Γιατί τα Χριστούγεννα μας χτυπούν επιτέλους την πόρτα!
Υλικά συνταγής
- 300 γρ. βούτυρο γάλακτος
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 570 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 70 γρ. κακάο
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 σφηνάκι κονιάκ (προαιρετικά)
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Στο μίξερ, στη μεγαλύτερη ταχύτητα, χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, για 20′ περίπου. Στο τέλος του χρόνου, το μείγμα μας πρέπει να μοιάζει με σαντιγί.
- Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σιγά-σιγά προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού. Ρίχνουμε και το κονιάκ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο και πολύ μαλακό μείγμα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς με αέρα και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί. Πλάθουμε τη ζύμη σε κουραμπιέδες στρογγυλούς με διάμετρο 4 εκ. περίπου και τους τοποθετούμε πάνω στο ταψί. Τους ψήνουμε για 25′, μέχρι να σκάσει η επιφάνειά τους.
- Βάζουμε άφθονη άχνη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και αφού κρυώσουν λίγο οι κουραμπιέδες τους βουτάμε μέσα στη ζάχαρη, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές.
Τους αφήνουμε να κρυώσουν καλά, γιατί αλλιώς διαλύονται. Τους μεταφέρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε την επιφάνειά τους με επιπρόσθετη ζάχαρη.
Πηγή: sintayes.gr
Δες κι αυτό: Εύκολες Συνταγές: Που ακούστηκε Cheesecake μέσα σε 15 λεπτά; Δες πως να το φτιάξεις!
Ακολούθησε το neolaia.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Αγροτικά
Πλήρης Απασχόληση
24-01-2024
Ηρακλειο Κρητης
Επιστήμες
Μερική Απασχόληση
31-01-2024
Ξηροκρηνη
400
⚽🏀 LIVE SCORES
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΔΩ..