17 Νοέμβρη 2017: Οι πορείες που θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα

Από neolaia.gr Team 14 Νοεμβρίου 2017

Μάθετε τα πάντα για τις πορείες που έχουν οργανωθεί για τη 17 Νοέμβρη 2017

Πορείες σε όλη την Ελλάδα έχουν οργανωθεί για την 17 Νοέμβρη 2017.

Ας δούμε τις ανακοινώσεις του ΚΚΕ και άλλων φορέων για το που θα συγκεντρωθούν:

17 Νοέμβρη 2017 Αθήνα

Με τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία την Παρασκευή 17 Νοέμβρη θα κορυφωθεί ο τριήμερος αγωνιστικός εορτασμός για τα 44 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Η φετινή επέτειος και η μεγάλη διαδήλωση από τις ίδιες τις εξελίξεις αποκτούν περιεχόμενο ενάντια στην όλο και βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή.
Με τη μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση, η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα και η νεολαία θα στείλουν μήνυμα ενάντια στις επικίνδυνες συμφωνίες που υπέγραψε η κυβέρνηση με τις ΗΠΑ, που από τη μία δίνουν στην Ελλάδα αναβαθμισμένο ρόλο στα βρώμικα ιμπεριαλιστικά σχέδια και από την άλλη ματώνουν το λαϊκό εισόδημα για να εξυπηρετούνται οι εξοπλιστικές ανάγκες του ΝΑΤΟ.
Καθώς κορυφώνεται ο αγωνιστικός εορτασμός, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με θέμα τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, ενώ κινητοποιήσεις θα οργανωθούν και από συνδικάτα και μαζικούς φορείς του λαϊκού κινήματος.
Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα
Οι προσυγκεντρώσεις της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και των αντίστοιχων Οργανώσεων της ΚΝΕ για την πορεία του Πολυτεχνείου, την Παρασκευή 17/11, έχουν οριστεί για τις 5 μ.μ. στα εξής σημεία:
Σταδίου και Γεωργίου Σταύρου: Οι Οργανώσεις Βιομηχανίας, Κατασκευών, Τηλεπικοινωνιών, Μεταφορών, Επισιτισμού – Τουρισμού, Εμπορίου, Υγείας, ΟΤΑ – Δημόσιας Διοίκησης, Χρηματοπιστωτικού, Δικηγόρων, ΜΜΕ, Καλλιτεχνών, ΕΒΕ και Εκπαιδευτικών.
Σταδίου και Σανταρόζα: Οι Οργανώσεις ΑΕΙ – ΤΕΙ.
Χαυτεία: Οι Οργανώσεις Α’ Αθήνας, Δυτικού Τομέα, Βόρειου Τομέα, Θριασίου, Μεσογείων – Λαυρεωτικής, Ανατολικού Τομέα, Νότιου Τομέα και Πειραιά.
Η ΚΟ Κ. Μακεδονίας
Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καλεί στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία που διοργανώνουν φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία και φορείς, προς τιμήν του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου, την Παρασκευή 17 Νοέμβρη, στις 5 μ.μ., στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ. Επίσης στην κατάθεση στεφανιών που θα γίνει νωρίτερα, στις 12 το μεσημέρι, στον ίδιο χώρο.
Με ανακοίνωσή της, η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καλεί τις νέες, τους νέους, τους εργαζόμενους, όλο το λαό «να τιμήσουν τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, το Νοέμβρη του 1973. Να τιμήσουν τους χιλιάδες αγωνιστές της πάλης ενάντια στη δικτατορία, τους νεκρούς του Νοέμβρη, που αποτέλεσε το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης».

17 Νοέμβρη 2017 Αθήνα Πάτρα

Η Γραμματεία Νομού Αχαΐας του ΠΑ.ΜΕ καλεί, την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου στις 6:00 μ.μ στην συγκέντρωση και πορεία που οργανώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι και τα Εργατικά Σωματεία στην πλατεία Γεωργίου. Σε ανακοίνωση της αναφέρει:

«Όχι στα πυρηνικά – Να μην τολμήσουν να φέρουν το θάνατο στη χώρα μας.

Όχι στις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών που γεννούν φτώχεια – πολέμους – προσφυγιά»,

Η Γραμματεία Νομού Αχαΐας του ΠΑ.ΜΕ καλεί, την Παρασκευή 17 Νοέμβρη στις 6:00 μ.μ στην συγκέντρωση και πορεία που οργανώνουν οι Φοιτικοί Σύλλογοι και τα Εργατικά Σωματεία στην πλατεία Γεωργίου.

