Επαγγελματικός Προσανατολισμός: 7 πράγματα που μπορείς να κάνεις με πτυχίο ψυχολογίας!
Ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός στον κλάδο της ψυχολογίας!

Επαγγελματικός Προσανατολισμός και ψυχολογία!

Ο Ψυχολόγος ασχολείται με τη μελέτη, την κατανόηση και την ερμηνεία των ψυχικών φαινομένων και τις εκδηλώσεις φυσιολογικής ή παρεκκλίνουσας συμπεριφοράς, τόσο των ατόμων όσο και των κοινωνικών ομάδων. Είναι ο επιστήμονας που ασχολείται με την πρόγνωση, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση ψυχολογικών προβλημάτων. Η ειδικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών αφορά ένα συγκεκριμένο άτομο, αλλά και το σύνολο των ανθρώπων, ανεξάρτητα από την ύπαρξη ψυχοπαθολογικών καταστάσεων. Οι επιστημονικές μέθοδοι και οι εξειδικεύσεις κάθε επαγγελματία ψυχολόγου, διαφοροποιούνται.

Το επάγγελμα ρυθμίζεται από αυστηρή δεοντολογία, που αναφέρεται σε βασικά ζητήματα και περιλαμβάνει κανόνες που αφορούν τις σχέσεις μεταξύ Ψυχολόγου και συμβουλευομένου, το ήθος του ίδιου του Ψυχολόγου, τις σχέσεις με τους συναδέλφους του, τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την άσκηση του επαγγέλματος σε οποιαδήποτε μορφή. Οι γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για την άσκηση του επαγγέλματος αυτού καθορίζονται στο σύνολό τους από τον Κώδικα Ηθικής και Δεοντολογίας των επαγγελματιών Ψυχολόγων.

 

Κοινωνικός Λειτουργός

Ένας κοινωνικός λειτουργός δουλεύει με πελάτες, οι οποίοι περνούν δύσκολες περιόδους στη ζωή τους. Τέτοιοι πελάτες αποτελούν συχνά κοινωνικές ομάδες παιδιών και ηλικιωμένων, άτομα με αναπηρία και θύματα εγκλημάτων και κακοποίησης. Στόχος του είναι να τους παρέχει υποστήριξη ώστε να βελτιωθεί η δυσχερής θέση στην οποία βρίσκονται. Υπάρχει η δυνατότητα εργασίας σε σχολεία, νοσοκομεία ή άλλες δημόσιες υπηρεσίες.

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
16 Απρ. 2024
Μπο
22:00
-
Atl
16 Απρ. 2024
Μπα
22:00
-
Παρ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1