Κοινωνικό Μέρισμα 2017: Αλλάζουν τα εισοδηματικά κριτήρια - Ποια είναι τα τελικά;
Δείτε αναλυτικά!

Ειδικότερα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του dikaiologitika news, η κυβέρνηση βλέποντας το πρόβλημα που δημιουργείται και για να μην μείνουν εκτός δικαιούχοι, ιδιαίτερα , διορθώνει άμεσα την πρώτη κλίμακα των εισοδηματικών κριτηρίων για το κοινωνικό μέρισμα 2017.

Η αλλαγή θα αφορά όλες τις κατηγορίες δικαιούχων νοικοκυριών. Δηλαδή για παράδειγμα για τα μονοπροσωπα νοικοκυριά η κλίμακα που θα αλλάξει είναι αυτή των 3.000 ευρώ.

Κι αυτό θα συμβεί διότι στην κυβέρνηση εντόπισαν ότι εάν ληφθούν υπόψη τα τεκμαρτά εισοδήματα, τότε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά και απλοί φορολογούμενοι με πάρα πολύ χαμηλά δηλωθέντα ετήσια εισοδήματα θα εμφανίζονται με πλασματικά υψηλά ετήσια εισοδήματα, πολύ μεγαλύτερα από τα πραγματικά, δεδομένου ότι το ελάχιστο ποσό τεκμαρτού εισόδήματος που θα λαμβάνεται υπόψη γι’ αυτούς θα ανέρχεται σε 5.000 ευρώ για τους έγγαμους και σε 3.000 ευρώ για τους άγαμους.

Έτσι πάντα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του dikaiologtika.gr η κυβέρνηση βλέποντας το πρόβλημα αυτό διορθώνει άμεσα, σίγουρα την πρώτη κλίμακα, ενώ εξετάζεται και αν υπάρχει ανάγκη για παρέμβασης και στην δεύτερη. Ακόμη δεν έχει καθοριστεί το που θα οριστεί το «ταβάνι» ανα κλίμακα αλλά άμεσα θα γνωστοποιηθούν.

Επίσης αν και πολύ είχαν προ-τρέξει να επικοινωνήσουν ότι οι αιτήσεις θα γίνουν μέσω του TAXISnet και αναρτούσαν μέχρι και υπερσυνδέσμους στην αίτηση που είχε δημιουργηθεί για την χορήγηση του 2014, η πλατφόρμα που θα δεχτεί τις αιτήσεις των πολιτών θα είναι το koinonikomerisma.gr, όπου έχει αναπτυχθεί από την ΗΔΙΚΑ. Το σύστημα παραμένει κλειστό ενώ με την κοινή υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί θα καθορίζεται και η ημερομηνία έναρξης των αιτήσεων.

Ποια είναι τα κριτήρια χορήγησης για το κοινωνικό μέρισμα 2017;

Αναλυτικά, τα εισοδηματικά, περιουσιακά και λοιπά κριτήρια με βάση τα οποία θα χορηγηθούν σε περισσότερα από 3,4 εκατομμύρια νοικοκυριά τα ποσά της εφάπαξ εισοδηματικής ενίσχυσης υπό μορφή «κοινωνικού μερίσματος», όπως προσδιορίζονται με λεπτομέρειες σε αναλυτικό κείμενο νομοτεχνικών βελτιώσεων το οποίο κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος επί του άρθρου 1 του σχετικού νομοσχεδίου, είναι τα ακόλουθα:

1) Εισοδηματικά κριτήρια: Ετήσιο εισόδημα μέχρι 9.000 ευρώ για νοικοκυριό με ένα ενήλικο μέλος προσαυξανόμενο, για κάθε νοικοκυριό με περισσότερα του ενός μέλη, κατά 4.500 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος και κατά 2.250 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος.

Ειδικότερα, για τη χορήγηση του «κοινωνικού μερίσματος» το ετήσιο εισόδημα δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει:

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
ΤΕΛ
87 - 73
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
0'
34 - 30
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;