Κρυολόγημα- Ήρθε για να φύγει! Τα 5 καλύτερα tips
Μικρές Συμβουλές για ν' αντιμετωπίσεις το κρυολόγημα που ήρθε για να σε ταλαιπωρήσει, αλλά όχι για να σε ρίξει!

Το φθινόπωρο αισίως τελειώνει και Ω ναι, winter is coming. Δίωξε το κρυολόγημα μακρυά λοιπόν.

Εγώ όταν ακούω την λέξη χειμώνας το πρώτο πράγμα που μου ρχεται στο μυαλό, είναι η λέξη κρυολόγημα. Εντάξει μπορεί και το χιόνι, και τα Χριστούγεννα και τα δώρα, αλλά ακόμα είναι νωρίς να μιλάμε γι’ αυτά.

Πόσες φορές δεν έχεις μπει σε κλειστούς χώρους για να ζεστάνεις λίγο το κοκαλάκι σου, έχεις τριφτεί διακριτικά στον διπλανό σου στο λεωφορείο για να μην κρυώνεις και έχεις ανταλλάξει άπειρες χειραψίες, αγκαλιές και φιλιά; Άστο, εγώ θα σου πω. Άπειρες!  Όλες αυτές οι μέθοδοι προσωρινής ζεστασιάς, αποτελούν τον νούμερο ένα τρόπο μετάδοσης ιών και σε φέρνουν κοντά με αυτόν τον σεβντά, που λέγεται κρυολόγημα. 

 Ήρθε η ώρα να θωρακίσεις τον οργανισμό σου, ακολουθώντας μικρές συμβουλές που θα διώξουν το κρύωμα μακρυά.

1. Ξεκούραση

Κοιμήσου όσο πιο νωρίς και πολύ μπορείς.Το σώμα μας χρειάζεται τουλάχιστον 7 ώρες ύπνου ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει μια επερχόμενη ή υπάρχουσα αρρώστια. Επομένως μην καθυστερήσεις να κοιμηθείς γυρνώντας απ’ τις υποχρεώσεις σου ή ξενυχτώντας βλέποντας την αγαπημένη σου σειρά Η ανάρρωσή σου είναι το πιο σημαντικό πράγμα.

 

 2. Υγρά

Πίνε όσο πιο πολλά υγρά μπορείς. Τουλάχιστον δύο λίτρα νερό την ημέρα ώστε να κρατηθεί ο οργανισμός ενυδατωμένος. Ο χειρότερος εχθρός του κρυολογήματος όπως έλεγε και η γιαγιά μου, είναι οι σούπες και το τσάι.

 

 3. Ισορροπημένη διατροφή

Πορτοκαλάδες από πορτοκάλια και πολλά φρούτα και λαχανικά κρυωμένε φίλε μου. Ήξερες πως τα φρούτα και τα λαχανικά  είναι πλούσια σε βιταμίνη C, ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού, προφυλάσσουν από τις ιώσεις και συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία των λευκών αιμοσφαιρίων, ο ρόλος των οποίων είναι να μάχονται τους ιούς; Τώρα, το έμαθες και είμαι σίγουρη πως καθαρίζεις ήδη ένα φρουτάκι.

 

 

 

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
ΤΕΛ
87 - 73
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
0'
38 - 30
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;