Για τη βραδινή λιγούρα!
Υλικά συνταγής
- 350 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
- 250 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 150 γρ. μερέντα
- 50 ml κονιάκ(*)
Εκτέλεση συνταγής
- Ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπολ, προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη, τη μερέντα και το κονιάκ και το ανακατεύετε ζωηρά με έναν αυγογδάρτη μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα.
- Τεμαχίζετε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια, τα ρίχνετε μέσα στο σοκολατένιο μείγμα και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα το μείγμα μέχρι να καλυφθούν καλά τα μπισκότα.
- Στρώνετε στο πάγκο εργασίας σας ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας. Ρίχνετε στο κέντρο της λοδόκολλας το μείγμα, του δίνετε ένα κυκλικό σχήμα και τυλίγετε τη λαδόκολλα σφιχτά γύρω του. Κλείνετε τις άκρες της λαδόκολλας στριβοντάς τες, σαν χαρτάκια καραμέλας.
- Βάζετε το κορμό στο ψυγείο για 3 περίπου ώρες ή μέχρι να σφίξει καλά το γλυκό και να κόβετε εύκολα σε φέτες. Αν βιάζεστε πολύ, μπορείτε αντί για ψυγείο να βάλετε το κορμό σας για 1 ώρα στη κατάψυξη.
(*) Αν πρόκειται να σερβίρετε το κορμό σε μικρά παιδιά και δεν θέλετε το κονιάκ, αντικαταστήστε το με χυμό πορτοκαλιού.
Πηγή: sintayes.gr
Δείτε επίσης: Εύκολες Συνταγές: ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ τορτελίνια με σάλτσα ντομάτας και τυρί στο φούρνο (Video)
Ακολούθησε το neolaia.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Τεχνικοί - Τεχνίτες
Πλήρης Απασχόληση
03-01-2024
Μενίδι
Πληροφορική
Πλήρης Απασχόληση
22-01-2024
Αιγάλεω
⚽🏀 LIVE SCORES
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΔΩ..