Φοιτητική ζωή: Πως να φτιάξεις 4 μακαρονάδες που θα σου θυμίζουν λίγο φαγητό
Εύκολες και γρήγορες συνταγές που θα σου θυμίσουν λίγο την θαλπωρή του σπιτιού.
  • Πόσες φορές γυρνάς πεινασμένος και κουρασμένος από την σχολή;

Πόσες φορές έχεις λαχταρίσει ελληνική μαμαδίστικη  μακαρονάδα;

Και που να την βρεις; Ειδικά εάν η μαμά σου βρίσκεται πολύ μακρυά από σένα;

Υπάρχει τρόπος και αυτός είναι να την φτιάξεις  μόνος σου!

Εμείς σου δίνουμε 4 συνταγές για να το καταφέρεις!

1.Μακαρόνια με κιμά

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κιλό μακαρόνια της αρεσκείας σας
  • 1/2 κιλό κιμά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1/2 ποτηράκι κρασιού κρασί
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • λίγο κανελογαρύφαλο σκόνη [προαιρετικά]
  • λίγη πάπρικα γλυκιά
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι
  • τυρί τριμμένο [μυζήθρα, κεφαλοτύρι, παρμεζάνα κ.α.]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνετε  ελαιόλαδο σε βαθύ μεγάλο τηγάνι, προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζετε ελαφρά για πολύ λίγο. Προσθέτετε τον κιμά και τον καβουρδίζετε πιέζοντάς τον με πηρούνι για να ξεχωρήσουν οι κόκκοι του.
  2. Μόλις αλλάξει χρώμα ο κιμάς, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ, το πολτό, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά μας, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε νερό και σιγοβράζουμε το φαγητό για 30-40 λεπτά.
  3. Δέκα λεπτά πριν βράσει ο κιμάς προσθέτουμε τον μαϊντανό.
  4. Εν” τω μεταξύ βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες που αναφέρονται στη συσκευασία τους [προσοχή μην τα παραβράσετε].
  5. Στραγγίζετε, λαδώνετε τα μακαρόνια, τα σερβίρετε σε πιατέλα προσθέτετε μπόλικο τυρί τριμμένο και περιχύνεται με τον κιμά. Απολαύστε τα ζεστά.

2. Ταλιατέλες με μοσχάρι κοκκινιστό

Υλικά συνταγής

  • 1.300 γρ. μοσχαρίσια σπάλα κομμένη σε κύβους 4 εκ.
  • 80 ml ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για τις ταλιατέλλες
  • 1 μεγάλο, ξερό κρεμμύδι κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 150 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • 2 κοφτές κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 ½ κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
  • 1 στικ κανέλας
  • 5-6 κόκκους μπαχάρι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 300 ml ζεστό νερό ή ζεστός ζωμός λαχανικών
  • αλάτι, πιπέρι
  • 500 γρ. ταλιαττέλες
  • κεφαλοτύρι πικάντικο ή ξερή μυζήθρα τριμμένα, για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αφήνετε το κρέας εκτός ψυγείου 1 ώρα πριν το μαγειρέψετε για να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου. Το κόβετε σε κομμάτια τα οποία στεγνώνετε πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί και τα αλατίζετε ελαφρώς. Είναι σημαντικό να ροδίσει καλά το κρέας για να “θωρακίσει” τους ζωμούς του και να νοστιμίσει.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και τσιγαρίζετε τα κομμάτια του κρέατος από όλες τις πλευρές για 8 λ περίπου. Τα βγάζετε από τη κατσαρόλα και με τρυπητή κουτάλα τα μεταφέρετε σε πιατέλα.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις κάψει, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια και σοτάρετε το κρεμμύδι ανακατεύοντας για 3-4 λ περίπου ή μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε το σκόρδο, ξαναβάζετε το κρέας στη κατσαρόλα και ανακατεύετε για 1 λ ή μέχρι να ζεσταθεί. Σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε να εξατμισθεί το αλκοόλ.
  4. Ρίχνετε το πελτέ ντομάτας τον ανακατεύετε τριβοντάς τον στη βάση της κατσαρόλας,  προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, το μπαχάρι, τη κανέλα, το δαφνόφυλλο και το ζεστό νερό ή το ζωμό λαχανικών ανακατεύετε και τα αφήνετε να πάρουν βράση. Μόλις πάρουν βράση, μειώνετε τη φωτιά στο ελάχιστο, στο τελείως χαμηλό, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγομαγειρεύετε το φαγητό σας για 1 ώρα.
  5. Στη 1 ώρα μαγειρέματος αλατοπιπερώνετε το φαγητό σας και ανακατεύετε. Ξανασκεπάζετε τη κατσαρόλα και συνεχίζετε το σιγομαγείρεμα στη χαμηλώτερη θερμοκρασία για άλλα 55-60 λ μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας. Αν στο τέλος έχουν μείνει αρκετά υγρά ξεσκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε για επιπλέον 10 λ περίπου για να χυλώσει η σάλτσα.
  6. Εν τω μεταξύ, λίγο πριν ετοιμαστεί το κρέας βράζετε τις ταλιατέλλες σας σε μπόλικο κοχλαστό, αλατισμένο με χοντρό αλάτι νερό. Τις σουρώνετε τις λαδώνετε με λίγο ελαιόλαδο και τις σερβίρετε σε μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος. Ρίχνετε στις ταλιατέλλες 5-6 κ.σ. από τη σάλτσα του κρέατος και ανακατεύετε ελαφρώς να καλυφθούν οι ταλιατέλλες από τη σάλτσα. Τις πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και από πάνω στρώνετε τα κομμάτια κρέατος με την υπόλοιπη σάλτσα.

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1