μη το κάνεις αυτό στον εαυτό σου.

Οι κακές συνήθειες που λέει και ο Πασχαλίδης μπορεί να μας οδηγήσουν σε άσχημες ψυχολογικές καταστάσεις όπως είναι η κατάθλιψη

1. Το να μην κάνεις καθόλου γυμναστική 
Μελέτες δείχνουν ότι η γυμναστική βοηθά τον εγκέφαλο να απελευθερώνει χημικές ουσίες, όπως η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη, οι οποίες ενεργοποιούν τα κέντρα της χαράς και της απόλαυσης.

2. Κακή διατροφή
Εάν δεν τρέφεσαι σωστά, δεν είναι καλά και η ψυχολογία σου. Είναι δεδομένο αυτό. Προσπάθησε τουλάχιστον να παίρνεις αρκετή Ω-3 από ψάρια, όπως ο σολωμός.

3. Δεν κοιμάσαι καλά 
Οι ειδικοί συνιστούν να κοιμόμαστε τουλάχιστον επτά ώρες σε καθημερινή βάση. Όταν μας λείπει ύπνος, γινόμαστε ευερέθιστοι και πιο ευαίσθητοι σε κάθε είδους αρνητικό ερέθισμα. Τα στοιχεία αυτά μας κάνουν πιο επιρρεπείς στην κατάθλιψη.

4. Δεν κοινωνικοποιείσαι 

Τα στατιστικά δείχνουν ότι οι άνθρωποι που διατηρούν σταθερές κοινωνικές σχέσεις έχουν λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν κατάθλιψη. Aντίθετα εάν είσαι πολύ μόνος θα συμβεί το 5

5. Αρνητικές σκέψεις
Όταν  οι σκέψεις μας γίνονται εμμονικές και κατακρίνουμε τα λάθη που έχουμε κάνει είναι εξαιρετικά δύσκολο να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Η μάχη με την κατάθλιψη μέσα από 5 απίστευτα σκίτσα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;