5 εύκολες συνταγές για κέικ σοκολάτας που θα απογειώσουν το πρωινό σου!
Βρήκαμε τις πιο εύκολες και νόστιμες συνταγές για κέικ σοκολάτας προκειμένου να απογειώσεις το πρωινό σου!

Τι ωραίο που είναι στο πρωινό να τρως ένα κομμάτι κέικ! Πόσο μάλλον όταν αυτό είναι κέικ σοκολάτας για να πάρεις την κατάλληλη ενέργεια. Ας δούμε λοιπόν πέντε εύκολες συνταγές για κέικ σοκολάτας που σίγουρα θα απογειώσουν το πρωινό σου.

Υλικά συνταγής
Για το σοκολατένιο κέικ:
1 ¾ φλ. τσαγιού (230 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλ. τσαγιού (415 γρ.) ζάχαρη κρυσταλλική
3/4 φλ. τσαγιού (85 γρ.) κακάο σε σκόνη
2 ¼ κ.γ. σόδα μαγειρική
1 κοφτό κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
1 φλ. τσαγιού (240 ml) γάλα
1/2 φλ. τσαγιού (120 ml) σπορέλαιο
1 ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 μεγάλα αυγά
1 φλ. τσαγιού (240 ml) ζεστό νερό
Για τη σοκολατένια κρέμα επικάλυψης:
1/2 φλ. τσαγιού (115 γρ.) βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλ. τσαγιού μαργαρίνη ( Φυτίνη), μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
3 φλ. τσαγιού (345 γρ.) ζάχαρη άχνη
1/2 φλ. τσαγιού (55 γρ.) κακάο σε σκόνη
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
4-5 κ.σ. (60-75ml) γάλα ή νερό
πολύχρωμη τρούφα και καλαμελίτσες επιλογής σας για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα μακρόστενο πυρέξ με διάσταση βάσης 22×33 εκ. περίπου.
Για το σοκολατένιο κέικ: Στο κάδο του μίξερ τοποθετείτε όλα τα ξηρά υλικά της συνταγής, δηλ. το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα ανακατεύετε με αυγογδάρτη να αναμιχθούν καλά. Τα αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα μέτριο μπολ τοποθετείτε όλα τα υγρά υλικά της συνταγής εκτός από το ζεστό νερό, δηλ. το γάλα, το σπορέλαιο, το εκχύλισμα βανίλιας και τα αυγά και τα χτυπάτε καλά με τον αυγογδάρτη να συνδιαστούν.
Προσθέτετε σταδιακά τα υγρά συστατικά στο κάδο με τα ξηρά συστατικά, χτυπώντας διαρκώς με το μίξερ μέχρι να συνδυαστούν. Χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ και ρίχνετε και το ζεστό νερό σταδιακά, λίγο τη φορά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίχνετε το μείγμα στο πυρέξ και το ψήνετε για 28-32 λ ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του, βγει με μερικά υγρά ψίχουλα. Το αφαιρείτε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
Για τη σοκολατένια κρέμα επικάλυψης: Σε ένα μεγάλο μπολ ή στο κάδο του μίξερ τοποθετείτε το βούτυρο και τη μαργαρίνη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε ένα λείο, αφράτο μείγμα. Προσθέτετε τα 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη χτυπώντας μέχρι να ενσωματωθεί.
Ρίχνετε το εκχύλισμα βανίλιας και 3 κ.σ. γάλα ή νερό και χτυπάτε για λίγο δευτερόλεπτα να ενσωματωθούν. Τέλος προσθέτετε και το υπόλοιπο 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη, το κακάο και το υπόλοιπο 1 ή 2 κ.γ. γάλα ή νερό και συνεχίζετε το χτύπημα για 2-3 λ μέχρι να αφρατέψει. Καλύπτετε το κρύο κέικ με τη σοκολατένια κρέμα επικάλυψης και πασπαλίζετε από πάνω με ζαχαρωτά, τρούφες και καραμελίτσες επιλογής σας.

