Πέδρο Ινφάντε: Ποιος είναι και γιατί τον τιμά η Google με doodle;
Τα εκατοστά γενέθλια του σπουδαίου Μεξικανού τραγουδιστή, Πέδρο Ινφάντε, τιμά η Google με doodle!

Ο Πέδρο Ινφάντε (Pedro Infante) υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς της χρυσής εποχής του μεξικανικού κινηματογράφου και αποτέλεσε μεγάλο είδωλο για πολλούς Λατινοαμερικάνους.
Υπήρξε ένας εκ των «Tres Gallos Mexicanos» μαζί με τους επίσης ηθοποιούς και τραγουδιστές Χόρχε Νεγκρέτε και Χαβιέ Σολίς.

Ο Πέδρο Ινφάντε, γεννήθηκε στις 18 Νοεμβρίου 1917 στην πόλη Μαζατλάν της πολιτείας Σιναλόα του Μεξικού και έκανε την αρχή του στον χώρο του κινηματογράφου το 1939. Έπαιξε σε περισσότερες από 60 ταινίες -στις μισές εκ των οποίων μαζί με τον αδερφό του Άνχελ- ενώ ερμήνευσε περίπου 350 τραγούδια.

Βραβεύθηκε ως καλύτερος ηθοποιός στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου για την ερμηνεία του στην ταινία Tizoc.

Ο Πέδρο Ινφάντε έχασε την ζωή του σε αεροπορικό δυστύχημα στις 15 Απριλίου 1957, στην πόλη Μερίδα, ενώ ταξίδευε προς την Πόλη του Μεξικού.

Κάθε χρόνο, ο Πέδρο Ινφάντε προσελκύει πολλούς οπαδούς κάθε ηλικίας σε έναν βωμό που έχει δημιουργηθεί προς τιμήν του, στο Panteón Jardín της Πόλης του Μεξικού, καθώς και στον 54ο έως 87ο δρόμο στο κέντρο της Μερίδας οπου υπάρχει ενα άγαλμά του που τον απεικονίζει με το σομπρέρο του πάνω σε άλογο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;