«Death Cleaning»: Ενα dark trend από την Σουηδία που ήρθε... για να σε βοηθήσει!
«Death Cleaning». O... θάνατος της ακαταστασίας!

«Death Cleaning»: Ενα dark trend από την Σουηδία έρχεται για να… καθαρίσει την… εναπομείνουσα ζωή σου! Κοίτα, η αλήθεια είναι πως δεν είναι τόσο μακάβριο όσο ακούγεται.

Το Death Cleaning είναι μια νέα τάση που έρχεται από τη Σουηδία που έχει ως γενικό σκοπό να μας οργανώσει ώστε να φύγει η σαβούρα που μαζέυεται με τα χρόνια στις ζωές μας.

Mέχρι σήμερα γνωρίζαμε μονάχα την KonMari technique που βοηθά να απαλλαγείς από την ακαταστασία για να είσαι ευτυχισμένος και πιο προσηλωμένος σε αυτό που θέλεις. Η φιλοσοφία αυτής της μεθόδου συνιστά «Αν δεν σου αρέσει κάτι, απλά πέτα το».

Το «νοικοκυριό του θανάτου» σε πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα και σε βάζει στη διαδικασία να σκεφτείς αν όλα αυτά που έχεις στον χώρο σου σού χρησιμεύουν πραγματικά και όταν εσύ φύγεις από τον μάταιο κόσμο, τι θα κάνουν με όλα αυτά τα πράγματα όσοι μείνουν πίσω.

Στα σουηδικά το λένε «Döstädning», ένας συνδυασμός των σουηδικών λέξεων για το θάνατο και τον καθαρισμό.

 

Και όπως λέει η 70χρονη Μαργκαρέτα Μάγκνουσον, συγγραφέας του βιβλίου The Gentle Art Of Swedish Death Cleaning:How to Free Yourself and Your Family from a Lifetime of Clutter, είναι μια μορφή οργάνωσης για να απαλλάξεις τον εαυτό σου και την οικογένειά σου από την βασανιστική διαδικασία να πετάξει όλη την «παλιατζούρα», όπως την αποκαλεί χαρακτηριστικά.

Η ίδια λοιπόν αναρωτιέται «Τι σαβούρα θα άφηνα στα παιδιά μου, αν πέθαινα αύριο; Πόσα πράγματα θα έπρεπε να ξεκαθαρίσουν;» και με αυτή τη σκέψη ξεκίνησε ένα βαθύ ξεκαθάρισμα στο σπίτι αλλά και τη ζωή της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;