Υλικά συνταγής
Για το κέικ:
200 γρ. ημίγλυκη μαύρη κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
2 κ.σ. Nescafé σε κόκκους
250 γρ. βούτυρο ψιλοκομμένο
2 φλ. τσαγιού (220 γρ.) ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
1 φλ. τσαγιού (250 ml) νερό
2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
1 ½ φλ. τσαγιού (225 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλ. τσαγιού (75g) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
¼ φλ. τσαγιού (25 γρ.) κακάο για σκόνη
Για το σοκολατένιο μείγμα:
200 γρ. ημίγλυκη κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
½ φλ. τσαγιού (125 ml) κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς στις αντιστάσεις. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί/φόρμα με αποσπώμενη βάση και στρώνετε στη βάση του χαρτί ψησίματος.
Για το mud κέικ: Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε τη κουβερτούρα ψιλοκομμένη, το Nescafe, το βούτυρο σε κομματάκια, τη ζάχαρη και το νερό και τα ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν και έχετε ένα λείο μείγμα. Μεταφέρετε το μείγμα σε μπολ και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά, τα χτυπάτε καλά, τα ρίχνετε στο μέσα στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα και τα ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν. Κοσκινίζετε πάνω από το μείγμα τα 2 είδη αλευριού και τη σκόνη κακάου και τα ανακατεύετε με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και το ψήνετε για 1 ½ ώρες ή μέχρι ένα καλαμάκι που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει σχεδόν στεγνό. Εάν πάνω στο καλαμάκι μείνει μια μικρή ποσότητα από υγρό μείγμα αυτό είναι φυσιολογικό διότι το κέικ είναι λασπώδες. Μην σας παρασύρει και ψήσετε περισσότερη ώρα γιατί το κέικ και βγει παραψημένο. Αφαιρέστε το από το φούρνο, αφήστε το για 10 λ μέσα στο ταψί να “σταθεί” και στη συνέχεια το ξεφορμάρετε σε σχάρα να κρυώσει.
Για το σοκολατένιο γλάσο: Βάζετε τη κρέμα γάλακτος σε κατσαρολίτσα και τη σιγοβράζετε μέχρι να πάρει βράση. Ψιλοκόβετε τη σοκολάτα και τη βάζετε σε ένα μπολ. Μόλις πάρει βράση η κρέμα γάλακτος την αδειάζετε πάνω στη τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο ρευστό μείγμα.
Μεταφέρετε το κρύο κέικ σε πιατέλα σερβιρίσματος και το περιχύνετε με το σοκολατένιο γλάσο στην επιφάνεια και τις πλευρές του κέικ.

Υλικά συνταγής
Για το κέικ:
1 ½ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.σ. κακάο
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή, κρυσταλλική
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. λευκό ξύδι
1 κ.γ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας [*]
5 κ.σ. σπορέλαιο
1 φλ. τσαγιού νερού
Για το σοκολατένιο γλάσο (προαιρετικά):
1 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας μαύρης κουβερτούρας
1/4 φλ. τσαγιού γάλα εβαπορέ
2 κ.σ. βούτυρο
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση συνταγής

Για το κέικ: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Παίρνετε ένα τετράγωνο ταψάκι με διάσταση βάσης 20 εκ. και ρίχνετε μέσα το 5 πρώτα ξηρά συστατικά (δηλ. αλεύρι, κακάο, ζάχαρη, σόδα και αλάτι) . Τα ανακατεύετε να αναμιχθούν καλά, τα στρώνετε ομοιόμορφα και κάνετε με ένα κουτάλι 3 λακουβίτσες (βλέπε φωτογραφία Νο.3).
Ρίχνετε στη πρώτη λακουβίτσα το ξύδι στη δεύτερη το εκχύλισμα βανίλιας στη τρίτη λακουβίτσα το σπορέλαιο. Πάνω απ” όλα ρίχνετε και το νερό και τα ανακατεύετε καλά με σύρμα μέχρι να έχετε ένα λείο, ομογενοποιημένο μείγμα. (Δείτε τις φωτογραφίες πιο κάτω με την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα).
Ισιώνετε με μια μαρίζ την επιφάνεια του μείγματος, το βάζετε στο μεσαίο ράφι του προθερμασμένου φούρνου και το ψήνετε για 35-38 λ. Ελέγχετε αν είναι έτοιμο βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του. Αν βγει καθαρή το κέικ είναι έτοιμο. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
Για το σοκολατένιο γλάσο (προαιρετικά): Βάζετε σε πυρίμαχο ή μεταλλικό μπολ τις σταγόνες σοκολάτας, το γάλα εβαπορέ, το βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας και τα λιώνετε σε μπεν μαρί, σε νερό που σιγοβράζει χωρίς να ακουμπά το μπολ με τα υλικά, ανακατεύοντας μέχρι να έχετε ένα λείο, σοκολατένιο μείγμα.
Σημείωση: Αν είστε εξοικιωμένοι να λιώσeτε τα υλικά στο φούρνο μικροκυμάτων για 30-40 δευτερόλεπτα ή μέχρι να λιώσουν καλά.
Το αποσύρετε από το μπεν μαρί, συνεχίζετε για λίγα δεύτερα το ανακάτεμα και στη συνέχεια προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάτε με μίξερ ή με αυγοδάρτη μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Απλώνετε ομοιόμορφα το γλάσο, ενώ είναι ακόμα ζεστό, πάνω από το αρκετά χλιαρό ή κρύο κέικ. Το αφήνετε για λίγο να κρυώσει και σταθεροποιηθεί και μετά το κόβετε σε κομμάτια και το απολαμβάνετε.

