5 εύκολες συνταγές για να απογειώσεις μια χοιρινή μπριζόλα!
Οι ιδανικές συνταγές για να απογειωσεις μια χοιρινή μπριζόλα!

Εάν ψάχνεις πώς να απογειώσεις γευστικά μια μπριζόλα σου βρήκαμε τη λύση! Αυτές είναι 5 εύκολες συνταγές, ιδανικές για φοιτητές!

Χοιρινή μπριζόλα με κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας

Συνοδέψτε τη με ρύζι πιλάφι ή πουρέ και απολαύστε το στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά συνταγής
6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο
4 μέτριες χοιρινές μπριζόλες πάχους 2,5 εκ. περίπου
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
3-4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. μηλόξιδο
1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
150 ml κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ρύζι πιλάφι ή πουρέ για συνοδευτικό

Εκτέλεση συνταγής

Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και το βούτυρο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και τηγανίζετε τις μπριζόλες για 7-8 λ ή μέχρι να ψηθούν και ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές. Τις αφαιρείτε από το τηγάνι με τσιμπίδα και τις μεταφέρετε σε πιατέλα. (Εναλλακτικά ψήστε τις μπριζόλες σας σε γκριλιέρα ή στο φούρνο).
Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνετε καλά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτετε τα πολτοποιημένα σκόρδα, τη μουστάρδα σε σκόνη, 1-2 πρέζες αλατοπίπερο και το πιπέρι καγιέν και ανακατεύετε για 1/2 λ.
Ρίχνετε βροχηδόν το αλεύρι ανακατεύοντας ζωηρά, προσθέτετε το ξύδι και το κρασί συνεχίζοντας διαρκώς το ανακάτεμα για λίγα δευτερόλεπτα. Ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα και σιγοβράζετε ανακατεύοντας για 3-4 λ ή μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Κατεβάζετε τη σάλτσα από τη φωτιά, ρίχνετε το ψιλοκομμένο μαϊντανό ανακατεύετε. Σερβίρετε τις μπριζόλες με συνοδευτικό επιλογής σας και τις περιχύνετε με τη σάλτσα μουστάρδας.

Μπριζολάκια Αλ Λιμόνε

Η ποσότητα του λεμονιού είναι στη διακριτική ευχέρειά σας, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Υλικά συνταγής
8 μπριζολάκια χοιρινά χωρίς κόκκαλο
1 ζουμερού λεμονιού το χυμό και το ξύσμα
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 ml ελαιόλαδο
40 γρ. βούτυρο φρέσκο
100 ml λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Τοποθετείτε τα χοιρινά μπριζολάκια σε μια λαδόκολλα ή στο χαρτί του κρεοπωλείου πάνω σε ξύλο κοπής, τα καλύπτετε με μια μεμβράνη ή λαδόκολλα και τα χτυπάτε με το ειδικό βαρίδι ή την ανάποδη ενός μικρού κατσαρολιού ώστε να γίνουν γύρω στα 3 χιλιοστά πάχος. Εναλλακτικά, ζητάτε τη διαδικασία αυτή να την κάνει ο κρεοπώλης σας.
Ρίχνετε το αλεύρι σε ένα μικρό ταψάκι, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και αλευρώνετε ένα-ένα τα μπριζολάκια.
Ρίχνετε σε μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το ελαιόλαδο να κάψει για 1 λ. Μόλις αρχίσει να αχνίζει, βάζετε τη πρώτη δόση από τα μπριζολάκια. (Μη τα στριμώχνετε ποτέ όλα μαζί, αλλά βάζετε πάντα μόνο όσα χωράνε άνετα στο τηγάνι που επιλέξατε. Αλλιώς θα πέσει η θερμοκρασία του τηγανιού και θα αρχίζουν να βγάζουν τους χυμούς τους, αντί να ψήνονται).
Τα γυρνάτε με λαβίδα (ΠΑΝΤΑ με λαβίδα), ανά 40” μέχρι τα 3 λεπτά ΜΟΝΟ, ώστε να καραμελώσουν εξωτερικά, μένοντας τρυφερά εσωτερικά και μετά τα αφαιρείτε απ’ το τηγάνι σε μια πιατέλα. Ψήνετε, σταδιακά όλα τα υπόλοιπα μπριζολάκια. Αφήνετε 1 λ ανάμεσα στα ψησίματα για να ανεβαίνει η θερμοκρασία του τηγανιού, συμπληρώνοντας λάδι, εφόσον χρειάζεται.
Αφού αφαιρέσετε και τα τελευταία ψημένα μπριζολάκια, βάζετε το βούτυρο στο τηγάνι να λιώσει και στη συνέχεια προσθέτετε το κρασί και το λεμόνι ανακατεύοντας συνεχώς για 2 λ. Ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα ή σύρμα, προσπαθείστε να ενσωματώσετε στη σάλτσα όλα τα κομματάκια που έχουν τυχόν κολλήσει στο πάτο, γιατί είναι γεμάτα γεύση.
Όταν η σάλτσα αρχίζει να δένει, σβήστε τη φωτιά και προσθέστε για 1/2 λ τα μπριζολάκια ώστε να πάρουν το άρωμα και τη γεύση της σάλτσας, χωρίς να ξαναψηθούν. Τα σερβίρετε απ’ το τηγάνι κατευθείαν σε πιάτα ή πιατέλα με λίγη σάλτσα, πασπαλίζοντάς το ξύσμα του λεμονιού από πάνω. Τα συνοδεύετε με ρύζι, βραστά λαχανικά, πουρέ ή πατάτες τηγανιτές.

Χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα μουστάρδας στο φούρνο

Υπέροχα ζουμερά, χοιρινά μπριζολάκια, με κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας στο φούρνο, με πατάτες και πιπεριές. Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο με τόσο ακαταμάχητη γεύση που θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας.

Υλικά συνταγής
4 χοιρινά μπριζολάκια (250 γρ. περίπου το ένα)
800 γρ. πατάτες
2 κόκκινες πιπεριές σε χοντρές φέτες
1/4 φλ. τσαγιού μουστάρδα
1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος πλήρης
1/4 φλ. τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Καθαρίζετε και κόβετε σε φέτες τις πατάτες και τις πιπεριές τις βάζετε σε ένα ταψί και αλατοπιπερώνετε. Σε μπολ βάζετε τη μουστάρδα, 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο, το ζωμό κότας, τα ανακατεύετε πολύ καλά να ενσωματωθούν και περιχύνετε τις πατάτες και τις πιπεριές στο ταψί. Ανακατεύετε να πάει παντού η σάλτσα.
Πλένετε τα μπριζολάκια, τα αλατοπιπερώνετε και τα τοποθετείτε πάνω από τις πατάτες και τις πιπεριές. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λ. Γυρίζετε τις μπριζόλες να πάρουν χρώμα και ψήνετε για 10 λ ακόμα και τις βγάζετε από το ταψί. Τις βάζετε σε πιατέλα και τις διατηρείτε ζεστές.
Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και το μαϊντανό στο ταψί, ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και αφήνετε να ψηθούν τα λαχανικά για 10-15 λ ακόμα.
Σερβίρετε με τρυπητή κουτάλα τις πατάτες και τις πιπεριές σε μεγάλη πιατέλα, προσθέτετε από πάνω τις μπριζόλες και περιχύνετε το φαγητό με τη κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας.

οιρινά μπριζολάκια λαιμού με υπέροχη σάλτσα κρασιού και κέτσαπ στο τηγάνι. Μια συνταγή πολύ εύκολη στη παρασκευή της, για ένα απλό αλλά πεντανόστιμο πιάτο για το καθημερινό και το Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι. Συνοδέψτε τα με πατάτες με μπέικον (δείτε τη συνταγή πιο κάτω) και πραγματικά απολαύστε το τέλειο γεύμα ή δείπνο.

