Εβδομαδιαίες Προβλέψεις 2017: Πανσέληνος στον Ταύρο, η απόλαυση των αισθήσεων!
Εβδομαδιαίες Προβλέψεις 6-12 Νοεμβρίου. Από την Λίλιαν Σίμου

Ας δούμε τις Εβδομαδιαίες Προβλέψεις 2017!

Η Σελήνη είναι πάντα το γοητευτικό εκείνο σώμα που από την αρχαιότητα μας απασχόλησε και μας εξήρε την φαντασία. Οι φάσεις της, ακολουθούν κάθε φορά τις προσωπικές μας συγκινήσεις και οι συγκινήσεις μας ταυτίζονται με τις φάσεις της.

Αυτή τη φορά, φθάσαμε στην Πανσέληνο που σχηματίζεται στο ζώδιο του Ταύρου. Ζώδιο έξαρσης της Σελήνης, δηλαδή της πλέον δυνατής της θέσης. Σχηματίστηκε το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στις 7.22 πμ. Για ένα δεκαπενθήμερο τουλάχιστον, ή ακόμη και έναν μήνα, ανάλογα με τα ατομικά χαρακτηριστικά, μας αγγίζει και δίνει την δική της ώθηση στις υποθέσεις που έχουν ως βασικό χαρακτηριστικό, την ασφάλεια.

Ο Ταύρος είναι το ζώδιο που περιγράφει την ανάγκη της ικανοποίησής μας, σε δύο βασικούς τομείς: την σταθερότητα στην ύλη και στο συναίσθημα.
Καθώς είναι απαραίτητο να νιώσουμε ασφάλεια, το χρήμα και η αγάπη, θα είναι πρωταρχικής σημασίας στη ζωή μας.

Η Πανσέληνος στον Ταύρο ακολουθεί την πρόσφατη δύσκολη Πανσέληνο του μαχητή στον Κριό, στην οποία αναφερθήκαμε τον προηγούμενο μήνα και σχετίζεται με τη γονιμότητα, την επαφή με την ύλη και την ανάγκη των αποκτημάτων. Γιατί ο Ταύρος (ως σημείο του ζωδιακού) «εργάζεται» για να εξασφαλίσει ό,τι θεωρείται αναγκαίο στη ζωή, απολαμβάνει την ομορφιά της ύλης (γεύση, χρώματα, αρώματα, φυτά και χρήμα). Χρειαζόμαστε πλέον πρακτικές απολαβές, ηρεμία και απόλαυση.

Θα μπορέσουμε να τα κερδίσουμε;
Η Σελήνη στην έξαρσή της, υπόσχεται πολλά…

Παρατηρώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, έχουμε τα εξής…
Η υπομονή δεν θα λείψει, ίσως μάλιστα είναι τονισμένες οι απαιτήσεις με εμμονή και πείσμα. Κι αυτό γιατί ο Δίας σε σύνοδο με τον Ήλιο στον Σκορπιό και τον ωροσκόπο της Πανσελήνου στον Σκορπιό, τονίζουν την ανάγκη να ζητήσουμε πλέον περισσότερο απαιτητικά αυτό που έχουμε ανάγκη, αυτό που αντιπροσωπεύει περισσότερο τον καθένα μας στο βάθος της ψυχής.
Ρεαλιστικά και πρακτικά θα πρέπει να ενδιαφερθούμε πλέον για τον σπόρο που φυτέψαμε τον προηγούμενο μήνα, ακόμη κι αν αυτή η έναρξη ήταν αρκετά παρορμητική ή με κάποιες δυσκολίες, εντάσεις και λάθη. Η κίνηση έχει γίνει, ιδέες, πρωτοβουλίες ή αλλαγές, ήδη είναι στο προσκήνιο.

Η Πανσέληνος του Ταύρου μας δίνει την ευκαιρία να καλλιεργήσουμε το έδαφος, να αναπτύξουμε το έργο μας, να ενδιαφερθούμε για απολαύσεις συναισθηματικές και φυσικές… για την ομορφιά της ζωής!

Με τον ωροσκόπο, τον Ήλιο και τον Δία στον Σκορπιό, το ένστικτο της επιβίωσης, της επικράτησης και του πάθους, υπερέχει και μας καθοδηγεί.

Φωτεινοί αστέρες «στολίζουν» τον ωροσκόπο και τον Ήλιο του χάρτη της Πανσελήνου. Προσδίδουν την προδιάθεση για αξίες, εστίαση σε πρακτικές ανάγκες, λάμψη. Την ανάγκη της χαράς και της διασφάλισης ουσιαστικών απολαύσεων, θα μπορούσε να κλονίσει μόνο η σκιά μίας προδοσίας. Αυτή η προδοσία μπορεί να προέρχεται από εξωτερικά γεγονότα, ή ακόμη και από τον ίδιο μας τον εαυτό, αν δεν έχουμε αυτοεκτίμηση και αγάπη για μας.

