Οι 5 καλύτερες πόλεις της Ολλανδίας για σπουδές!
Αυτές είναι οι καλύτερες πόλεις της Ολλανδίας για σπουδές!

Η Ολλανδία αποτελεί αναμφισβήτητα top επιλογή για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές λόγω της ποικιλομορφίας ειδικοτήτων που προσφέρει, του υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκή μόρφωση παρά τα “εξωφρενικά” χαμηλά δίδακτρα και φυσικά του τεράστιου student community ανα πόλη. Ας μην αναφερθούμε σε περαιτέρω… λόγους (?) και ας δούμε ποια ειναι η ιδανική πόλη για σένα! Δες παρακάτω τις 5 καλύτερες πόλεις της Ολλανδίας για σπουδές!

1. Άμστερνταμ.

Το Άμστερνταμ είναι μία από τις κορυφαίες 50 πόλεις για φοιτητές παγκοσμίως, σύμφωνα με τη λίστα κατάταξης πόλεων QS Student Cities. Παρότι αποτελεί την πρωτεύουσα της Ολλανδίας, δεν έχει πάνω από 1 εκατομμύριο κατοίκους.

Στο Άμστερνταμ, οπού πρεσβεύει η κουλτούρα ποδηλάτων και coffee shops, είναι εγγυημένο οτι θα περάσεις καλά σπουδάζοντας γιατι έχει πραγματικά πολύ ευχάριστο το κλίμα και “vibes”. Οι άνθρωποι γενικά είναι πολύ ανοιχτοί και φιλελεύθεροι, αλλά παραμένουν απλοί και γειωμένοι. Η νυχτερινή ζωή στο Άμστερνταμ είναι απλά άρρωστη για όλα τα γούστα, παντός καιρού και τύπου, με πληθώρα pubs, bars και κέντρα διασκέδασης σε κάθε είδος μουσικής!

Ας μην αναφέρουμε το οτι κάθε τρείς και λίγο διοργανώνονται άπειρες συναυλίες και πολιτιστικά δρώμενα για να περάσετε ευχάριστα τον χρόνο σας όταν δεν διαβάζετε!



2. Ρότερνταμ.

Ακριβώς όπως το Άμστερνταμ, το Ρότερνταμ έχει μια πολύ international αίσθηση, αλλά πιο μοντέρνα αισθητική. Αυτό είναι αποτέλεσμα του βομβαρδισμού που δέχτηκε κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου οπού η πόλη καταστράφηκε ολασχερώς και ανοικοδομήθηκε.

Το Πανεπιστήμιο Erasmus του Ρότερνταμ είναι το πιο γνωστό πανεπιστήμιο στο Ρότερνταμ και έχει φημίζεται ιδιαίτερα για τη σχολή διοίκησης επιχειρήσεων που διαθέτει.

Η σχολή αυτή κατατάσσεται επίσημα στην 90η θέση στον κόσμο. Σε ότι αφορά την κατοικία και την στέγαση μπορείτε να βρείτε οπουδήποτε στην πόλη, καθώς το μετρό και άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι αρτίως οργανωμένα, με αποτέλεσμα να μπορείτε να κινείστε απο τη μία άκρη της πόλης στην άλλη δίχως ταλαιπωρία και καθυστερήσεις. Επιπλέον, το κόστος ζωής είναι μεμειωμένο σημαντικά σε σύγκριση με το Άμστερνταμ, επιτρέποντάς σας να απολαύσετε την φοιτητική σας ζωή στο έπακρο!


3. Μάαστριχτ.

Στα πολύ ανατολικά της Ολλανδίας, μπορεί να βρείς κανείς το πανέμορφο Μάαστριχτ. Τοποθετείται κοντά στα σύνορα γειτονικών χωρών Γερμανίας και Βελγίου, αποτελώντας έτσι ιδανικό μέρος για ταξιδιάρες ψυχές η απλά για ανθρώπους που θα επιθυμούσαν να επισκεφτούν τις γειτονικές τους χώρες. Η πόλη έχει πολύ… “ευρωπαϊκό” αέρα, περισσότερο από κάθε άλλη, πράγμα που της δίνει μια απίστευτη και διασκεδαστική ατμόσφαιρα. Εξαιτίας αυτού, επικρατεί ένα τρομερό diversity, με ανθρώπους απο όλες τις γωνιές του πλανήτη να μιλούν επίσης πολλές γλώσσες, κάτι που είναι βαρυσήμαντο για τους international φοιτητές!

Το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ είναι το πιο δημοφιλές πανεπιστήμιο της περιοχής και με αρκετά υψηλή δημοτικότητα στους φοιτητές προγραμμάτων erasmus.

4. Λίντεν.

Η πόλη του Λίντεν αποτελεί υπέρτατο κομβικό σημείο καθώς απέχει μόλις 15 λεπτά από τη Χάγη και 30 λεπτά από το Ρότερνταμ και το Άμστερνταμ. Μπορεί να είναι μικρότερη πόλη, αλλά μοιάζει αρκετά στο Άμστερνταμ απο πάρα πολλές απόψεις. Το πανεπιστήμιο του Λίντεν είναι γνωστό και φημίζεται για τις νομικές, τις κοινωνικές επιστήμες και τα τμήματα χημείας.

Επίσης είναι το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Ολλανδίας καθώς πολλοί Ολλανδοί royalties έκαναν εκεί της σπουδές τους συμπεριλαμβανομένου και του σημερινού βασιλιά!

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
  
  
 0 
 0