Κοινωνικό μέρισμα 2017: Δείτε την πλατφόρμα για τις αιτήσεις!
Αυτή θα είναι η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για το Κοινωνικό μέρισμα 2017

Εξελίξεις υπήρξαν όσον αφορά το Κοινωνικό μέρισμα 2017 και τις αιτήσεις.

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα 2017 θα υποβάλλονται  στο www.Κoinonikomerisma.gr αμέσως μόλις η πλατφόρμα τεθεί σε διαθεσιμότητα χρήσης.

Ο φοροτεχνικός Γιώργος  Χριστόπουλος καλεσμένος στην «Πρώτη είδηση»της ΕΡΤ εξήγησε την ηλεκτρονική πλατφόρμα  για το κοινωνικό μέρισμα και ανέλυσε τα ζητήματα που ενδεχομένως θα προκύψουν κατά τη σύνταξη της αίτησης για το κοινωνικό μέρισμα 2017.

Ο δικαιούχος θα χρησιμοποιήσει τους κωδικούς του Taxisnet για εισαγωγή στην πλατφόρμα. Θα του ζητείται να επιβεβαιώσει το ΑΜΚΑ του, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα mail.

Κατόπιν εμφανίζεται μια φόρμα όπου αναφέρει το φορολογητέο εισόδημα και τα στοιχεία που αποτελούν κριτήριο χορήγησης, όπως και τα μέλη του νοικοκυριού.

Κατόπιν ζητείται του αριθμού ΙΒΑΝ του τραπεζικού του λογαριασμού. Τέλος ζητείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων προσώπων, τα οποία θα πρέπει να μπουν με τους δικούς τους κωδικούς και να δώσουν τη συγκατάθεσή τους.

Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου το αργότερο θα ανοίξει στο Taxisnet η εφαρμογή όπου θα γίνονται οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα. Όπως ενημέρωσε η αρμόδια υπουργός, Αναπληρώτρια Υπ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στην ΕΡΤ, η αίτηση θα γίνει με πέντε βήματα και η χορήγηση θα γίνει με κριτήριο το φορολογητέο εισόδημα. Πριν όμως θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τους ανέργους, με σημαντικές αλλαγές στα κριτήρια για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος.

Σε διευκρινίσεις για το ποιοι δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα 2017 είχε προχωρήσει η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

«Όλοι οι δικαιούχοι Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης δικαιούνται το Κοινωνικό Μέρισμα» ξεκαθάρισε, στον Σκάι η κ. Φωτίου.

«Η αίτηση θα είναι απλή. Την ίδια ώρα που θα κάνει την αίτηση θα δει αν δικαιούται και τι… Θέμα ημερών να ανοίξει η πλατφόρμα» πρόσθεσε και όπως επισήμανε «Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει δοθεί».

«Το κοινωνικό μέρισμα 2017 είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο» επανέλαβε η κ. Φωτίου. Φτωχοποιήθηκε ασύλληπτα ο λαός τα χρόνια της κρίσης. Εμείς δεν θα τον αφήσουμε να πεθάνει».

«Το ΕΚΑΣ Θα κοπεί, και είναι πολύ βαρύ για εμάς, αλλά ήταν υποχρέωσή μας από τα προηγούμενα μνημόνια». Βγαίνουμε από τα μνημόνια. Μέσα στην κρίση όλοι φτωχοποιήθηκαν και οι πλούσιοι πλούτισαν ακόμα περισσότερο».

Όπως έγινε γνωστό χθές για το κοινωνικό μέρισμα 2017 θα λαμβάνονται υπόψη για τον καθορισμό των εισοδηματικών κριτηρίων οι φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν μέχρι το τέλος του 2017 -τον Οκτώβριο του 2017- με αναφορά στα εισοδήματα του 2016. Επειδή αυτό μπορεί να οδηγούσε στο να αποκλείονται κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι είναι άνεργοι το 2017, αλλά είχαν εισοδήματα το 2016, θα υπάρχει πρόνοια, ώστε, ανάλογα με τον χρόνο της ανεργίας κατά το 2017, να αφαιρείται αντίστοιχο ποσό από τα εισοδήματα του 2016 για τον υπολογισμό των εισοδηματικών κριτηρίων, προκειμένου να μπορούν και αυτοί οι άνθρωποι να εμπίπτουν και να λάβουν την οικονομική ενίσχυση.

Αν, για παράδειγμα, ήσουν δέκα μήνες άνεργος, εντός του 2017, θα αφαιρεθεί το αντίστοιχο ποσό των εισοδημάτων σου που αντιστοιχεί σε αυτούς τους μήνες από το 2016, ώστε να μπορείς να περάσεις το εισοδηματικό κριτήριο και να ενταχθείς στη λήψη της ενίσχυσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;