Ο Ερμής στον πρώτο οίκο του χάρτη της Πανσελήνου, είναι σε μία ιδιαίτερη μοίρα μεταμόρφωσης και βαθιάς συνειδητοποίησης και σε συνδυασμό με τους Δεσμούς της Σελήνης, προτρέπει να ενδιαφερθούμε για ό,τι προσφέρει χαρά και δημιουργία στη ζωή μας. Η εναλλαγή προς μία πιο αισιόδοξη προοπτική, έγκειται στις πρωτοβουλίες που θα πάρουμε!

Ο Άρης όμως που κυβερνά τον Σκορπιό, κινείται στον Ζυγό, μετριάζει την ένταση και οδηγεί τα βήματά μας με διπλωματικές και εξισορροπητικές επιλογές, ούτως ώστε να συμπορευτούμε και να έχουμε συναλλαγές εποικοδομητικές.
Ωστόσο, ο Άρης είναι ένα ιδιαίτερο «κλειδί» στην κίνηση του κύκλου της Πανσελήνου: στέκεται μετέωρος, αναζητώντας τρόπο να δράσει. Η εστίαση είναι δύσκολη στην περίοδο που διανύουμε, επομένως δεν στοχεύουμε προς την σωστή κατεύθυνση τις περισσότερες φορές. Υπάρχει υπερβολική ευαισθησία και η παρόρμηση, άλλοτε προκύπτει βιαστικά, άλλοτε παρεμποδίζεται από μία φυσική ατολμία, παροδικά.
Καλό θα είναι να αποφύγουμε την ιδιοτέλεια ή τους ιδιοτελείς, όπως και την άξεστη συμπεριφορά. Χρειάζεται συντονισμένη δράση, καλά σχεδιασμένη και ειρηνικές ή δίκαιες επιλογές.

Η Σελήνη βρίσκεται στον τομέα της καθημερινότητας, και η πληροφορία που εισπράττουμε είναι πως πρέπει να δώσουμε πινελιές χαράς και ομορφιάς σε κάθε απλή ή μικρή λεπτομέρεια της ζωής μας. Πολλές φορές, αναζητώντας μεγάλους στόχους, χάνουμε την καθημερινή απόλαυση και δώρα που αξίζουν και κάνουν την καθημερινότητά πιο ωραία. Ο χρόνος κυλά σε μία διαρκή αγωνία και αναζήτηση… Μοιάζει με μία μακρά διαδρομή, όπου ο τελικός προορισμός, αποστρέφει το βλέμμα από τις ευχάριστες στιγμές του ταξιδιού…

Η Αφροδίτη, κυβερνήτης της Πανσελήνου είναι στον Ζυγό και σε αντίθεση προς τον Ουρανό. Αναδεικνύει με έναν απρόοπτο και ξαφνικό τρόπο, την επιθυμία για ισορροπία σε σχέσεις και συνεργασίες, για προσωπικές απολαβές μέσω αυτών ή κάλυψη αναγκών σε συναισθηματικό επίπεδο.
Καθώς βρίσκεται σε κρίσιμη μοίρα η Αφροδίτη, αν έχουμε φθάσει σε οριακό σημείο στα θέματα αυτά, θα αντιδράσουμε παρορμητικά για να ξεπεράσουμε το τέλμα. Αν πάλι δεν το αποφασίσουμε εμείς, γεγονότα απρόβλεπτα θα μας παρακινήσουν να αλλάξουμε πορεία. Όπως και να συμβεί, σίγουρα δεν μπορούμε να παραμείνουμε σε ό,τι έχει φθαρεί, βαλτώσει ή αφήνει κενά και δεν μας ικανοποιεί. Ανομολόγητα όνειρα, εκφράζονται πλέον και ξεκινά ένας νέος δρόμος για μας, με συνειδητές επιλογές.
Ενδέχεται να αισθανθούμε μία περίεργη έλξη για ασυνήθιστους ανθρώπους ή ασυνήθιστα μυστικά μονοπάτια αναζήτησης της χαράς και τις ικανοποίησης. Μπορούμε ταυτόχρονα όμως, να αποτινάξουμε ό,τι μας έχει κουράσει, ενώ έλκουμε αυτό που ονειρευόμαστε…

Η Αφροδίτη βρίσκεται στον δωδέκατο τομέα του χάρτη, επομένως φέρει καρμικά χαρακτηριστικά, διεγείροντας υποσυνείδητα αποτυπώματα.