Σαράντα τέσσερα χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου τα συνθήματα των αγωνιστών παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ, καθώς τα σύννεφα του ιμπεριαλιστικού πολέμου πυκνώνουν στην περιοχή μας: από την Ουκρανία έως τη Συρία και από εκεί έως τη Λιβύη και τους ανταγωνισμούς στην Κινεζική Θάλασσα. Είναι πρώτης γραμμής καθήκον για τους εργαζομένους να παλέψουν όχι μόνο για ΣΣΕ, συντάξεις, Ασφαλιστικό, αλλά και για την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς όλων των χωρών. Γιατί η εργατική τάξη δεν έχει να κερδίσει τίποτα από το αλληλοφάγωμα των καπιταλιστών όπου Γης, αντίθετα με το αίμα της ακόμη και σε συνθήκες καπιταλιστικής ειρήνης ποτίζει την όποια ανάπτυξη ακόμα και αν αυτή είναι “δίκαιη” όπως ευαγγελίζεται και η κυβέρνηση σήμερα. Χρειάζεται οι εργαζόμενοι να κατανοήσουν ότι μόνο η οργανωμένη ταξική πάλη είναι αυτή που θα ανατρέψει τους εκμεταλλευτές, ώστε πραγματικά να εξαλειφθεί ο πόλεμος και τα δεινά του.

Παρά τις συνεχείς διαψεύσεις από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που δεν σταματά να παίρνει συγχαρητήρια από ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ, το μεγάλο κεφάλαιο για τη σταθερή στήριξη που προσφέρει στα σχέδιά τους να αιματοκυλούν τους λαούς, είναι αποκαλυπτική η ενοχή της, όπως αποδεικνύεται από έγγραφα που επιβεβαιώνουν την προετοιμασία της ΝΑΤΟικής βάσης στον Άραξο να υποδεχτεί πυρηνικά όπλα.

Ήδη, η σημερινή κυβέρνηση, συνεχίζοντας την πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, δίνει «γην και ύδωρ» στα γεράκια των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ. Έκανε το Αιγαίο ΝΑΤΟική λίμνη, καλώντας τους φονιάδες των λαών να περιπολούν σε αυτό. Ανανέωσε την παραχώρηση της βάσης της Σούδας στους Αμερικανούς, δίνοντάς τους το πάτημα που θέλουν για να αιματοκυλούν τους λαούς της περιοχής. Έχει παραδώσει λιμάνια, αεροδρόμια, τη γη, τον αέρα και το νερό της Ελλάδας στους δολοφόνους των λαών για να πηγαινοφέρνουν τους στρατούς τους και υπέγραψε με τις ΗΠΑ τώρα τη δημιουργία νέων βάσεων για το ΝΑΤΟ και επέκταση των παλιών. Συμμετέχει ενεργά με Ελληνικές Δυνάμεις σε 13 ιμπεριαλιστικές αποστολές όπου Γης και δίνει χείρα βοηθείας σε κάθε επέμβαση των ΝΑΤΟ – ΕΕ στην περιοχή.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση τσακίζει μισθούς και μεροκάματα, πετσοκόβει συντάξεις και επιβάλλει βάρβαρους φόρους στο λαό, την ίδια στιγμή είναι μία από τις 4 χώρες παγκοσμίως που δαπανά το 2% του ΑΕΠ για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς (τρίτη σε επίπεδο ΕΕ και πέμπτη στον κόσμο στην κούρσα των εξοπλισμών). Και επιπλέον έκλεισε συμφωνία με τις ΗΠΑ 2,5 δισ. για εκσυγχρονισμό των αεροπλάνων «F-16».

Από τη μια καταδικάζει το λαό στην πείνα και από την άλλη βάζει πάνω απ’ το κεφάλι του μια ωρολογιακή -πυρηνική- βόμβα που περιμένει να εκραγεί!

Σε μια περίοδο που οι επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών, η κλιμάκωση των συγκρούσεων και η επιθετικότητα οξύνεται, όπως οξύνεται και η διαπάλη για τις αγορές, τους δρόμους μεταφορών και τις ενεργειακές πηγές, αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι η συμπόρευση με το ΝΑΤΟ, η συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, η λεγόμενη “πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική” είναι κίνδυνος – θάνατος για τους εργαζομένους και το λαό.

Καλούμε μαζικά τα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τους φορείς ΕΒΕ και αγροτών, τους Συλλόγους Γονέων, τους μαθητές, κάθε έναν εργαζόμενο που αγανακτεί και αγωνιά για το μέλλον των παιδιών του, να δώσουν μαζικά το «παρών» την Παρασκευή 17 Νοέμβρη στις 6:00 μ.μ στην συγκέντρωση και πορεία στην πλατεία Γεωργίου, ως ελάχιστο φόρο τιμής στους νεκρούς της τάξης μας.

17 Νοέμβρη 2017 Βόλος

Έξω οι βάσεις και οι Αμερικανοί. Να τους εμποδίσουμε. Μπορούμε».

Συνεχίζουμε με συνέπεια την πάλη μας ενάντια στον φασισμό, σε κάθε μορφής ρατσισμό, καθώς και στην προσπάθεια αναβίωσής τους σε μια περίοδο κρίσης.

●ΕΝΩΤΙΚΑ,ΜΑΖΙΚΑ,ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ συμμετέχουμε στην συγκέντρωση και πορεία που καλούν οι φοιτητικοί σύλλογοι ,από τον «θόλο» του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ,το απόγευμα στις 6 μ.μ.

●ΚΑΤΑΘΕΣΗ στεφανιών ,από φορείς ,την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 Νοέμβρη στο Ηρώο (παραλία), στις 12 το μεσημέρι.

ΕΛΜΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/anakoinoseis/volos-sti-sygkentrosi-kai-poreia-ton-foititon-ston-tholo-toy-panepistimioy#ixzz4yPw2kY2B
Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook