5 φιλοσοφικές ταινίες που θα σε
Γιατί αυτό που θα δεις σίγουρα δεν το περιμένεις!

Οι παρακάτω ταινίες έχουν μπει στη λίστα με τις πιο φιλοσοφικές ταινίες όλων των εποχών και πολύ δικαίως. Η κάθε μια για ξεχωριστό λόγο κάνει τη διαφορά.

Εμείς τις προτείνουμε όλες γιατί είναι πραγματικά εξαιρετικές

The Seventh Seal (1957, Ingmar Bergman)

Ο ιππότης Αντόνιους Μπλοκ επιστρέφει στην πατρίδα του μετά τις Σταυροφορίες. Έχει πολεμήσει για την χριστιανοσύνη όμως αμφισβητεί την ύπαρξη του Θεού. Δεν μπορεί να διακρίνει ούτε ένα θεϊκό σημάδι γύρω του. Αντίθετα αυτό που βλέπει είναι κακουχίες και ανθρώπινος πόνος. Μία θανατηφόρα επιδημία μαστιγώνει τη χώρα ενώ πολλοί επιδίδονται σε θρησκευτικό φανατισμό ως ύστατη λύση. Ο Θάνατος όμως δεν έχει κανένα σεβασμό για τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης.

Barton Fink (1991, The Coen Brothers)

Το 1941, ο διανοούμενος θεατρικός συγγραφέας Μπάρτον Φινκ δέχεται μια πρόταση από τον ατζέντη του να πάει στο Χόλυγουντ για να γράψει σενάριο για την κινηματογραφική εταιρεία Capital Pictures.

The Truman Show (1998, Peter Weir)

Ο Τρούμαν είναι ένας καθημερινός άνθρωπος, που απολαμβάνει μια γαλήνια ζωή σε μια ήρεμη επαρχιακή πόλη. Εργάζεται σε ασφαλιστική εταιρία, επιστρέφει σπίτι στην καλοσυνάτη σύζυγό του και οι σχέσεις του με τους γείτονές του είναι άψογες. Όμως τώρα τελευταία, ο Τρούμαν δεν φαίνεται και τόσο ευτυχισμένος από την ζωή του. Η επιθυμία του είναι να γνωρίσει τον κόσμο δηλαδή να εγκαταλείψει την φιλήσυχη «στέγη» του. Όταν ξαφνικά το επιχειρεί, τα πάντα θα ανατραπούν καθώς ο Τρούμαν θα συνειδητοποιήσει πως η ζωή του δεν είναι και τόσο… «αληθινή» όσο νόμιζε μέχρι τώρα…

Memento (2000, Christopher Nolan)

Η φριχτή δολοφονία της συζύγου ενός πρώην στελέχους ασφαλιστικής επιχείρησης, του έχει προκαλέσει μια σπάνια πάθηση που έχει ως αποτέλεσμα να παθαίνει κρίσεις μνήμης. Πιο συγκεκριμένα μπορεί να θυμάται όσα του έχουν συμβεί τα τελευταία 10-15 λεπτά της ζωής του. Εκτός αυτού θέλει μόνος του να λύσει τον γρίφο και να ανακαλύψει τον δολοφόνο της γυναίκας του.

The Fountain (2006, Darren Aronofsky)

H οδύσσεια ενός άνδρα να σώσει τη γυναίκα που αγαπά απλώνεται σε χρονική περίοδο χιλίων χρόνων.  Καθώς οι τρεις ήρωες πασχίζουν να υπερβούν το εύθραυστο της ανθρώπινης ύπαρξης, οι ιστορίες τους γίνονται μία αλήθεια για τη ζωή, τον έρωτα και το θάνατο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
ΤΕΛ
101 - 88
ΜΠΑ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;