ΚΕΑ – Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: ΝΕΕΣ εξελίξεις με τις αιτήσεις σε αναστολή!

Από neolaia.gr Team 24 Νοεμβρίου 2017

Δείτε αναλυτικά για τις αιτήσεις του ΚΕΑ!

Νέες πληροφορίες προέκυψαν σχετικά με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και τις αιτήσεις που είχαν ανασταλεί.

Ειδικότερα, αρχίζει από σήμερα, Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, η διαδικασία επανενεργοποίησης του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, για όσους έχουν τεθεί σε κατάσταση αναστολής.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, πρέπει οι δικαιούχοι να μεταβαίνουν στους Δήμους της κατοικίας τους και να δηλώνουν τα ορθά στοιχεία.

Το χρονικό περιθώριο που έχει τεθεί είναι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, για να δηλωθούν από τους δικαιούχους τα ελλιπή στοιχεία.

Για τους δικαιούχους που θα κριθούν ως έχοντες δικαίωμα συνέχισης στο πρόγραμμα, η εισοδηματική ενίσχυση του ΚΕΑ θα καταβληθεί αναδρομικά τον επόμενο μήνα από αυτόν κατά τον οποίο επανενεργοποίησαν την αίτηση τους.

Οι δικαιούχοι για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) δέχονταν ενημερωτικά σημειώματα τις τελευταίες ημέρες από το Υπουργείο Εργασίας με τα οποία διαπιστώνουν ότι χάνουν για ένα έτος τη συγκεκριμένη παροχή.

Στα σημειώματα αυτά, που αποστέλλονται με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω e-mail, τονίζεται ότι πραγματοποιήθηκαν διασταυρώσεις στοιχείων και διαπιστώθηκε ότι κάποιο μέλος του νοικοκυριού που λαμβάνει Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, έχει αποκτήσει εισοδήματα από επιδόματα (πχ επίδομα τέκνων). Μάλιστα τονίζεται ότι τα επιδόματα αυτά λαμβάνονται το τελευταίο εξάμηνο και δεν έχουν δηλωθεί στην αίτηση που έγινε για τη λήψη του ΚΕΑ.

Ως εκ τούτου αναστέλλεται η πράξη έγκριση και βάσει της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ Αριθμ.: Γ.Δ.5οικ.2961-10, ΦΕΚ 128 Β΄, 24/1/2017) το νοικοκυριό «δικαιούται να επανυποβάλει αίτηση για το πρόγραμμα μετά την πάροδο ενός έτους, από την ημερομηνία έκδοσης της πράξης διακοπής και με την προϋπόθεση ότι έχουν επιστραφεί τα αχρεωστήτως καταβληθέντα».

Το υπουργείο Εργασίας πάντως, ήδη από χθες με επίσημη ανακοίνωση έχει ξεκαθαρίσει ότι η απόφαση να ανασταλούν περίπου 13.000 εγκεκριμένες αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), έγινε ακριβώς για να αποφευχθούν άλλες κυρώσεις, όπως είναι και η αποβολή από το πρόγραμμα για ένα χρόνο.

Είχε επισημανθεί ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου θα στείλουν εντός των προσεχών ημερών «κατευθύνσεις στους Δήμους σχετικά με το χειρισμό όλων αυτών των υποθέσεων, ώστε να διευθετηθούν ομαλά και οι δικαιούχοι που θα κριθούν ως έχοντες δικαίωμα συνέχισης στο πρόγραμμα, να πληρωθούν αναδρομικά τον επόμενο μήνα».

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486