Φοιτητική ζωή: Οι 5 καλύτερες φοιτητουπόλεις της Γαλλίας
Η Φοιτητική ζωή στη Γαλλία θα σε κάνει να μην θέλεις να φύγεις!

Η Γαλλία, αποτελεί δίχως δεύτερη σκέψη, μια απο τις πιό όμορφες και ρομαντικές πόλεις στον κόσμο, τόσο για το μοναδικό design όσο για τους μοναδικούς ανθρώπους που θα συναντήσεις! Και σε θέματα σπουδών ηγείται με διαφορά πάρα πολλών ευρωπαικών κρατών για το επίπεδο και το κόστος των σπουδών! Δες πώς θα είναι η Φοιτητική ζωή σου στις παρακάτω Γαλλικές πόλεις!

1. Παρίσι.

Τρία κολλέγια και πανεπιστήμια στο Παρίσι κατατάσσονται στα κορυφαία 115 ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στον κόσμο από την QS World University Rankings. H Ecole normale supérieure, Ecole Polytechnique και Université Pierre et Marie Curie προσφέρουν προγράμματα ύψιστης ποιότητας στις τέχνες, τις επιστήμες, την τεχνολογία και την ιατρική. Το Παρίσι προσφέρει ένα καταφύγιο τόσο για διανοούμενους όσο και για καλλιτέχνες καθώς αποφεύγει τα στερεότυπα που περιβάλλουν τους ανθρώπους των τεχνών και αποτελεί ένα περιβάλλον στο οποίο κάθε είδους καλλιτεχνική φλέβα μπορεί να λάμψει και να ευδοκιμήσει.

Επιπλέον, η Γαλλική πρωτεύσουσα είναι εκπληκτική γιατι αποτελεί πρωτίστως την πιο ρομαντική πόλη του κόσμου, γεμάτη χρώματα, υφές, σχήματα και σχέδια που μπορούν να αγγίξουν την ψυχή σας και κατα δεύτερον, παρόλο που είναι ακριβή σχετικά, υπάρχουν λύσεις για όλα τα budget!

Φοιτητική ζωή

2. Τουλούζη.

Με ένα χαρακτήρα μεσαιωνικό αλλά και άκρως νεανικό –λόγω φοιτητών-, με άπειρα λιλιπούτεια και όμορφα μαγαζάκια στα στενά της, με πολλές πλατείες, με τον ποταμό Γκαρόν να κάνει έντονη την… παρουσία του, με επιβλητικές εκκλησίες και –τι άλλο- σπίτια με αυτό το ιδιαίτερο ροζ χρώμα που μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες.

Αυτή η αρχιτεκτονική των κτιρίων της παλιάς πόλης με τα τούβλα σε ροζ απόχρωση, της έχει χαρίσει και το ψευδώνυμο «η Ροζ Πόλη». Να σημειώσουμε εδώ ότι το τούβλο που χρησιμοποιήθηκε όταν χτιζόταν η πόλη δεν ήταν για λόγους… ομορφιάς, αλλά για λόγους οικονομικούς, καθώς το μάρμαρο, ο γρανίτης και τα υπόλοιπα υλικά ήταν πανάκριβα, και η Τουλούζη ήταν μια φτωχή πόλη που το τούβλο από τις τριγύρω περιοχές ήταν το μόνο που μπορούσε να αντέξει οικονομικά.

Αποτελεί ιδανικό μέρος για να κάνεις τις σπουδές σου για τον λόγω του οτι απο ακαδημαικής άποψης, το επίπεδο των σπουδών είναι ίδιο με του Παρισίου, αλλα και όσον αφορά την Φοιτητική ζωή το κόστος ζωής μειώνεται σημαντικά!

Φοιτητική ζωή Γαλλία

3. Γκρενόμπλ.

Συχνός υποψήφιος μαζί με την Τουλούζη ως κορυφαίοι διεθνείς προορισμοί για φοιτητές, είναι η πόλη του Γκρενόμπλ καθώς συνδυάζει πανέμορφο τοπίο που σφύζει απο νεολαία με υψηλού επιπέδου σπουδές και χαμηλό κόστος ζωής, καθιστώντας την Φοιτητική ζωή σου όσο πιο ευχάριστη γίνεται!

Φωλιασμένο στη βάση των γαλλικών Άλπεων, αυτή η αλπική πόλη είναι εξαιρετικά όμορφη με εκπληκτική θέα στα γύρω βουνά, αλλά με εύκολη πρόσβαση σε άλλους προορισμούς, όπως το Παρίσι, την Ιταλία και την Ελβετία. Επιλέον υπάρχει τεράστια γκάμα outdoor δραστηριοτήτων για να ασχοληθείς όταν βαριέσαι! Χρειάζεσαι και παραπάνω λόγους!;

Φοιτητική ζωή Γκρενόμπλ

4. Λίλ.

Αν και δεν έχει την ίδια “τρέλα” με τις υπόλοιπες γαλλικές πόλεις όπως το Παρίσι, η Τουλούζη και η Γκρενόμπλ, πρόσφατα η Λιλ δήλωσε ότι είναι “η πιο υποτιμημένη πόλη της Γαλλίας”.

Βρίσκεται στη βόρεια περιφέρεια της Γαλλίας και έχει κερδίσει τη διάκριση ότι είναι το σπίτι των πιο εύθυμων ανθρώπων της χώρας. Αυτό μπορεί να έχει κάτι να κάνει την γεωγραφική του θέση παρέχοντας στους κατοίκους πρόσβαση στις Βρυξέλλες σε 35 λεπτά, το Παρίσι σε μια ώρα και το Λονδίνο σε λιγότερο από μιάμιση ώρα.

Τι άλλο θα μπορούσε να ζητήσει κανείς;;;

Φοιτητική ζωή Γαλλία

5. Μπορντό.

Βρίσκεται στην εκπληκτική περιοχή της Ακουιτανίας της Γαλλίας, το Μπορντό – μια περιοχή της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO – και έχει χαρακτηριστεί ως “ένα εξαιρετικό αστικό και αρχιτεκτονικό σύνολο”. Και ενώ το κρασί μπορεί να είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεστε αυτή τη γνωστή περιοχή, τα ντόπια προιόντα είναι μόνο ένα πράγμα σε έναν πολύ μακρύ κατάλογο λόγων για  σπουδές στο Μπορντό. Στο κομμάτι των σπουδών, εννοείται πως περιμένατε να ακούσετε κάτι καλό, γιατι το Μπορντό φημίζεται για τα cutting edge ινστιτούτα του, την ακαδημαική αριστεία και την καταπληκτική Φοιτητική ζωή!

Φοιτητική ζωή Γαλλία

 

Δες επίσης! Φοιτητική ζωή: Οι 5 καλύτερες φοιτητουπόλεις της Αγγλίας!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;