Η Πανσέληνος έχει έντονα καρμικά χαρακτηριστικά, κάτι που περιγράφηκε στο βιωματικό σεμινάριο της 4ης Νοεμβρίου. Ένα από τα βασικά στοιχεία που μας αγγίζουν αυτή την εποχή, είναι το τετράγωνο του Κρόνου προς τον Χείρωνα, θέμα που αναπτύχθηκε στο άρθρο μας εδώ: http://astrolife.gr/imerisies-provlepsis-31-oktovriou-travmatikes-mnimes/

Βασικό θέμα, η εικόνα του «φαίνεσθαι» που επιβάλλει κανόνες και περιορισμούς, ένα σύμπλεγμα ανωτερότητας που τονίζει το Υπερ-Εγώ, η αυστηρή κριτική των παιδικών μας χρόνων, που μας κάνει να νιώθουμε «λίγοι» ή αδύναμοι να αντιμετωπίσουμε τις περιστάσεις. Η δεσποτική συμπεριφορά μας αποθαρρύνει, δημιουργεί εσωτερικό άγχος και ανασφάλεια. Η επικριτική στάση επίσης, είτε από μέρους των άλλων προς εμάς, είτε από μέρους μας προς τους άλλους, είναι παγίδα.

Χρειάζεται να ορθώσουμε ανάστημα, να αποφύγουμε τις χαοτικές καταστάσεις, να αγαπήσουμε το «παιδί» μέσα μας, να το θωρακίσουμε, απορρίπτοντας και απομακρύνοντας οριστικά εκείνους που μας υποτιμούν και δεν αξιολογούν την ύπαρξή μας και το έργο μας.

Ας μην ξεχνάμε πως ο Κρόνος είναι στον Τοξότη και συμμετέχει στο μεγάλο τρίγωνο της φωτιάς, με τον Ουρανό, το Μεσουράνημα του χάρτη και τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης. Κατά συνέπεια, έχουμε την δυναμική να ξεκινήσουμε ένα νέο κύκλο δημιουργίας και αγάπης, να ερωτευθούμε από την αρχή και να χαρούμε τη ζωή!

Ας απολαύσουμε την δυναμική της Πανσελήνου των απολαύσεων και της αγάπης, αγκαλιάζοντας πρώτα τον ίδιο μας τον εαυτό και τις ανάγκες του.
Με αποφασιστικότητα και αισιόδοξη οπτική, ας αγγίξουμε γύρω μας ό,τι ευχαριστεί τις αισθήσεις, ό,τι προσδίδει χρώμα στο γκρίζο της καθημερινότητας…

 

Κριός

Με την προσοχή σας στραμμένη στα οικονομικά κινείστε το επόμενο διάστημα. Θα πρέπει να μάθετε να λειτουργείτε πλέον με πιο αργούς ρυθμούς, αυτό σίγουρα σας ταλαιπωρεί. Ας περιφρουρήσετε τα έσοδά σας. Στην σημερινή εποχή δεν επιτρέπεται το ρίσκο και δεν είναι σωστό να κάνετε μεγάλα έξοδα. Αποφύγετε να κινηθείτε βιαστικά σε ό,τι σας ενθουσιάζει. Ωστόσο, μπορείτε να αποδείξετε ότι είστε ικανοί για μία επιλογή δράσης κάτω από δύσκολες συνθήκες. Ο Άρης, κυβερνήτης σας, είναι δίχως όψη στον χάρτη της Πανσελήνου και σε αδύναμη θέση. Δεν θα ήταν σωστό να δράσετε βιαστικά, δίχως σχεδιασμό. Ενδιαφερθείτε για το συμφέρον σας και αναλογιστείτε τι αποκομίσατε μέσα από τον τρόπο που κινηθήκατε πρόσφατα. Τώρα οφείλετε να δείτε την σπίθα της δημιουργίας σας να αποδίδει οικονομικά. Κάποιοι από εσάς, θα αλλάξετε τρόπο δράσης και θα απαιτήσετε οικονομικές απολαβές για κάθε σας έργο.

