Φοιτητής και Κρυολόγημα: 6 συμβουλές για να το ξεπεράσεις χωρίς τη μαμά σου!
Μπορείς να τα καταφέρεις και χωρίς την κοτόσουπα της μανούλας!

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, μέχρι τώρα είχες συνηθίσει κάθε φορά που είχε πυρετό ή και ένα απλό συναχάκι, να έχεις από πάνω σου αμέσως την έρμη τη μάνα, να σου φέρνει νερό και ντεπονάκια, να σου φτιάχνει ζεστή σουπίτσα (χωρίς πρασινάκια γιατί σε αηδιάζουν) και να μαζεύει τα σιχαμένα σου μυξομάντηλα από το πάτωμα.

Τώρα είσαι φοιτητής όμως και μακριά από την αγκαλιά της μάνας και πρέπει να αντιμετωπίσεις το ύπουλο κρυολόγημα μόνος κι έρημος.

Δεν είναι ωραίο, δεν είναι εύκολο αλλά όλοι το κάναμε.

Θα σου δώσω και μερικές συμβουλές και θα γίνεις περδίκι πριν καλά καλά το καταλάβεις!

1) Να είσαι προετοιμασμένος

Επειδή ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει, κυριολεκτικά, μετά από ένα ξενύχτι που δεν είχες πάρει μαζί τη ζακέτα σου όπως σε είχε συμβουλεύσει η μαμά, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για παν ενδεχόμενο.

Πάντα να έχεις στο σπίτι ένα κουτί με τα αντιπυρετικά που διάλεγε να σου δίνει η μητέρα σου (γιατί παίζει ρόλο κι ο ψυχολογικός παράγοντας και η μάνα στην προκειμένη είναι αυθεντία). Επίσης μία κούτα με χαρτομάντηλα. Αυτά είναι τα πρώτα πράγματα που θα χρειαστείς και πρέπει να είναι διαθέσιμα σε 1η ζήτηση.

2) Ο αγώνας της κοτόσουπας

Μην στραβομουτσουνιάζεις. Δεν έκανε καμιά γεμιστή πάπια με κράνμπερις η μάνα σου κάθε φορά που αρρώσταινες. Μια απλή σούπα σου έφτιαχνε για να στρώσει το στομαχάκι. Βάλε νερό στην κατσαρόλα ρίξε κοτοπουλο, λάδι, αλάτι και ρύζι (αν είσαι πιο τσαχπίνης, βάλε και έναν κύβο λαχανικών) και όταν βράσουν στύψε και λεμόνι από πάνω και τελείωσε!

Είναι απλά τα πράγματα. Να μην είσαι ανεπρόκοπος!

3) Πιες πολλά υγρά

Πιες νερό, τσάι, χαμομήλι, τίλιο και χυμό πορτοκάλι. Μαλακώνουν το λαιμό και τη μύτη και ξεμπουκώνεις ευκολότερα. Επίσης θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις και να κοιμηθείς λίγο καλύτερα.

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;