Οι 8 καλύτερες alternative πόλεις για φοιτητές στην Ευρώπη!
Για ταξιδιάρες ψυχές και alternative φοιτητές!

Η Ευρώπη είναι ίσως η πιό φιλόξενη ήπειρος για φοιτητικό πληθυσμό, έχοντας πληθώρα επιλογών και τεράστια ποικιλία! Πέρα απο τις πιο γνωστές, υπάρχουν και άλλες πόλεις, πιο εναλλακτικές ως προς την τοποθεσία και το lifestyle, που αξίζουν την προσοχή σου! Αν γουστάρεις ποιότητα και εναλλαγή στους προορισμούς σου, τότε αυτή η λίστα είναι για σένα!

1. St Andrews, Σκωτία

Εκεί όπου γεννήθηκε ο γαλαζοαίματος έρωτας του Γουίλιαμ για τη Μίντλετον, δεν πρέπει να παραλείψεις την επίσκεψή σου στο δημοφιλές γκολφ κλαμπ καθώς και τη βόλτα σου στο κάστρο και τον καθεδρικό προς τιμήν του Αγίου που είναι συνονόματος με την πόλη.

2. Οξφόρδη, Αγγλία

Εκεί θα συναντήσεις κτίρια που μαρτυρούν όλες τις αρχιτεκτονικές περιόδους που προέκυψαν μετά την έλευση των Σαξόνων, θα κάνεις πικ – νικ στα πάρκα του πανεπιστημίου καθώς θα βρίσκεσαι ανάμεσα σε πάνω από 8 χιλιάδες διαφορετικά είδη φυτών, θα προμηθευτείς βιβλία από τα ράφια του ιστορικού βιβλιοπωλείου Blackwell που στέκεται εκεί από το 1879.


3. Heidelberg, Γερμανία

Στην πόλη του παλαιότερου πανεπιστημίου της χώρας θα περιηγηθείς στην περιοχή του κάστρου προκειμένου να αποθανατίσεις τη θέα προς το ποτάμι, θα χαθείς στα πλακόστρωτα εμπορικά δρομάκια της, θα διανυκτερεύσεις για ένα βράδυ στο ιστορικό ξενοδοχείο «Die Hirshagasse Heidelberg» ενώ θα διαβάζεις το μυθιστόρημα του Μαρκ Τουέιν «A tramp aroynd» που το αναφέρει.

4. Κρακοβία, Πολωνία

Κατά τον αστικό μύθο, η Κρακοβία χτίστηκε πάνω από την σπηλιά ενός δράκου εντός της οποίας δολοφονήθηκε ο ιδρυτής που δάνεισε το όνομά του στην περιοχή. Θα συναντήσεις λοιπόν ένα πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε πίσω στο μακρινό 1364 και θα γνωρίσεις ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, όπως δηλαδή έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO το ιστορικό κέντρο της πόλης.

5. Leuven, Βέλγιο

Στη γενέτειρα της ξανθιάς Stella Artois θα συναντήσεις το παλαιότερο καθολικό πανεπιστήμιο του κόσμου και θα απολαύσεις ένα (ή και παραπάνω) παγωμένο ποτήρι μπύρας σε κάποιο από τα 40 μαγαζιά της υπαίθριας αγοράς που είναι υπεύθυνα για το ψευδώνυμο της ως «το μακρύτερο μπαρ του κόσμου».

5. Μονπελιέ, Γαλλία

Στην πόλη που είναι ξακουστή για την ιατρική της σχολή θα εκπλαγείς με τις φθηνές – σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ριβιέρα- τιμές της, θα απολαύσεις τον καφέ σου στην κεντρική της πλατεία «Place de la Comédie» και θα χαρείς την καλοκαιρία σε μια από τις κοντινές παραλίες.

6. Upsala, Σουηδία

Στη θρησκευτική πρωτεύουσα της χώρας θα πέσεις πάνω και στη μεγαλύτερη εκκλησία της που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα, ενώ στα νοτιοανατολικά θα συναντήσεις τον βοτανικό κήπο και την εξοχική κατοικία του επιστήμονα Λινναίου, αφού πρώτα βέβαια έχεις χαζέψει τις βιτρίνες στην πεζοδρομημένη Svartbäcksgatan.

 

 

7. Σαλαμάνκα, Ισπανία

Στην επαρχία της Ισπανίας θα ανέβεις στους μεσαιωνικούς πύργους του παλιού της καθεδρικού για να αντικρίσεις την πόλη σε 360 μοίρες και θα προσπαθήσεις να βρεις ένα κρεβάτι σε κάποιο από τα 17 δωμάτια του «Hotel Don Gregorio» που χτίστηκε τον 15ο αιώνα.

 

8. Μπολόνια, Ιταλία

Στην πόλη με το παλαιότερο πανεπιστήμιο του κόσμου αρκεί απλά να έχεις αδυναμία στα ζυμαρικά, αφού οφείλεις να τρέφεσαι αποκλειστικά με τορτελίνια και ταλιατέλες, λίγο πριν ξεκουραστείς στο ιστορικό ξενοδοχείο «Già Baglioni».

 

Δες επίσης! Δες τις 7 ιδανικότερες πόλεις για Erasmus στην Ευρώπη!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;