CTY Greece: Βρεθήκαμε εκεί που τα χαρισματικά παιδιά εξελίσσονται!
Ήξερες πως υπάρχει ένα πρόγραμμα στην Ελλάδα όπου τα χαρισματικά παιδιά έχουν την ευκαιρία να εξελίξουν και να αναδείξουν τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους;

Εμείς μόλις το μάθαμε και έχουμε πάθει σοκ.

Αλλά ας το πάρουμε από την αρχή.

Από το 2013 με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος λειτουργεί στο Κολλέγιο Ανατόλια, το CTY Greece, το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα παιδιά.

Τα προγράμματα του CTY έχουν τρεις στόχους:

Να προσφέρουν στα παιδιά την ευκαιρία να καλλιεργήσουν τις έμφυτες τάσεις και τα ταλέντα τους. Να τους δώσουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν κλίσεις που μέχρι τώρα δεν γνώριζαν. Επιπλέον, να εισάγουν και να εμπλουτίσουν το ελληνικό εκπαιδευτικό τοπίο με νέες καινοτόμες εκπαιδευτικές πρακτικές και σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις.
Απίστευτο έτσι;

Στην επίσκεψή μας στο Ανατόλια, είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε με μαθητές που παρακολούθησαν το πρόγραμμα φέτος το καλοκαίρι.

Ένας από αυτούς,ο Δημήτρης, 12 ετών, μαθητής, που το καλοκαίρι παρακολούθησε μαθήματα Μικροοικονομίας. Ναι, μάθημα πρώτου έτους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών!

Πώς γίνεται αυτό; Οι καθηγητές που συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα, έχουν μετατρέψει τα μαθήματα σε παιχνίδι! Μέσα από διασκεδαστικά fun games και με τη βοήθεια της τεχνολογίας, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να μυηθούν στα μυστικά των επιστημών και να αποκτούν μία πρώτη γεύση από τις επιστήμες που έχουν την τάση να τους αρέσουν περισσότερο!

Έτσι ο Δημήτρης, έμαθε για τη Θεωρία των Παιγνίων και τις Πιθανότητες!
“Του χρόνου μπορεί να πάρω κάτι άλλο” δήλωσε με ωριμότητα σκέψης που δεν αναγνωρίζω ούτε στους συνομήλικούς μου!

Μόνο το 2017 χορηγήθηκαν 197 υποτροφίες, ενώ συνολικά 517 παιδιά επωφελήθηκαν από το πρόγραμμα υποτροφιών από την έναρξη της λειτουργίας του Κέντρου.

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών ξεκίνησε από την πρώτη χρονιά λειτουργίας του CTY Greece χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Υποστηρίζεται επίσης από την εταιρία Lidl Hellas, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, και στην Κύπρο από τη Lidl Cyprus.

Χορηγός αερομεταφορών είναι η AEGEAN Airlines. Το 2016 το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανανέωσε τη συνεργασία του προς το Κέντρο για την υποστήριξη του Προγράμματος Υποτροφιών και τη δημιουργία ενός καταπιστεύματος για την παροχή υποτροφιών, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλα τα παιδιά που έχουν επιλεγεί αλλά δεν διαθέτουν τα μέσα, να συμμετάσχουν να διευρύνουν τους μαθησιακούς τους ορίζοντες και να ζήσουν την μοναδική εμπειρία του CTY Greece.

Η Κωνσταντίνα Δεληαργύρη, Υπεύθυνη Eταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Lidl Hellas ανέφερε σχετικά: «Συνεχίζουμε να στηρίζουμε για τέταρτη χρονιά το πρωτοπόρο πρόγραμμα, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο αυτή την σημαντική εκπαιδευτική πρωτοβουλία. Μέσα από το CTY Greece δίνουμε την ευκαιρία σε περισσότερα από 250 παιδιά ετησίως σε όλη την Ελλάδα να εξερευνήσουν και να ανακαλύψουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους. Στο σύνολο έχουμε στηρίξει με υποτροφία περισσότερα από 80 παιδιά μέσα από μια χορηγία 240.000 ευρώ υποστηρίζοντας την περαιτέρω εξέλιξη των χαρισματικών νέων αυτής της χώρας».

Οι εγγραφές για τις εξετάσεις του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented Youth του Κολλεγίου Ανατόλια έχουν ήδη ξεκινήσει. Οι εξετάσεις θα διενεργηθούν σε 17 πόλεις της Ελλάδας και τη Λευκωσία και απευθύνονται σε μαθητές από Β’ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου. Για περισσότερες πληροφορίες για τα τεστ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του κέντρου στο: www.cty-greece.gr/el/exams όπου μπορείτε να βρείτε δείγματα των τεστ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 0 
  
 1