Τα 4 στάδια της ζωής σύμφωνα με τον Καρλ Γιουνγκ - Εσύ σε ποιο είσαι;
Είναι σίγουρο ότι βρίσκεσαι σε κάποιο από τα στάδια ζωής που περιγράφει ο Καρλ Γιουνγκ. Μπορείς να βρεις σε ποιο;

Ο Καρλ Γιουνγκ ήταν Ελβετός ιατρός και ψυχολόγος, ενώ υπήρξε ο εισηγητής της σχολής της αναλυτικής ψυχολογίας.

Ανάμεσα σε άλλα μίλησε για τα τέσσερα στάδια της ζωής. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ανήκεις σε κάποιο από αυτά. Μπορείς να βρεις σε ποιο;

Το στάδιο του αθλητή

Είναι το στάδιο που ασχολούμαστε κυρίως με την εξωτερική εμφάνιση μας και μας νοιάζει πως φαίνεται το σώμα μας. Εδώ λέει ο Γιουνγκ αναπτύσσουμε τις ανασφάλειες μας και χρησιμοποιούμε το σώμα για να αντιληφθούμε την πραγματικότητα μας.

Μετά την κατανόηση του πώς οι άνθρωποι αντιδρούν με εμάς και πώς αυτό μας κάνει να νιώθουμε, τα αισθήματά μας ξεκινάνε να έχουν προτεραιότητα. Αυτό οδηγεί στο επόμενο στάδιο.

Το στάδιο του πολεμιστή

Εδώ, αναγνωρίζουμε διάφορα συναισθήματα και αρχίζουμε να κάνουμε συγκριτικές σκέψεις για να εκμεταλλευτούμε καταστάσεις προς όφελος μας. Αυτή η λογική μας οδηγεί σύμφωνα με τον Γιουνγκ στο να θέλουμε να κυριαρχήσουμε και να γίνουμε αυτό που θεωρούμε ότι είναι το καλύτερο για να είμαστε καλύτεροι από τους άλλους. Αυτό που επιζητούμε είναι ο πλούτος, η επιρροή και ο έλεγχος.

Το στάδιο της δήλωσης

Αφού κυνηγήσαμε στόχους για να εξυπηρετηθεί το Εγώ μας, είμαστε στο στάδιο που ψάχνουμε περισσότερο δράσεις και ένα τρόπο ζωής που να μας ικανοποιεί πραγματικά. Εδώ, αρχίζουμε να συνειδηοποιούμ ότι τα υλικά δεν είναι  η πραγματικότητα ή τέλος πάντων η ευτυχία.

Αυτό το στάδιο χαρακτηρίζεται από μια τάση να προσπαθούμε να εξυπηρετούμε τους άλλους και να ψάχνουμε τρόπους να τιθασεύσουν το Εγώ που έχουμε χτίσει.

Το στάδιο του πνεύματος

Aυτό είναι το τελευταίο στάδιο της ζωής σύμφωνα με τον Γιουνγκ. Μάλιστα λέει ότι δε θα καταφέρουμε όλοι να φτάσουμε σε αυτό. Σε αυτό το πνευματικό επίπεδο αναπτυσσόμαστε εσωτερικά ως άνθρωποι και στην ουσία τότε γνωρίζουμε πραγματικά τον εαυτό μας. Αναγνωρίζουμε την παροδικότητα αυτού που ζούμε, έχουμε ζήσει και αντιληφθεί τα όρια των ανθρώπινων δυνατοτήτων και της ζωής και ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσουμε όλα αυτά που μάθαμε προς όφελος μας.

Tα βασικά χαρακτηριστικά των ζωδίων σύμφωνα με τον Καρλ Γιουνγκ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;