[*] Αν δεν έχετε υγρό εκχύλισμα βανίλιας και χρησιμοποιήσετε βανίλια σε σκόνη βάλτε 2 καψουλίτσες βανίλιας σε σκόνη μαζί με τα 5 πρώτα ξηρά συστατικά και στις λακουβίτσες, στη θέση του υγρού εκχυλίσματος βάλτε 2 κ.σ. γάλα εβαπορέ.

Σημείωση: Διπλασιάστε τη δόση του κέικ και τη δόση γλάσου, για περισσότερες μερίδες ή μόνο για πιο παχύ στρώμα γλάσου.

Ένα κέικ με ταχίνι, πορτοκάλι και σταγόνες σοκολάτας που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει με την
υπέροχη γεύση του. Μια πανεύκολη, συνταγή (από εδώ) για το απόλυτα νηστίσιμο κέικ. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής
300 γρ. ταχίνι
400 γρ. ζάχαρη άχνη
450 γρ. χυμός πορτοκαλιού
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1/2 κ.γ. κανέλα
650 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. σταγόνες κουβερτούρας

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέϊκ με τρύπα στη μέση και την αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ανακατεύουμε το ταχίνι μαζί με την άχνη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού και την κανέλα.
Σε ένα δεύτερο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι στο μίγμα με το ταχίνι και ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα. Τέλος, ενσωματώνουμε την κουβερτούρα.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε το κέικ στο χαμηλότερο 1/3 του φούρνου για 1 ώρα και 15 λ περίπου, μέχρι να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο εσωτερικό του. Το βγάζουμε από το φούρνο, περιμένουμε 10 λ και στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε πάνω σε μια σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Ένα λαχταριστό, υγρό κέικ σοκολάτας με φιστίκι Αιγίνης. Μια απλή και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε το τέλειο κέικ με το γάλα, το τσάι ή το καφεδάκι σας. Δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής
250 γρ. σοκολάτα Υγείας κουβερτούρα 60%-70% κακάο, ψιλοκομμένη
250 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κομματάκια + επιπλέον για άλειμμα φόρμας
4 μεγάλα αυγά, χωριστά οι κρόκοι με τα ασπράδια
100 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
100 γρ. μαύρη ζάχαρη
2 πρέζες αλάτι
2 κ.σ. ρούμι (προαιρετικά)
50 γρ. αλεσμένη σχεδόν σε σκόνη, ψίχα από φιστίκια Αιγίνης
40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

Βουτυρώνετε και στρώνετε με λαδόκολλα ένα στρογγυλό ταψάκι/φόρμα με αποσπώμενη βάση, διάστασης 23 εκ. περίπου και προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Λιώνετε τα κομματάκια σοκολάτας και βουτύρου σε μπεν μαρί ανακατεύοντας συχνά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα, φροντίζοντας το νερό που σιγοβράζει να μην ακουμπά στο μπολ του μπεν μαρί. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε στη άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
Σε ένα μπολ βάζετε τους κρόκους αυγών και τις 2 ειδών ζάχαρες και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ χειρός μέχρι να ενσωματωθούν και αφρατέψουν. Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα, το λικέρ, το αλεύρι και το αλεσμένο φιστίκι και συνεχίζετε το χτύπημα για 20-30 δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε άλλο καθαρό μπολ ρίχνετε το ασπράδια και το αλάτι και τα χτυπάτε με καθαρό μίξερ μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές και έχετε μια πηχτή μαρέγκα. Ρίχνετε 1-2 κ.σ. μαρέγκα στο σοκολατένιο μείγμα και ανακατεύετε με το κουτάλι, με απαλές κινήσεις. Προσθέτετε και την υπόλοιπη μαρέγκα και συνεχίζετε το ανακάτεμα με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω μέχρι επάνω μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Αδειάζετε το μείγμα στο ταψάκι/φόρμα, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λ ή μέχρι να κάνει μια ελαφριά κρούστα στο κέντρο του. Έτσι θα παραμείνει πολύ μαλακό και υγρό στο κέντρο του. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί και στη συνέχεια το σερβίρετε πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη ή με παγωτό φιστίκι.

Βρήκαμε ΟΛΕΣ τις συνταγές στο sintayes.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;