Yoga: Δες τα 5 σημαντικότερα οφέλη για την υγεία σου!
Τα οφέλη της Yoga είναι πολύ περισσότερα απ΄ότι περιμέναμε!

Η Yoga είναι ένας εξαιρετικός και πρακτικός τρόπος για να εξασκήσετε την ευελιξία και την αντοχή σας. Σχεδόν όλοι άνθρωποι μπορούν να κάνουν τις ασκήσεις που προβλέπει, αφού, ως σύνολο ασκήσεων ξεπερνάει το “τυπικό” άγγιγμα στα δάχτυλα των ποδιών ή των χεριών σε στάση διαλογισμού, όπως μπορεί να πιστεύουν λανθασμένα πολλοί. Επιπλέον, δεν καταλαμβάνει πολύ χρόνο απο την μέρα σου, μια ώρα Yoga την ημέρα είναι υπέρ- αρκετή, είναι μια πολύ άμεση και πρακτική μορφή εκγύμνασης και προσφέρει χαλάρωση με τις αγχολυτικές της ιδιότητες! Δες τα πιο σημαντικά οφέλη!

1. Less stress!

Κατά κανόνα, οι άνθρωποι που κάνουν τακτικά γιόγκα αισθάνονται λιγότερο αγχωμένοι και πιο χαλαροί μετά από κάθε συνεδρία ασκήσεων. Μερικές μορφές της γιόγκα χρησιμοποιούν τεχνικές διαλογισμού που βοηθούν πολύ στο να ηρεμήσει ο νούς.

2. Ευελιξία στο… έπακρο!

Οι ασκήσεις γιόγκα ασκούν τάση στους μυς σας. Μπορούν να σας βοηθήσουν να κινηθείτε καλύτερα και να αισθάνεστε λιγότερη δυσκαμψία ή κόπωση. Έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι που έκαναν γιόγκα καθημερινά αύξησαν την ευελιξία τους έως και 35% μετά από μόλις 8 εβδομάδες.

3. Πες αντίο στην “καμπούρα”!

Όταν είστε πιο δυνατοί και πιο ευέλικτοι, μοιραία θα έχετε και καλύτερη στάση σώματος. Οι περισσότερες όρθιες ή καθιστές πόζες της γιόγκα ενδυναμώνουν τους μυς του κορμού, οι οποίοι συμβάλλουν τα μέγιστα στην καλύτερη στάση του σώματος.

4. H Yoga έχει μια θέση μέσα στην καρδιά σου! Κυριολεκτικά!

Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι η Yoga μειώνει την αρτηριακή πίεση και επιβραδύνει τον καρδιακό ρυθμό. Βελτιώνει επίσης την καρδιαγγειακή λειτουργία. Ο πιο αργός ρυθμός της καρδιάς μπορεί να ωφελήσει τα άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση ή καρδιακές παθήσεις, καθώς και τους ανθρώπους που έχουν υποστεί κάποιο εγκεφαλικό επεισόδιο. Η Yoga έχει επίσης συνδεθεί με χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων και με την καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

5. Girl Power!

Πολλές από τις πόζες χτίζουν τη δύναμη του άνω μέρους του σώματος.
Οι όρθιες στάσεις, ειδικά εάν τις κρατήσει για αρκετά μεγάλες αναπνοές, χτίζουν τη δύναμη στους τετρακέφαλούς σας και τους κοιλιακούς. Άλλες στάσεις εστιάζουν στην ενδυνάμωση του κάτω μέρους της πλάτης. Όταν γίνουν σωστά, σχεδόν όλες οι στάσεις της γιόγκα οικοδομούν την δύναμη του κορμού σας και των κοιλιακών σας μυών.

 

Δες επίσης! Yoga: Ασκήσεις των 10′ για να κάνεις τον καλύτερο ύπνο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;