Δες τα 10 top Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια ως προς την απασχολησιμότητα των αποφοίτων για το 2018
Αυτά είναι τα 10 καλύτερα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια με την μεγαλύτερη απασχολησιμότητα για το 2018!

Θέλεις να σπουδάσεις στην Ευρώπη; Το να γνωρίζεις ότι, μέσω των σπουδών σου θα μπορείς να εξασφαλίσεις την καριέρα των ονείρων σου, είναι πολύ βασικό, όταν επιλέγεις που να σπουδάσεις. Για την επιλογή σου θα λάβεις, υπ’ όψιν αρκετά κριτήρια με το πιό σημαντικό από αυτά να αφορά την απασχολησιμότητα. Τι είναι όμως η απασχολησιμότητα;

Αν και δεν υπάρχει ένας κοινός ορισμός στη διεθνή βιβλιογραφία, οι περισσότεροι ορισμοί συγκλίνουν σε δύο βασικούς παράγοντες απασχολησιμότητας:

  • Πρώτον, στις ατομικές διαφορές, στις γνώσεις, στα εκπαιδευτικά προσόντα, στις δεξιότητες και στα χαρακτηριστικά τα οποία προσδίδουν στο άτομο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά.
  • Δεύτερον, στους περιβαλλοντικούς παράγοντες που διαμορφώνουν το γενικότερο τοπίο απασχόλησης σε μια χώρα, όπως είναι η κατάσταση στην αγορά εργασίας, οι δομές και τα συστήματα υποστήριξης που υπάρχουν, ώστε το άτομο να εξεύρει και να διατηρήσει την εργασία του, αλλά και στο ισχύον εκπαιδευτικό σύστημα, μεταξύ άλλων. Αρα, τα βέλτιστα επίπεδα απασχολησιμότητας μπορεί να υπάρξουν όταν τα ατομικά χαρακτηριστικά και οι δεξιότητες αναπτύσσονται μέσα σε ένα ευνοϊκό για την απασχόληση περιβάλλον και υπάρχει σύγκλιση ατομικής πρωτοβουλίας και δομικής υποστήριξης.

 

1. ETH Zurich (Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ελβετίας)

Στην κορυφή της λίστας κατάταξης μεταξύ των Πανεπιστημίων της ηπειρωτικής Ευρώπης βρίσκεται το Ινστιτούτο ETH της Ζυρίχης, το οποίο κατατάσσεται 16ο ως προς την απασχολησιμότητα των αποφοίτων του και μεταξύ των 50 καλύτερων πανεπιστημίων ως προς τη φήμη των εργοδοτών των αποφοίτων του και τη συνεργασία του με τους εργοδότες. Το ETH στηρίζει εκκολαπτόμενους επιχειρηματίες μέσω προγραμμάτων, όπως το «Pioneer Fellowship», το οποίο δίνει υποτροφίες σε άτομα που επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα καινοτόμο προϊόν ή υπηρεσία και δίνει την ευκαιρία στους υπότροφους του προγράμματος αυτού να αναπτύξουν περαιτέρω την έρευνά τους στο εργαστήριο του για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα (ieLab).

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;