Ο χειμώνας είναι η εποχή που ναι μεν παρέχει φρούτα για τη διατροφή μας, αλλά αυτά είναι τα πιο “βαρετά” του χρόνου. Είναι όλα πιο σκληρά και “αυστηρά” σε σχέση με τα ζουμερά και λαχταριστά φρούτα του καλοκαιριού. Πώς να συγκριθεί ας πούμε ένα απλό μανταρίνι με το λαχταριστό πεπόνι;
Όπως και να έχει όμως όλοι οι διατροφολόγοι συμβουλεύει να τρώμε φρούτα και λαχανικά όλο το χρόνο προφανώς. Γι’ αυτό δες τι οφέλη έχουν για την υγίεια σου και τσίμπα κάτι!
1) Μήλο
Ο βασιλιάς των φρούτων του χειμώνα, παρότι μπορούμε να το βρούμε όλες τις εποχές.
Είναι καλή πηγή φυτικών ινών ίνες (3-5γρ κυρίως με τη φλούδα) και πηκτίνης, στοιχείο που το καθιστά χορταστικό. Είναι επίσης πηγή βιταμινών όπως Α & C και άλλων αντιοξειδωτικών (κυρίως φλαβονοειδή) ωφέλιμων για τον ανθρώπινο οργανισμό, αφού του προσφέρει αντιγηραντική, αγχολυτική και αντιπυρετική προστασία. Θερμιδικά αποδίδει 65 kcal ανά 125 γραμμάρια (τεμάχιο), με υψηλό ποσοστό νερού, που φτάνει το 84%.
Αν θές να το κάνεις λιγότερο βαρετό, κόψτο σε κομμάτια (με τη φλούδα) πρόσθεσε ένα κουτάλι του γλυκού μέλι και λίγο κανέλα!
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Πωλήσεις
Πλήρης Απασχόληση
14-02-2024
Καλλιθέα Αττικής
950
Marketing
Πλήρης Απασχόληση
19-12-2023
Χαλάνδρι