Υλικά συνταγής
6 μικρά χοιρινά μπριζολάκια λαιμού, χωρίς κόκαλο, πάχους 1 εκ. περίπου (τα βρίσκετε και συσκευασμένα, σε δισκάκια που περιέχουν 8-10 κομμάτια, στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
300 ml γλυκό κρασί (Σάμου, Μαυροδάφνη ή άλλο επιλογής σας)
¾ φλ τσαγιού κέτσαπ
½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου, σπασμένες
½ κουταλάκι ξερό θυμάρι (ή ξερή ρίγανη)
¼ κ.γ. μπαχάρι, σε σκόνη
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα ρηχό πυρέξ, που να χωράει τα 6 μπριζολάκια σας, βάζετε το κρασί, τη κέτσαπ, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το θυμάρι (ή τη ρίγανη), το μπαχάρι και αλατοπίπερο και τα ανακατεύετε καλά με ένα πιρούνι. Στρώνετε στο πυρέξ και τα μπριζολάκια το ένα δίπλα στο άλλο, σκεπάζετε το πυρέξ με πλαστική μεμβράνη και το αφήνετε, εκτός ψυγείου, να μαριναριστεί για 3-4 ώρες, γυρίζοντάς τα κάθε 30 λ και από την άλλη πλευρά.
Στη συνέχεια, τα βγάζετε από τη μαρινάδα (την οποία κρατάτε) και σκουπίζετε καλά τα μπριζολάκια με χαρτί κουζίνας. Αλείφετε με ελαιόλαδο ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, και μόλις ζεσταθεί πολύ καλά σε πολύ δυνατή θερμοκρασία, ψήνετε σε δόσεις, τα μπριζολάκια για 3 λ από τη κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα αφαιρείτε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα, τα μεταφέρετε σε πιατέλα και συνεχίζετε με τα υπόλοιπα.
Όταν τελειώσετε με τα μπριζολάκια, ρίχνετε στο τηγάνι τη μαρινάδα και ανακατεύετε με ξύλινη σπάτουλα “ξύνοντας” τη βάση του τηγανιού για να λιώσουν τα καμένα υπολείμματα από τα μπριζολάκια. Προσθέτετε 1 φλ. τσαγιού ζεστό νερό, χαμηλώνετε αμέσως τη φωτιά. Από τη στιγμή που θα κοχλάσει η σάλτσα την αφήνετε να βράσει για 10 λ περίπου ή μέχρι να αρχίσει να πήζει.
Προσθέτετε τα μπριζολάκια, μαζί με τα υγρά που έχουν μαζευτεί στο πιάτο τους, δοκιμάζετε το αλάτι και αν απαιτηθεί συμπληρώνετε, κουνάτε λίγο το τηγάνι να “βραχούν” με τη σάλτσα και τα μαγειρεύετε για 5-6 λ. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως τα μπριζολάκια σας ζεστά μαζί με τη σάλτσα τους και συνοδευτικό επιλογής σας.

Μοσχαρίσια μπριζολάκια με σάλτσα μανιταριών

Μαλακά και ζουμερά μπριζολάκια μοσχαρίσια με υπέροχη σάλτσα μανιταριών. Μια απλή και εύκολη συνταγή, για αρχάριους, για να απολαύσετε ένα πεντανόστιμο πιάτο στο οικογενειακό και επίσημο τραπέζι σας. Συνοδέψτε το πιάτο σας με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα, ή με πατάτες φούρνου ή πατατοσαλάτα και απολαύστε το, ως κυρίως γεύμα ή δείπνο.

Υλικά συνταγής
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
4 λεπτές μοσχαρίσιες μπιζολίτσες, 150 γρ. η κάθε μια
1 ξερό κρεμμύδι, μέτριο, ψιλοκομμένο
150 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
1 φλ. τσαγιού ζωμό βωδινού
1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι με βαρύ πάτο, ζεσταίνετε, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, το μισό ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες σας και τις τηγανίζετε στο ζεστό ελαιόλαδο για 1-2 λ περίπου από κάθε πλευρά ή περισσότερο αν τις θέλετε πολύ ψημένες σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Τις μεταφέρετε σε ένα πιάτο και τις σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθούν ζεστές.
Προσθέτε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, και μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα μανιτάρια, τα αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και τα σοτάρετε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για 5-6 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν και ροδίσουν τα μανιτάρια.
Σβήνετε με το κρασί και μόλις πάρει 1-2 καλές βράσεις, μειώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και σιγοβράζετε για 2-3 λ. Προσθέτετε το ζωμό βοδινού και τη κρέμα γάλακτος και μόλις πάρουν βράση χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο τελείως χαμηλό και σιγοβράζετε για 3-4 λ.
Σερβίρετε τις μπριζόλες σε πιάτα και τις περιχύνετε με τη σάλτσα μανιταριών. Συνοδεύετε με πράσινη σαλάτα ή πατατοσαλάτα ή πατάτες φούρνου επιλογής σας.

Βρήκαμε όλες τις συνταγές στο sintayes.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1