Bitcoin: 5 πράγματα που δεν γνώριζες για το κρυπτονόμισμα!
Bitcoin: Το ψηφιακό νόμισμα που ανησυχεί την Wallstreet!

Bitcoin: Το ψηφιακό νόμισμα που κάποτε κόστιζε 0,14 δολλάρια το 1 και μέσα σε μια μέρα άγγιξε το ποσό των 7,000 δολλαρίων. Τι είναι και πώς έκανε αυτό το απότομο skyrocket; Μάθε τα πάντα εδω!

 

1. Τι είναι το Bitcoin;

Το Bitcoin είναι πιθανώς η μεγαλύτερη προσθήκα στο χρηματοοικονομικό σύστημα εδώ και έναν αιώνα. Μεγαλύτερη, ενδεχομένως, και από την πρώτη εμφάνιση των πιστωτικών καρτών.

Με απλά λόγια, το Bitcoin είναι ενα “κρυπτονόμισμα” η αλλιώς ψηφιακή νομισματική μονάδα. Δεν υπάρχει επισήμως σε καμία φυσική μορφή, κερμάτων ή χαρτονομισμάτων. Δεν ελέγχεται από καμία συγκεκριμένη τράπεζα ή κυβέρνηση. Και το κυριότερο απ’ όλα, αυτό που δίνει στο bitcoin το κύρος που έχει, είναι οτι οι συναλλαγές και αγοραπωλησίες με αυτό το νόμισμα πραγματοποιούνται σε περιβάλλον stealth και τελείως ανώνυμα.

Η παραγωγή του, η αποθήκευσή του, η διακίνησή του, και όλες οι συναλλαγές με αυτό γίνονται αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή.

Για να είμαστε πιο ακριβείς και επιστημονικοί, το Bitcoin είναι ένα peer-to-peer σύστημα πληρωμών και ένα ψηφιακό συνάλλαγμα ανοιχτού κώδικα.
Ουσιαστικά ανήκει στην κατηγορία cryptocurrency, καθώς χρησιμοποιεί μεθόδους κρυπτογραφίας για τη δημιουργία και διαχείριση των χρημάτων, και για την επιβεβαίωση της εγκυρότητας των συναλλαγών.

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;