ΚΕΑ: Σήμερα η πληρωμή του Νοεμβρίου! Σε ποιους θα δοθεί;
ΚΕΑ: Δείτε αναλυτικά!

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση έχει γίνει η πίστωση σε λογαριασμούς και κάρτες, για την πληρωμή  για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης – ΚΕΑ. Η ανακοίνωση αφορά στους δικαιούχους, των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Οκτωβρίου 2017. Το ποσό των 60.479.676,89 ευρώ έχει καταβληθεί σε 270.325 δικαιούχους του ΚΕΑ και αφορά συνολικά 602.824 άτομα.

Η πληρωμή του ΚΕΑ πραγματοποιήθηκε με πίστωση εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί, χωρίς κανέναν περιορισμό, για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, οι δικαιούχοι του ΚΕΑ παρακαλούνται να απευθύνονται στην τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Σχετικά με τις αιτήσεις του ΚΕΑ σε αναστολή:

Νέες πληροφορίες προέκυψαν σχετικά με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και τις αιτήσεις που είχαν ανασταλεί.

Ειδικότερα, αρχίσε από την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, η διαδικασία επανενεργοποίησης του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, για όσους έχουν τεθεί σε κατάσταση αναστολής.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, πρέπει οι δικαιούχοι να μεταβαίνουν στους Δήμους της κατοικίας τους και να δηλώνουν τα ορθά στοιχεία.

Το χρονικό περιθώριο που έχει τεθεί είναι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, για να δηλωθούν από τους δικαιούχους τα ελλιπή στοιχεία.

Για τους δικαιούχους που θα κριθούν ως έχοντες δικαίωμα συνέχισης στο πρόγραμμα, η εισοδηματική ενίσχυση του ΚΕΑ θα καταβληθεί αναδρομικά τον επόμενο μήνα από αυτόν κατά τον οποίο επανενεργοποίησαν την αίτηση τους.

Οι δικαιούχοι για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) δέχονταν ενημερωτικά σημειώματα τις τελευταίες ημέρες από το Υπουργείο Εργασίας με τα οποία διαπιστώνουν ότι χάνουν για ένα έτος τη συγκεκριμένη παροχή.

Στα σημειώματα αυτά, που αποστέλλονται με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω e-mail, τονίζεται ότι πραγματοποιήθηκαν διασταυρώσεις στοιχείων και διαπιστώθηκε ότι κάποιο μέλος του νοικοκυριού που λαμβάνει Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, έχει αποκτήσει εισοδήματα από επιδόματα (πχ επίδομα τέκνων). Μάλιστα τονίζεται ότι τα επιδόματα αυτά λαμβάνονται το τελευταίο εξάμηνο και δεν έχουν δηλωθεί στην αίτηση που έγινε για τη λήψη του ΚΕΑ.

Ως εκ τούτου αναστέλλεται η πράξη έγκριση και βάσει της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ Αριθμ.: Γ.Δ.5οικ.2961-10, ΦΕΚ 128 Β΄, 24/1/2017) το νοικοκυριό «δικαιούται να επανυποβάλει αίτηση για το πρόγραμμα μετά την πάροδο ενός έτους, από την ημερομηνία έκδοσης της πράξης διακοπής και με την προϋπόθεση ότι έχουν επιστραφεί τα αχρεωστήτως καταβληθέντα».

Το υπουργείο Εργασίας πάντως, ήδη από χθες με επίσημη ανακοίνωση έχει ξεκαθαρίσει ότι η απόφαση να ανασταλούν περίπου 13.000 εγκεκριμένες αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), έγινε ακριβώς για να αποφευχθούν άλλες κυρώσεις, όπως είναι και η αποβολή από το πρόγραμμα για ένα χρόνο.

Είχε επισημανθεί ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου θα στείλουν εντός των προσεχών ημερών «κατευθύνσεις στους Δήμους σχετικά με το χειρισμό όλων αυτών των υποθέσεων, ώστε να διευθετηθούν ομαλά και οι δικαιούχοι που θα κριθούν ως έχοντες δικαίωμα συνέχισης στο πρόγραμμα, να πληρωθούν αναδρομικά τον επόμενο μήνα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;