Ταύρος

Στον δικό σας χώρο έχουμε την ιδιαίτερη Πανσέληνο του μήνα. Είναι σαν να σας προσφέρεται το έδαφος να δημιουργήσετε το «παιχνίδι» της ζωής. Επομένως, ας ασχοληθείτε καλύτερα εσείς οι ίδιοι με τις υποθέσεις σας και ας κάνετε κινήσεις, που ως τώρα δεν αποφασίζατε. Ξέρετε καλύτερα από άλλους να λειτουργείτε με τους ρυθμούς σας και να προσφέρετε τα μέγιστα μέσα στην περίοδο αυτή. Αποφύγετε όμως να φανείτε πεισματάρηδες, και εκτός του χάρισμα της υπομονής, ας θυμόσαστε πως έχετε ένα μονοκόμματο τρόπο δράσης, κάτι που μπορεί να σας δημιουργήσει προβλήματα. Καλό θα ήταν να ακούσετε τις συμβουλές των γύρω σας, να δώσετε βάση σε κάποια σχόλια ίσως, γιατί μπορεί αργότερα, να καταλάβετε πως δεν έχετε βγει κερδισμένοι με την επιμονή σας αυτό το διάστημα. Η Αφροδίτη, κυβερνήτης σας, είναι σε κρίσιμη μοίρα όπως εξηγήθηκε στον κεντρικό κορμό των προβλέψεων, και σε αντίθεση με τον Ουρανό. Θα δοκιμαστεί η υπομονή σας ή η ροή που έχετε συνηθίσει από ξαφνικές εμπειρίες, συναισθηματικές ή απρόοπτα οικονομικά. Δεν υπάρχει ρουτίνα και σταθερότητα, όπως έχετε συνηθίσει!

Δίδυμοι

Λίγο άβολη η περίοδος αυτή για σας, είναι μία περίοδος κατά την οποία αναχαιτίζεται αισθητά η ανάγκη σας για πολλαπλές δραστηριότητες. Πρέπει πλέον, θέλοντας και μη, να συγκεντρωθείτε σε ένα μόνο και σημαντικό, πρακτικό στόχο. Αυτό σας ταλαιπωρεί και δημιουργεί είτε ευαισθησίες υγείας, είτε μία εσωτερική αναστάτωση και ένα ιδιαίτερο εκνευρισμό. Καθώς δεν είναι εύκολο να δημιουργήσετε κάτω από συνθήκες πίεσης, ίσως το δημιουργικό σας έργο, καθυστερήσει. Δεν σας αρέσει να περιορίζουν τις κινήσεις σας, αλλά μέσα στην οικογένεια είναι δύσκολο να υπάρξει συνεννόηση. Η ελευθερία όμως απαιτεί κάποιες φορές, περιόδους ανάπαυσης και ενδοσκόπησης. Ας ανακαλύψετε αυτό που σας ενδιαφέρει και ας αναζητήσετε πρακτικούς στόχους, για τους οποίους θα τολμήσετε λίγο αργότερα. Επομένως, ως τότε, αποφύγετε την κόπωση γιατί μπορεί να φέρει ευαισθησίες υγείας, και μειώστε το άγχος σας. Στο δημιουργικό και το ερωτικό πεδίο, αποφύγετε την γενναιοδωρία δίχως μέτρο, γιατί μπορεί να σας εκμεταλλευτούν. Το ίδιο και στην φιλική συναναστροφή ή σε μία ομάδα.

Καρκίνος

Διανύετε μία περίοδο κατά την οποία, θα αναζητηθεί το έδαφος για να γονιμοποιηθούν στόχοι και ενδιαφέροντα και να ωφεληθείτε οικονομικά. Έχετε πάντα κάτι να προσφέρετε, να εμπνευστείτε και να προγραμματίσετε. Καθώς φροντίζετε ιδιαίτερα για να είστε εξασφαλισμένοι, η Πανσέληνος προσφέρει τώρα την ευκαιρία να κριθεί ποιος στόχος είναι υλοποιήσιμος και ποιος όχι. Μέσα από μία επιλογή ευκαιριών λοιπόν, ας δοκιμάσετε τις αντοχές σας, για ένα όνειρο που θέλετε να πραγματοποιηθεί και θα σας δώσει χαρά. Η ικανοποίηση μπορεί να έρθει επίσης ανάμεσα σε άτομα που είναι φίλοι και έχουν την ίδια περίπου νοοτροπία με σας. Απλές καθημερινές και αισθητικές λεπτομέρειες, θα είναι το κίνητρο για να δώσετε στη ζωή σας φως, χρώμα, χαρά και να περάσετε όμορφα μέσα από δημιουργία και όνειρα που μοιράζεστε με άλλους. Δύσκολη θα φανεί όμως, η αντίθεση της Αφροδίτης προς τον Ουρανό. Σας εκπλήσσουν γεγονότα και πρέπει να αποφασίσετε πώς θα ρυθμιστεί η ισορροπία στην οικογένεια, και τις κοινωνικές σχέσεις.

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;